Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΜΙΛΙΑ

Δείτε τι είπε ένας πατέρας τριών παιδιών λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο. Συγκλονιστικό ...

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Φυσιολογικός τοκετός μετά απο καισαρική(VBAC).Aληθινή περιγραφή


Η Ν.μου έστειλε κείμενο που περιγράφει πως έζησε το δεύτερο τοκετό της μετά απο καισαρική  και την ευχαριστώ πολύ που με εμπιστεύτηκε.
Η πρώτη μου κόρη ήρθε στον κόσμό πριν 2 χρόνια με καισαρική μετά από μια αποτυχημένη πρόκληση τοκετού. Δε θέλω να θυμάμαι τίποτα από 'κεινες τις ώρες παράμόνο το μουτράκι της. Δε χάρηκα τις πρώτες μας στίγμές, τις πρώτες μας μέρες στο σπίτι γιατί δεν ήμουν καλά. Τόσο σωματικά αλλά περισσότερο ψυχολογικά. Ένιωθα παραβιασμένη , προδομένη και πως απλά ήμουν θεατής στη γέννησή της. Απλά την είχα θρέψει μέσα μου για 9 μήνες και μια μέρα μου την έβγαλαν και μου τηνέδωσαν στα χέρια. Όταν  ένιωσα λίγο καλύτερα άρχισα να ψάχνομαι γία το τί συνέβη και τί πήγε στραβά. Πραδέχτηκα πως όλα ήταν λάθος και αποφάσισα να προχωρήσω και να το παλέψω. Διάβασα για τον φυσιλογικό τοκετό μετά από καισαρική και άρχισα να το 'δουλεύω' μέσα μου. Δεν σας κρύβω πως πολλά βράδια έβλεπα στον ύπνο μου πως 'γεννούσα' ένα παιδί και ξυπνούσα απίστευτα ευτυχισμένη και γαλήνια. Ήμουν σίγουρη πως την επόμενη φορά θα τα καταφέρω.

Τέλη Απρίλη έμαθα πως είμαι έγκυος. Το ταξίδι που ονειρευόμουν θα ήταν κοντά. Eίχα μια άψογη εγκυμοσύνη, χωρίς προβλήματα και κυρίως χωρίς άγχος. Γυμναζόμουν, περπατούσα πολύ και γενικά ήμουν πολύ πολύ χαλαρή. Δεν είχα καμία σχέση με κείνη τη 'άρρωστη' έγκυο που ήμουν την πρώτη φοαρά. Απολάμβανα την κάθε στιγμή, την κάθε κλωτσία. Για 9 μήνες και για πολύ μεγαλύτερο διάστημα πριν την εγκυμοσύνη προετοιμαζόμουν για να ζήσω τη γέννα μου και να βιώσω το θαύμα όπως ήθελα και ονειρευόμουν. Θα τα κατάφερνα...

Η πιθανή ημερομηνία του τοκετού μου ήταν 22 Δεκεμβρίου. Μπήκα στο μήνα μου και περίμενα. Οι μέρες περνούσαν και τίποτα δεν είχε αλλάξει. Αφού συμπλήρωσα και τις 40 εβδομάδες περίμενα τα σημάδια τοκετού τα οποία ομώς δεν ερχόντουσαν. Στις 41 εβδομάδες πλέον μου έγινε δακτυλική αποκόλληση υμένων για να 'ξυπνήσει' ο οργανισμός μου και να μπει σε διαδικασία τοκετού μιας και η διαστολή μου ήταν μόλις στο 1 και ο τράχηλος ακόμη αρκετά πίσω. Την επόμενη μέρα άρχισα να νιώθω κάποια πονάκια τα οποία μετατράπηκαν σε πόνους στη διάρκεια της νύχτας που όμως το πρωί σταμάτησαν. Ένιωσα ενόχληση μόνο μια δυο φορές κάθε ώρα μέσα στη μέρα οπότε δεν ήταν κάτι σοβαρό. Το βράδυ που ακολούθησε(παραμονή Πρωτοχρονιάς) ήταν πιο δύσκολο. Οι πόνοι ερχόντουσαν κάθε 10-15 λέπτα και δε μ'άφηναν να χαλαρρώσω. Κοιμήθηκα μόλις 1-2 ώρες συνολικά γιατί πονούσα. Τελικά το πρωί ηρέμησαν τα πράγματα. Ένιωθα πόνους αλλά δεν ήταν συχρονισμένοι.Τίποτα και πάλι και οι μέρες περνούσαν. Ήμουν 41εβδο και 3 ημερών. Είχα συσπάσεις όλη τη μέρα της Πρωτοχρονιάς και πονούσα αρκετά. Το βράδυ ξάπλωσα για να κοιμηθώ αλλά ήταν αδύνατο. Οι πόνοι έφτασαν στα 5-10 λεπτά και πολλές φορές ένιωθα πως δεν έφευγαν καθόλου. Έκανα υπομονή , τις αναπνοές μου και περίμενα να ξημερώσει γιατί έτσι κιαλλιώς στις 9 θα πήγαινα στην κλινική για το προγραμματισμένο ραντεβού.

Η ιστορία ήταν η ίδια, το πρωί οι πόνοι δεν είχαν μεγάλη συχνότητα και έτσι ξεκινήσαμε για την κλινική. Αφού έγινε εισαγωγή μου πήραν το ιστορικό έβαλα τη ρομπίτσα μου και πήρα θέση σε ένα δωμάτιο τοκετού. Η ώρα είχε πάει ήδη 10 και η διαστολή μου ήταν στο 2. Κατά τις 11 παρά ήρθε η γιατρός μου, με εξέτασε και 'κεινη και η διαστολή είχε φτάσει στο 4 χωρίς να νιώσω κάτι ιδιαίτερο. Μου έσπασε τα νερά και μου χορηγηθηκε μια μικρή ποσότητα ωκυτοκίνης για να βοηθήσουμε στην εξέληξη του τοκετού. Από κει και πέρα τα πράγματα δυσκόλεψαν. Είχα 3 πόνους στο 10 λεπτό. Ο μόνος τρόπος για να βοηθηθώ ήταν να κάνω τις αναπνοές μου και να αλλάζω στάσεις πάνω και δίπλα από το κρεβάτι διότι έπρεπε να είμαι συνεχώς συνδεδεμένη με τον καρδιοτοκογράφο λόγω προηγηθείσας καισαρικής. Στις 12 η διαστολή έχει φτάσει στο 6 και βλέπουμε πως η μπέμπα σε κάθε σύσπαση ρίχνει παλμούς γιατί έγω ζορίζομαι και δεν αναπνέω σωστά. Το ιδανικό θα ήταν να έκανα βόλτες για να είμαι χαλαρή όμως αυτό δεν γίνεται. Έχω δίπλα μου τη μαία μου να μου δίνει κουράγιο και να μου απαλύνει τον πόνο. Έκανα μεγάλη υπομονή και ήμουν αποφασισμένη να τα βγάλω πέρα αλλά στις 1 που εξετάζει η γιατρός βλέπει πως η διαστολή είναι στο 7 εγώ υποφέρω και η μικρή μου ζορίζεται. Τότε αποφασίστηκε να μου γίνει επισκληρίδιος για να επιταχύνουμε τον τοκετό . Στις 1.30 μου κάνουν την αναισθησία και πλέον δεν έχω τη δυνατότητα να σηκωθώ από τη κρεβάτι. Η δόση ήταν μικρή, ένιωθα τα πάντα, κουνούσα τα πόδια μου αλλά οι συστολές ήταν απλά πετρώματα.

Από κει και πέρα ο χρόνος κύλησε σαν νέρό. Στις 2.30 η διαστολή μου ήταν τέλεια και άρχισα να αλλάζω στάσεις πάνω στο κρεβάτι για να κατέβει στο σημείο που πρέπει η μπέμπα και να αρχίσω της εξωθήσεις. Όσο περνούσε η ώρα ένιωθα όλο και μεγαλύτερη πίεση προς τα κάτω και τελικά στις 3 παρά 5 αρχίζω τις εξωθήσεις.Είμασταν πλέον στην τελική ευθεία. Δε χρειάστηκε να ζοριστώ πολύ...
Στις 3 και 5 άκουσα το πρώτο κλάμα και ένιωσα τη ζεστασία της μικρής μου πάνω μου. Δεν είπα πολλά.Της έδωσα μόνο ένα μεγάλο φιλί και έμεινα να τη χαζεύω.
Η στιγμή δεν περιγράφεται με λόγια...
Το πρώτο κλάμα, η πρωτη επαφή. Ένιωθα πιο γεμάτη και πιο γυναίκα-μάνα από ποτέ.

Μου φαίνεται ακόμη σαν όνειρο αλλά αυτή τη φορά εγώ το έζησα γιατί δε μου το χάλασε κανείς ή μάλλον δεν άφησα εγώ να μου το χαλάσουν. Έζησα στις στιγμές που ονειρευόμουν τα τελευταία 2 χρόνια. Ήμου αποφασισμένη πως θα κάνω τα πάντα. Ίσως σε κάποιους φαίνεται παράξενο αλλά σίγουρα όχι σε όλες εκείνες της γυναίκες που ένιωσαν την παραβίαση που ένιωσα και γω μετά από την καισαρική.
Εγώ λυτρώθηκα... Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω και κλάιω. Κλάιω γιατί το έζησα σε όλο του το μεγαλείο και όπως ακριβώς ήθελα εγώ.
Βρήκα μια γιατρό που με άκουσε και μια μαία άγγελο ,που έγινε η ανάσα μου στον πόνο εκείνεις της στιγμές, και με στήριξαν στο εγχείρημα μου.
Όλα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα αρκεί να πιστέψει κανείς στον εαυτό του, στις δυνάμεις του και να βρει ανθρώπους ικανούς και με κατανόηση για να τον ακολουθήσουν και να τον συμβουλέψουν σ'αυτές τις στιγμές.

Σήμερα 20 μέρες μετά πετάω. Είμαι πανευτυχής και θέλω συνεχώς να το φωνάζω. Έχω τις 2 κόρες μου στο σπίτι, τον άντρα μου και νιώθω οτι τα έχω όλα. Δε θέλω τίποτ'άλλο. Χάιρομαι το κάθε δευτερόλεπτο και ξέρω οτι μου αξίζει γιατί πάλεψα πολύ γιαυτό...

Μπορείτε να διαβάσετε επίσης σχετικά με το θέμα του φυσιολογικού τοκετού μετά από καισαρική στο
Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (vbac)

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Γυναίκες μπορούμε!!!


Χτες το βράδυ διάβαζα ένα άρθρο που μου ήρθε μέσω μέιλ για τις φιλικές σχέσεις μεταξύ γυναικών και έπεσα για ύπνο σκεπτόμενη τη γυναικεία φύση. Άνοιξα τα μάτια μου το πρωί και ένα σωρό σκέψεις περνούσαν από το μυαλό μου. Σηκώθηκα γρήγορα για να γράψω πριν ξυπνήσει η μικρή μου.
Το άρθρο έλεγε περίπου το εξής:

 
Διάσκεψη στο Stanford

Το τελευταίο έγγραφο σχετικά με τη σύνδεση νου-σώματος, τη σχέση μεταξύ στρες και τη σωματική δυσφορία.

Ο ομιλητής (επικεφαλής της ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ), δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ένα από τα καλύτερα πράγματα που ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει για την υγεία του είναι να παντρευτεί μια γυναίκα, ενώ μια γυναίκα, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει για την υγεία της είναι να καλλιεργήσει τη σχέση της με τις φίλες της. 
Αρχικά, όλοι γέλασαν, αλλά μιλούσε σοβαρά.

Οι γυναίκες επικοινωνούν μεταξύ τους με διαφορετικό τρόπο και παρέχουν τα συστήματα υποστήριξης που τις βοηθούν να αντιμετωπίσουν το άγχος και τις δύσκολες εμπειρίες της ζωής. Φυσικά, αυτή η ποιότητα "χρόνος για τις φίλες" μας βοηθά να παράγουμε περισσότερη σεροτονίνη, ένας νευροδιαβιβαστής που βοηθά την καταπολέμηση της κατάθλιψης και μπορεί να παράγει μία γενική αίσθηση ευεξίας. Οι γυναίκες μοιράζονται τα συναισθήματά τους, ενώ οι άνδρες συχνά συναναστρέφονται σε σχέση γύρω από τις δραστηριότητες. Οι άντρες σπάνια θα καθίσουν με έναν φίλο μιλώντας για το πώς αισθάνονται για οτιδήποτε, ή πώς είναι η προσωπική τους ζωή. Εργασία; Ναι Sports; Ναι αυτοκινήτο; Ναι Ψάρεμα, κυνήγι, γκολφ; Ναι, αλλά τα συναισθήματά τους; Πολύ σπάνια. Οι γυναίκες το κάνουν όλη την ώρα. Μοιραζόμαστε από την ψυχή μας με τις αδελφές μας και, φυσικά, είναι πολύ καλό για την υγεία μας. Ο ομιλητής είπε ότι η παρέα με μια φίλη είναι τόσο σημαντική για τη συνολική υγεία μας, όπως το τρέξιμο ή το γυμναστήριο.

Υπάρχει μια τάση να πιστεύουν ότι όταν κάνουμε "άσκηση" κάνουμε κάτι καλό για το σώμα μας, αλλά όταν μιλάμε με τις φίλες μας, χάνουμε χρόνο και θα πρέπει να απασχολούμαστε με πιο παραγωγικές εργασίες. 
Δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, είπε με το να μη δημιουργούμε και διατηρούμε την ποιότητα των σχέσεων με άλλους ανθρώπους, είναι τόσο επιβλαβής για τη σωματική μας υγεία όπως το κάπνισμα! Ως εκ τούτου, κάθε φορά που καθόμαστε για να συνομιλήσουμε με τη φίλη μας, δώστε λίγα χτυπηματάκια στην πλάτη και συγχαρείτετον εαυτό σας για το ότι κάνετε κάτι χρήσιμο για την υγεία σας. Στην πραγματικότητα, είμαστε πολύ πολύ τυχερές. Έτσι ας τσουγκρίσουμε για τη φιλία με τις φίλες μας. Είναι προφανώς πολύ καλό για την υγεία μας.
Και σκεφτόμουν πόση δύναμη έχουμε εμείς οι γυναίκες που δεν γνωρίζουμε ή έχουμε κρυμμένη κάτω από αυτό το πέπλο των κοινωνικών αντιλήψεων. Βρίσκομαι σε συναντήσεις πενήντα γυναικών και αισθάνομαι την ενέργειά μας να διαχέεται στο σύμπαν και μια δύναμη ικανή να ταρακουνήσει την υφήλιο ολόκληρο. Συναναστρέφομαι γυναίκες που αγωνίζονται, που έχουν επανασυνδεθεί με τη θηλυκότητά τους και παλεύουν. Η αγαπημένη μου δασκάλα, Angeles, άγγελος κανονικός, που με τη σοφία της παλεύει για ένα μη βίαιο ερχομό στον κόσμο, για αυτά τα πλάσματα που τους στερούμε την παιδική τους ηλικία, η Anais, με αυτή την ηρεμία στο πρόσωπό της, έγκυος στο τέταρτο παιδί της που ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο το μωράκι της στο σπίτι μετά από τρεις προγραμματισμένες καισαρικές, η Imma, δούλα, συνοδεύοντας εγκύους στη μοναδική αυτή στιγμή του τοκετού τους και που πρόσφατα έκανε το όνειρό της πραγματικότητα:απέκτησε τον τίτλο της μαίας! Η αγαπημένη μου φίλη Ασπασία με την οποία όχι τυχαία συναντήθηκαν οι δρόμοι μας μέσω της μητρότητας. Η Ασπασία με το άσβηστο πάθος αρνείται, θυμώνει, συνδιαλλέγεται, ψάχνει, μιλά και δρα. Η μικρή μου Αριάδνη που διαρκώς μου λέει «Μαμά δε μπορώ» πριν ακόμη καν δοκιμάσει (πόσες πληροφορίες είναι άραγε εγγεγραμμένες στο DNA σου μικρή μου;) Μικρέ μου άγγελε, μπορείς, γιατί μπορώ και εγώ, γιατί μπορούμε, γιατί ναι μπορούμε!
Ας σταματήσει πια αυτή η τρομοκρατία ενάντια στις γυναίκες ότι δεν είμαστε ικανές να γεννήσουμε, ας σταματήσουμε να βλέπουμε την περίοδό μας σαν κάτι ενοχλητικό, είναι πραγματικές μαγικές οι λειτουργίες του γυναικείου σώματός μας, ας επανασυνδεθούμε με τη θηλυκότητά μας, γιατί γυναίκες είμαστε και μπορούμε να γεννάμε αν μας αφήσουν ήσυχες, γυναίκες είμαστε και λατρεύουμε το σώμα μας, γυναίκες είμαστε και δε φοβόμαστε να το φωνάξουμε.
Γυναίκες μπορούμε!!!!!!!! Γυναίκες σκεφτείτε πόσους αιώνες κουβαλάμε στα κύτταρά μας, πόσο μας έχουν καταπιέσει και πόσο μόνες μας φτάσαμε στο άλλο άκρο να απαρνηθούμε τη μαγεία της γυναικείας μας φύσης! Ας συμφιλιωθούμε με τη φύση μας και ας ακολουθήσουμε τα ένστικτά μας !


mamaole, Μάνα Γης και γυναίκα...

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Αρνούμαι!

Ναι καλά ακούσατε . Αρνούμαι!Τι να κάνω;Να μιζεριάσω που μας φάγανε τα λεφτά;Ποιοί ;Εμείς απο εμάς;Μίλησα δύο φορές .Δεν πήγα στην κάλπη.Έκανα την επανάσταση μου.Τώρα είναι αργά Αρνούμαι να μου αλλάξουν τη διάθεση. Η μιζέρια δε μου πάει.Η κατάθλιψη με τίποτα.Το μωρό μου θρέφεται με το χαμόγελό μου.Αρνούμαι να του το στερήσω!

ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ BLOGGERS ΓΙΑ ΤΑ ΜΩΡΑ
http://xeblogarisma.blogspot.com/
Με ένα ρεπορτάζ στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας εγκαινίασαν το 2011 οι «Πρωταγωνιστές», την Κυριακή 16 Ιανουαρίου.
 Είναι ίσως η πρώτη φορά που οι τηλεοπτικές κάμερες μπήκαν στα κελιά και στους θαλάμους των γυναικείων φυλακών και κατέγραψαν μαρτυρίες καταδικασμένων για φόνο, οικονομικά εγκλήματα, ναρκωτικά και ληστείες.
Στους Πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων μίλησαν:
Η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, η Τίνα της Γ’ πτέρυγας, που καταδικάστηκε για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα.
Η Ιωάννα από τη Θεσσαλία που θέλει «να γκρεμίσουμε τις φυλακές».
Η Νάντια Σχίζα που αυτοχαρακτηρίζεται έγκλειστη (και όχι κρατούμενη) και τρέφεται 249 ημέρες μόνο με χυμούς.
Η 24χρονη Σάντω από την Αλβανία που στο κελί μαζί της έχει τον 2 ½ ετών γιο της.
Η Θαμάρ από τη Γεωργία που είναι μέσα για ναρκωτικά «για χάρη ενός άντρα».
Η ανήλικη Κ. με μητέρα Γιαπωνέζα και πατέρα Αιγύπτιο, που ελπίζει ότι θα βγει από μέρα σε μέρα.
Η Σοφία κρατούμενη που δουλεύει στη βιβλιοθήκη και υποστηρίζει ότι «το σχολείο στις φυλακές είναι μία όαση δίπλα στην κόλαση».
Η Ελένη, ισοβίτισσα που «τα χει κάνει όλα» από ληστεία μέχρι φόνο και συμπληρώνει φέτος 12 χρόνια εγκλεισμού.
Οι κάμερες της εκπομπής παρακολούθησαν τη ζωή μέσα στη φυλακή από το ξημέρωμα μέχρι τη νύχτα.
Επισκέφθηκαν, επίσης, το σχολείο αλλά και το ατελιέ της φυλακής στο οποίο δημιουργούν ζωγραφικά έργα οι κρατούμενες.
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
ΤΑ  ΣΥΝΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΩΡΑ ΕΔΩ

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Σκέψεις για τον τοκετό

Ο γλυκός μου Μισέλ


Ελλάδα καλημέρα.Έιχα μια έντονη εσωτερική ανάγκη να γράφω στις έγκυες και στους γονείς απο τη στιγμή που έμεινα η ίδια έγκυος .Eκατσα λοιπόν τότε  γεμάτη συγκινηση στο πισι και ξεκίνησα. Γράφω πρωτη σειρα δευτερη σειρα , οραματιζομαι πως θα ονομάσω το μπλογκ.Τιποτα. Ξαναπροσπαθώ  και μου έρχεται ζαλάδα. Ξανα , ανακατωσούρα. Η έμπνευση με είχε αφήσει. Το παιδί δεν θέλει;Το σώμα μου λειτουργεί σε κατώτερα εδάφη;Ίσως συνωστίζονται τα ρεύματα της ενεργειας μου στην περιοχη της κοιλιάς ίσως η αιμάτωση για τις ανάγκες του μωρού υπερτερεί όλων των άλλων οργάνων ...που να τρέχουμε τώρα στον εγκέφαλο σου λέει ...Αποδέχομαι τι λέει η διπλή μου πια υπόσταση και αναβάλλω τη δημιουργία αυτού του χώρου για τον επόμενο Απρίλιο έχοντας πια το γιο μου στην αγκαλιά μου.Τον γιο μου...τι όμορφα που ακούγεται.
(Ξέχασα να σας πω οτι πριν τη συνάντηση με τον Οντάν είχα μια ακατανόητη ασταμάτητη θέληση να μάθω γιατι γέννησα τόσο δύσκολα. Πολλοί προσπάθησαν κλασσικά να με μειώσουν και να με αποθαρύνουν αλλά εγώ εκείιιιιιιιιιι. Και είμαι πλέον σίγουρη οτι κάθε γυναίκα το χρειάζεται αυτό. Να μάθει το γιατί ,να μην κατηγορήσει ούτε τον εαυτό της ούτε κανέναν ,  να χαλαρώσει και να συνεχίσει...  Ειδικά αν είναι να προχωρήσει σε μια δεύτερη εγκυμοσύνη...)
Σχεδόν να χρόνο μετά βρίσκομαι στο Βόρειο  Λονδίνο . Μια ομάδα γυναικών απο όλο τον κόσμο θα συναντηθούμε με τον Μισέλ Ονταν. Μια συνομοταξία αγάπης θα δακρύσουμε  ακούγωντας τον μαιευτήρα του αιώνα και θα δώσουμε όρκο καρδιάς να διασπείρουμε το λόγο του στα μήκη και στα πλάτη. Έτσι απλά. Με τα πόδια πάνω σε ένα καναπέ και ένα φλιτζάνι τσάι στο χέρι.Αυτός είναι απέναντι μας και δίπλα του η Λιλιάνα χαμογελαστή να μας περιγράφει πως όντας έγκυος στο δεύτερο παιδί γνώρισε τον "Μισέλ". Η γυναίκα που στεκόμενη δίπλα του ως doula θα συνοδευσει χιλιάδες γυναίκες στην απόκτηση του παιδιού τους απλά πιστεύοντας στον εαυτό τους .Απλά!

Με διαβαζεις αγαπημενη μου και το χέρι σου ισως να χαιδευει την κοιλια σου . Εκει βρισκεται ενα πλασματάκι που συνομα θα συναντηθειτε. Το πιο πιθανο ειναι να μη μου δωσεις σημασια γιατι ετσι γινεται παντα ο τοκετος ειναι ενα σχολειο που αφου το περασεις παιρνεις το πτυχιο . Θα ανακαλυψεις πραγματα για τον εαυτο σου που δεν ηξερες.Θα συνειδητοποιήσεις ότι όλα όσα είχες φανταστεί και όλα όσα πιστευες δεν ισχύουν πια. Θα αλλάξει όλο σου το είναι .Το ίδιο θα γίνει και με τον τοκετό σου. Μάλλον δεν θα έχει καμία σχέση με οτιδήποτε έχεις φανταστεί...
  Θα σε καλωδιώσουν για να ρίξουν  στο αιμα σου τη συνθετικη ωκυτοκινη που θα διακοψει την πιο σημαντικη ορμονη για τη λειτουργια τοκετου του θηλασμου , του έρωτα και της αγάπης. Θα σου πουνε να περπατας , να ανεβοκατεβαινεις να κανεις αναπνοες . Θα σε απομακρυνουν απο τον αρχετυπο αυθορμητισμο της υπαρξης σου και θα σε απομακρυνουν απο την επικοινωνια με το παιδι σου . Θα σου μιλανε για να διακοπτουν στην πιο σημαντικη για την εκβαση του τοκετού   ένωση  σας. Θα σου σπασουν τα νερα για να επεμβουν στην υπερφυσική διασταση που θα εχεις μπει με το μωρο σου για να επιστημονικοποιησουν την υπαρξη τους διπλα σου. Δεν το κανουν με δολο , αυτη ειναι η ανθρωπινη υπαρξη , με αγαπη και διαθεση να σε διευκολυνουν θα επεμβουν στη μοναδικη στιγμη της ζωης σου που θα χρειαστει να μεινεις ολομοναχη.
 Ομως οι ορμονες του τοκετου εκκρινονται απο το κεντρο του συναισθηματος του υποθαλαμου του εγκεφάλου.Παρόλα αυτά θα σε βάλουν να σκέφτεσαι και να απαντάς σε ερωτήσεις ώστε να λειτουργείς με το κέντρο της λογικής που διακόπτει το άλλο κέντρο,"μοναδικό εργαλείο " μή πόνου.
Θα σε βαλουν να ξαπλωσεις σε μια αβολη για την συναντηση σας σταση . Ξαπλωμενη στη σταση σου δε θα δωσεις την ευκαιρια της ευκολης διοδου στο μωρο . Θ α σου ερθει να πιαστεις απο ενα κρεββατι και να σταθεις στα γονατα , θα σου ερθει να σταθεις στα τεσσερα για να ανακουφισεις και τη μεση σου θα σου κοπει καθε αυθορμητσμος του κορμιου σου που θα προσπαθει να σου φωναξει πως να το τοποθετησεις για να βγει το μωρο . Ομως δε θα σε αφήσουν γιατι ειναι πολιτιστικο φαινομενο σε ολο τον πλΑΝΗΤΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ . Οι γάτες , τα σκυλακια οι αγελάδες και όλα τα θηλαστικά εχουν την τυχη να τις αφησουν μονες τους σε απολυτο σκοταδι για να εκκρινουν τις ορονες του τοκετου και να αφησουν τη φυση να αναλαβει το αιωνιο εργο της.Με αγάπη και χωρίς πόνο, μόνες τους. Ποσες επιπλοκες αραγε να υπαρχουν σε αυτα τα ζωα? Φανταζομαι οτι δε θα συγκρινεται το ποσοστο με αυτο των συγχρονων μαιευτηριων με τη σουπερ ντουπερ τεχνολογια που μπορει να απογειωσει ενα τζετ αλλα μπορει να διακοψει μια καθολα ακουσια και υπερφυσικη εμπειρια. Η ομιλια , το φως , η ανδρεναλινη, η ανασφαλεια και η ελλειψη ιδιωτικότητας ειναι εδω και χιλιαδες χρονια  τα παγκοσμια εμποδια της φυσιολογιας του τοκετου. Παρολα αυτα εδω και χιλιαδες χρονια τα πολιτιστικα αρχετυπα των παραδοσεων των λαων επιβαλλουν στην γυναικα να εμποδισει καθε φυσικη αρα και τελεια ροη που μπορει να παρει μια ροδα που γυριζει, Αν αφησεις μια ροδα στην κατηφορα να κυλισει προς οποια κατευθυνση θελει θα παρουσιασει επιπλοκες? Ποτε ? Οταν καποιος επεμβει στην πορεια της απλά θα πέσει και θα σταματήσει...
Θα μου απαντησεις οτι εσυ χρειαζεσαι το περιβαλλον του χειρουργειου για να νιωσεις ασφαλεια . Θα συμφωνησω μαζι σου και θα σου προτεινω να αναχωρησεις απο το σπιτι σου σε οσο πιο προχωρημενο τοκετο μπορεις για να διασφαλισεις τις υπολοιπες παραπανω μεθοδους μη διακοπής της φυσιολογιας του τοκετου.
Από την άλλη θα σου πώ πως δε μου αρέσει να σου λέω τι να κάνεις αλλά δε μπορώ να ακούω να λένε σε γυναίκες
-Είσαι ηρωίδα που γέννησες στο σπίτι...
-Εσύ είσαι ηρωίδα που πας και μπαίνεις στο στόμα του λύκου γιατί φοβάσαι μη σε φάει...

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

4η διάσταση και το σύμπαν

Μέχρι κάποια εποχή νόμιζα ότι η 4η διάσταση είναι κάτι που μας έχει έρθει απο το New Age.Μέχρι που πριν μερικά χρόνια είδα αυτή τη μαγευτική για μένα επιστημονική εξήγηση και ξεκαθάρισα λίγο  κάποια πράγματα. Εσείς γνωρίζετε τίποτα για την 4η διάσταση?

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Άργιλος ο μαγικός!!!!!!!


Εδώ και χρόνια, από τότε που έκανα αυτό το υπέροχο ταξίδι στη Βολιβία και ανακάλυψα τη pachamama, τη θεά της γης και ένιωσα πόσο ιερή είναι η μάνα γης για τους ιθαγενείς της Βολιβίας και του Περού, και..., βρήκα την πίστη μου. Συνειδητοποίησα ότι η γη, η φύση είναι ο θεός μου και έφερα τη pachamama σπίτι μου.

Πέρασαν χρόνια από τότε, η pachamama στο ράφι της να της προσφέρουμε φαγητό και νερό στις δύσκολες στιγμές και η πίστη αλώβητη στη δύναμη της γης, της φύσης. Έμεινα έγκυος, γέννησα ένα γλυκύτατο και υγιέστατο κοριτσάκι και «τυχαία» βρέθηκε στο δρόμο μου για να μου τον ανοίξει ένας υπέροχος άνθρωπος που μου ενδυνάμωσε ακόμη περισσότερο αυτή την πίστη. Δίπλα της διδάχτηκα τις ικανότητες και το μεγαλείο της ρεφλεξολογίας, έμαθα να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και να επεμβαίνω άμεσα όταν η μικρή Αριάδνη το χρειάζεται, βοηθώντας τη να ξεπεράσει ασθένειες.

Ο θησαυρός της μοναδικής αυτής δασκάλας είναι αστείρευτος... Δίπλα της ανακάλυψα τον άργιλο και τις μοναδικές θεραπευτικές του ιδιότητες. Στην αρχή δεν του έδωσα σημασία, αφοσιωμένη στο καινούργιο εργαλείο που είχα στα χέρια μου,σιγά σιγά όμως άρχισα να ανακαλύπτω τις ικανότητές του και να το δοκιμάζω στην οικογένειά μου, σε φίλους και συγγενείς. Άρχισα να τον χρησιμοποιώ παράλληλα με τη ρεφλεξολογία και πραγματικά τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Για τσιμπήματα εντόμων, συγκάμματα από την πάνα, πόνους στις αρθρώσεις, δερματικά προβλήματα, γαστρίτιδες, και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Προσθήκη λεζάντας
Μερικές από τις ιδιότητές του:

-Αντισηπτικός: κανένα είδος βλαβερού παράσιτου δεν μπορεί να επιβιώσει σε αυτόν.

-Απολυμαντικός: ενεργεί εξουδετερώνοντας τα υπάρχοντα λοιμώδη μικρόβια.

-Αντιβιοτικός: η χρήση του εγγυάται την απουσία μόλυνσης ή εξουδετερώνει την ήδη υπάρχουσα

-Αντιφλεγμονώδες: μειώνει τα αιματώματα και διορθώνει τους μώλωπες ανανεώνοντας τους πρησμένους ιστούς.

-Επουλωντικός: άμεσα ή διαμέσου μιας κομπρέσας, θεραπεύει τις πρόσφατες πληγές, αποφεύγοντας τη μόλυνση τους και κατορθώνοντας μια τέλεια επούλωση. Ο άργιλος ανανεώνει τους ιστούς και κλείνει την πληγή χωρίς να παράγεται το τυπικό καύκαλο που απομακρύνει την πληγή από τον εξωτερικό κόσμο, αυτό αποφεύγει να μένουν επόμενες επουλώσεις.

-Απαλυντικός: απαλύνει τον πόνο σχεδόν αμέσως επιτρέποντας την θεραπεία χωρίς ενοχλήσεις, ενώ παράλληλα προστατεύει την περιοχή.

-Καθαριστικός: ελκύει και διώχνει από τις πληγές τα μολυσμένα στοιχεία, όπως πύον, παλαιό αίμα...

-Αναζωογονητικός: ανανέωνει τους ιστούς ως το σημείο του να μην αφήνει κανένα σημάδι όταν η πληγή είναι πρόσφατη.

-Ηρεμιστικός: η χρήση του ηρεμεί το νευρικό σύστημα και μειώνει το στρες.

-Απορροφητικός: έχει την ιδιότητα να απορροφά και για αυτό είναι πολύ χρήσιμος σε μώλωπες, πληγές και τσιμπήματα.