Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Η Μάνα Γης Νικολέτα




Μπουρου μπουρου μεσα στο μυαλό μου τα λόγια που ανταλλάσονται με τους γύρω μου.Μπουρου μπούρου και η πνευματική καρδιά που μιλάει από μέσα μου τον τελευταίο καιρό. Χαίρομαι που ήρθε και με βρήκε και λειτουργώ πλέον σύμφωνα με τις υποδείξεις της.Δεν ανησυχώ πλέον καθόλου για το μέλλον , δεν ανασκαλεύω το παρελθόν. Κάθε πρωί κάνω μια προσευχή , την ανοίγω και περπατάω. Η πνευματική καρδιά είναι εκεί σαν το φακό του μεταλλωρύχου και φωτίζει όπου κοιτάξω .


Ξεγυμνώνει ότι συναντώ στο διάβα μου και  μου δίνει όλες τις απαντήσεις . Συγχρόνως μου δίνει πολύ κουράγιο και δύναμη στο να αντέχω την αλήθεια του καθενός και τη δική μου. Συναντάω κιάλλες καρδιές  ανοιχτές πάρα πολύ σπάνια. Πριν κανά μήνα σε έναν κύκλο γυναικών ξαναβρήκα κάποιες αγαπημένες φίλες και συγχρόνως είχα την ευτυχία να συνάντησω μία πολύ φωτεινή καρδιά. Ανήκει σε μία γυναίκα που είναι Μάνα μονή .Όσο μίλαγε για τη συγκλονιστική ζωή της  όπως ξετύλιγε την ζωή της στα αδηφάγα μάτια του κοινού τόσο η δικιά μου καρδιά παλλόταν ότι βρήκε αδερφή. Μετά κοίταζα το κοριτσάκι της πόσο όμορφα έπαιζε ανάμεσα μας , πόσο γεμάτη ήταν η αγκαλιά της έτσι όπως ριχνόταν στη δικιά μου , που σχεδόν συγκινήθηκα. Νομίζω δεν έχω ξαναδεί πιο ευτυχισμένο πλάσμα. Μου έκανε πολύ εντύπωση σαν εικόνα . Επί εποχής "προ πνευματικής καρδιάς θα μου είχε περάσει τελείως απαρατήρητη... Όμως όχι φώτιζε το φακουδάκι που σας έλεγα παραπάνω και μπροστά μου ξετυλιγόταν η ομορφιά του αυθεντικού  ανθρώπου .Είχε ανοίξει κιαυτή την καρδιά της και πήγαινε Η πνευματική της καρδιά πετάριζε μέσα στο δωμάτιο. Συναισθήματα αγάπης,ωριμότητας και χαλαρότητας μη συμπλεγματικού ανθρώπου αναδύονταν  στο χώρο, τα οποία δεν ταίριαζαν με τη συγκλονιστική ιστορία ζωής της .Το κοριτσάκι της παράλληλα καθρέφτιζε όλη αυτή την ομορφιά αυτής της αυθεντικής Μάνας Γης .Είναι  εξαιρετική καλλιτέχνης (ζωγραφίζει υπέροχα παιδικά δωμάτια) βοηθός μητρότητας -doula και φυσιοθεραπεύτρια.Την λένε Νικολέτα και είναι Μάνα Γης!

ΟΡΜΟΝΕΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ-ΜΙΣΕΛ ΟΝΤΑΝ


Δείτε τι είπε ο Μισέλ Οντάν στις Ελληνίδες


http://orgonespace.wordpress.com/2010/11/25/




Λίγα λόγια για τον Μισέλ Οντάν και το έργο του:
Ο Μισέλ Οντάν γεννήθηκε το 1930 στο Παρίσι και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη γενική χειρουργική, τη μαιευτική και τη γυναικολογία στο Πανεπιστήμιο της ομώνυμης πόλης. Από το 1962 έως το 1985 εργάστηκε ως υπεύθυνος στη μαιευτική και χειρουργική μονάδα ενός επαρχιακού δημόσιου νοσοκομείου στο Πιτιβιέ, στη Β. Γαλλία, εφαρμόζοντας την επαναστατική για την εποχή του προσέγγιση της μη-παρεμβατικότητας στη φυσική διαδικασία του τοκετού. Όπως είναι ευνόητο, το νοσοκομείο επιτυγχάνοντας τα μικρότερα ποσοστά καισαρικών τομών με παράλληλη μηδαμινή συχνότητα εμφάνισης επιπλοκών και περιγεννητικών θανάτων γρήγορα έγινε γνωστό και τράβηξε την προσοχή του κόσμου. Γυναίκες όχι μόνο από ολόκληρη τη Γαλλία αλλά και την Ευρώπη και Αμερική έρχονταν να γεννήσουν στο νοσοκομείο του.  Ήταν ο πρώτος που εισήγαγε τη δεκαετία του ’70 τη γέννα στο νερό προκειμένου να  αντικαταστήσει τη χρήση φαρμάκων που υποβοηθούσαν τον τοκετό και παράλληλα συγγραφέας του πρώτου επιστημονικού δημοσιευμένου άρθρου με αυτό το θέμα (Lancet 1983, σελ. 1476-77). Ήταν ο πρώτος που εισήγαγε την αντίληψη για την αντικατάσταση επίσης των ψυχρών και αποκρουστικών “θαλάμων τοκετών” με φιλικά δωμάτια που θα προσιδιάζουν στο χώρο ενός σπιτιού και παράλληλα συγγραφέας του πρώτου επιστημονικού δημοσιευμένου άρθρου με το ίδιο θέμα (Lancet 1979, σελ. 894-96). Ήταν επίσης ο συγγραφέας του πρώτου επιστημονικού δημοσιευμένου άρθρου με θέμα την έναρξη του θηλασμού από την πρώτη ώρα μετά τον τοκετό (Odent M. The early expression of the rooting reflex. Proceedings of the 5th International Congress of Psychosomatic Obstetrics & Gynecology, Rome. London: Academic Press 1977, p. 1117-1119). Ήταν ακόμη ο πρώτος συγγραφέας επιστημονικού δημοσιευμένου άρθρου με θέμα γύρω από τη θεωρία της λεγόμενης “Πύλης Ελέγχου του Πόνου” στη γυναικολογία (Odent M. La réflexotherapie lombaire. Nouvelle Presse Médicale 1975 (4), p. 188). Ιδρυτής του Primal Health Research Centre με σκοπό τη διερεύνηση της επιστημονικής υπόθεσης ότι τα θεμέλια υγείας του ατόμου τίθενται από την πρωτογενή περίοδο ζωής (προγεννητική περίοδος, τοκετός, πρώτος χρόνος ζωής), την Primal Health Research database με σκοπό την καταχώρηση δεδομένων-ιστορικών που αφορούν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία των συμβάντων της πρωτογενούς περιόδου ζωής ενός ανθρώπου (www.primalhealthresearch.com) καθώς και του ιστότοπου “www.wombecology.com” με σκοπό την παροχή πληροφοριών κι επιστημονικών αποδείξεων για το πόσο σημαντική για την ανθρώπινη οικολογία είναι η προγεννητική οικολογία και κατά συνέπεια για το πόσο σημαντική είναι η πρωταρχική περίοδος της ζωής ενός ατόμου για την υγεία του.
Την περίοδο 1986-1990 ο Π.Ο.Υ. του ανέθεσε να μελετήσει τις γέννες στο σπίτι στις βιομηχανικές χώρες.
Συγγραφέας 11 βιβλιών που έχουν μεταφραστεί σε 21 γλώσσες και πάνω από 50 δημοσιευμένων επιστημονικών εργασιών. Στην Ελλάδα έχουν εκδοθεί και κυκλοφορήσει τα βιβλία:
1) Η γέννα στο δρόμο της φύσης Ανα-γέννηση του φυσικού τοκετού, εκδόσεις Θυμάρι.
2) Η καισαρική τομή, εκδόσεις Ρέω.
3) Ερμηνεύοντας την Αγάπη, εκδόσεις Πασχαλίδη.
Έχει εμφανιστεί σ’ ένα πλήθος ντοκυμαντέρ, μεταξύ των οποίων το “Birth Reborn” (BBC, 1982), το ομώνυμο “Birth Reborn” (2009), το “Water Baby: Experiences Of Waterbirth” και το “The Business of Being Born“.

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Τι να Θυμάστε όλοι όσοι εμπλέκεστε σε τοκετό "αγάπης"

Mετέφρασα το παρακάτω κείμενο μετά από μια συνάντηση με δυο οικογένειες πολύ σημαντικές (μαίας και μαμάς)και θέλω να τους το αφιερώσω με όλη μου την αγάπη .Θέλω να τους πω ότι μαζί τους πάω και στο φεγγάρι!!!Κάνοντας τη διπλωματική μου πάνω στην περιγεννητική γιόγκα έπεσα σε κείμενα σαν αυτό βγαλμένα από μαίες και βοηθούς μητρότητας του πλανήτη. Έχουν μέσα τους  σοφία και είναι βγαλμένα από την καρδιά τους σε σχέση με την πολυχρονη εμπειρία τους στους  τοκετούς  αγάπης .Απολαύστε!!!

  • Να είσαι με ανθρώπους που πιστεύουν ότι "μπορείς".Κράτα τους άλλους  στο ¨ελάχιστο" και μείνε με ανθρώπους που νιώθεις οικειότητα.
  • Ξέρεις το σώμα σου καλύτερα από τον καθένα και αν ακούσεις την "εσωτερική φωνή  "θα ξέρεις ακριβώς τι να κάνεις , ακόμα και όταν  θα πιστεύεις πως όχι.Ζήτα από τον αγαπημένο σου ή κάποια βοηθό να επιβεβαιώνει κάθε στιγμή ότι έχεις ερωτηθεί σχετικά με οποιαδήποτε απόφαση αφορά στο τι πρέπει να κάνεις.Πήγαινε αργά , πάρε το χρόνο σου.Πάρε χρόνο να ακούσεις το μωράκι σου.
  • Μην προσπαθείς να είσαι ΔΥΝΑΤΗ. Μίλα για το πως νιώθεις και τι σκέφτεσαι. ¨οταν μπορείς να συνειδητοποιήσεις τι σκέφτεσαι  και καταλαβαίνεις τα συναισθήματα σου , τότε θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ενέργεια σου ακριβώς όπως θέλεις . Κάνε τους ήχους που σε βολεύουν . Εσύ και το μωρό σου είστε αυτοί "που μετράνε". Όλοι είναι εκεί για να σας στηρίξουν- ΕΣΑΣ!
  • Η αναπνοή είναι πολύ βοηθητική.Το κράτημα της αναπνοής δεν είναι .Θα ξέρεις έτσι πως να χαλαρώσεις ΕΣΕΝΑ.¨οσο χαλαρώνεις το σαγόνι και ανοίγεις το λαιμό σου δώσε βάση στην αναπνοή. Το στόμα , το σαγόνι και ο λαιμός αντιπροσωπεύουν τη λεκάνη και το γεννητικό σωλήνα. Αρκεί να δώσεις προσοχή στο "επάνω ",'ετσι θα νιώθεις σίγουρη ότι  τα κάτω είναι τέλεια σχεδιασμένα για να γεννήσεις ένα μωρό.
  • Έχεις πάντα επιλογή για το "τι απαιτείς "από το σώμα σου ανεξάρτητα από το τι νιώθει αυτό. Το όχι κάνεο το σώμα να κλείνει και το ΝΑΙ να ανοίγει . Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά το ΝΑΙ και το ευχαριστώ κάνουν κάθε συστολή θα σε βοηθήσουν στο να παραμένεις συγκεντρωμένη στο τι είναι πραγματικά σημαντικό. Το έχω δει-κάνει θαύματα!
  • Το παιδί σου είναι πλήρως συνειδητό και συνεργάσιμο, που σημαίνει ότι ακούει και επικοινωνεί τηλεπαθητικά. Μίλησε του , επέτρεψε του να ξέρει τι του συμβαίνει . Κάτω από όλες τις συνθήκες να του εξηγείς τα πάντα που συμβαίνουν σε αυτό . Αφιέρωσε λίγο χρόνο κάθε μέρα για να ακούς το μωρό σου. Θυμήσου ότι αυτό το πλάσμα σε αγαπά όσο δε θα μπορείς ποτέ να φανταστείς. Δουλειά σου είναι να ανοίξεις και να δεχτείς όλη αυτή την αγάπη που έχει για σένα και τον μπαμπά του. Αυτό είναι το μόνο που θα θέλει πάντα από εσάς.
  • Μετά τη γέννα θα αντιληφθείς ότι εσύ και το μωρό σου είσαστε μαζί (ή με το μπαμπά του). Σιγουρέψου ότι λαμβάνεις την κατάλληλη φροντίδα και υποστήριξη που χρειάζεσαι.Το παιδί κιεσύ είστε μια μονάδα. Αυτό δεν αλλάζει επειδή είναι έξω τώρα.  Απλά να θυμάσαι ότι το μωρό σε χρειάζεται όσο το χρειάζεσαι κιεσύ. Χρειάζεσαι να σε φροντίσουν ώστε να μπορείς να δώσεις ότι χρειάζεται.
  • Επέτρεψε στον εαυτό σου να δεχτεί όλη την αγάπη και την υποστήριξη γύρω σου. Κάνε καθαρές επιλογές και μετά εμπιστεύσου ότι κάνεις τις σωστές επιλογές για σένα και την οικογένεια σου. Αξίζεις να είσαι περιτριγυρισμένη απο ανθρώπους που ακούνε εσένα και το μωρό σου . Άνθρωποι που σε υποστηρίζουν στο να έχεις μια δυνατή και φωτισμένη εμπειρία. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος δρόμος αν ακούς τον εαυτό σου και το κορμί σου. Έχεις ότι χρειάζεται για να έχεις μια εκστατική στιγμή στην αθωότητα.
  • Διάλεξε μια γενική κατεύθυνση ,μια διάθεση που θα έχεις στο μυαλό σου για τη γέννα. Από την εμπειρία μου γνωρίζω ότι το να σκέφτεσαι "το άνοιγμα"είναι πολύ πετυχημένος οραματισμός.Το "ανοίγω σαν λουλούδι " είναι πολύ πετυχημένο επίσης. Κάποιες γυναίκες επιλέγουν να νιώθουν τον τοκετό και τη γέννα σαν μιααιθησιακή , σεξουαλική εμπειρία. Εικόνες ανοιχτού τριαντάφυλλου ή λωτού σε τέλεια άνθηση είναι επίσης αποτελεσματικές. Εικόνες και αρώματα που σου δίνουν την αίσθηση ολοκλήρωσης , ολότητας και άνεσης
BLESSINGS Binnie A.Dansby,1998

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Το σώμα φωνάζει...αυτό που σωπαίνει το στόμα!



Η ασθένεια είναι μια σύγκρουση μεταξύ της προσωπικότητας και της ψυχής. "Bach".

Πολλές φορές ...


Το κρυολόγημα "στάζει" όταν ο οργανισμός δεν κλαίει.


Ο πονόλαιμος «φράζει», όταν δεν μπορεί να επικοινωνήσει τις αγωνίες.


Το στομάχι καίει όταν ο θυμός δεν μπορεί να βγει.


Ο διαβήτης εισβάλει όταν η μοναξιά πονάει.


Το σώμα παχαίνει όταν η δυσαρέσκεια πιέζει.


Ο πονοκέφαλος καταθλίβει όταν αυξάνουν οι αμφιβολίες.


Η καρδιά χαλαρώνει όταν το νόημα της ζωής φαίνεται να τελειώνει.


Οι αλλεργίες συμβαίνουν όταν η τελειομανία είναι ανυπόφορη.


Τα νύχια σπάνε όταν απειλούνται οι άμυνες.


Το στήθος σφίγγει όταν η υπερηφάνεια σκλαβώνει.


Η πίεση αυξάνεται όταν ο φόβος φυλακίζει.


Οι νευρώσεις παραλύουν όταν το εσωτερικό παιδί τυραννάει.


Ο πυρετός θερμαίνει όταν οι άμυνες εκρήγνουν τα όρια της ανοσίας.


Τα γόνατα πονούν όταν η υπερηφάνεια σου δεν .


Ο καρκίνος σκοτώνει εάν δεν συγχωρείς ή / και έχεις κουραστεί να «ζουν».

Και οι σιωπηλοί σου πόνοι; Πώς μιλάνε στο σώμα σου;

Η ασθένεια δεν είναι κακό, θα σου πει ότι έχεις πάρει λάθος δρόμο.

Φαίνεται ωραίο να μοιραστούμε αυτό το μήνυμα:

Ο δρόμος προς την ευτυχία δεν είναι ευθύς.
Υπάρχουν καμπύλες που ονομάζονται ΛΑΘΗ, φανάρια που λέγονται ΦΙΛΟΙ, φώτα που ονομάζονται ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, και όλα γίνονται, αν έχεις: ένα ανταλλακτικό που ονομάζεται ΑΠΟΦΑΣΗ, μια ισχυρή μηχανή που ονομάζεται ΑΓΑΠΗ, μια καλή ασφάλιση που ονομάζεται ΠΙΣΤΗ, άφθονο καύσιμο που ονομάζεται ΥΠΟΜΟΝΗ, αλλά πάνω απ 'όλα έναν έμπειρο οδηγό που ονομάζεται ΘΕΟΣ.

Nelson Torres, Doctor στη Ψυχιατρική (UCV) και ειδικός σε ψυχο-νευρό-ανοσογλωσσική PNIL στη Βενεζουέλα

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Μάρσιπος Τonga


O Tonga είναι...

Ο μάρσιπος Tonga είναι ένα πλέγμα υφασμένο στη μηχανή για να εγκαταστήσουμε το μωρό μας σωστά. Αυτό το «μικρό» έχει τις ρίζες του στην έρευνα της ανθρωπολόγου Arlette Schlegel LIEBERT, που μετά από παρατήρηση αρκετών πληθυσμών διαφόρων χωρών προσάρμοσε το σχεδιασμό του για τη χρήση μας.
Στηρίζεται μόνο σε έναν ώμο (ασύμμετρη) και τοποθετείται σωστά πάνω στα γόνατα του μωρού. Μικρό, εύκολο στη χρήση και φυλάσσεται στην τσέπη.

Είναι μια αιώρα ή ένα βαμβακερό πλεγμένο δίχτυ που δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρουμε το μωρό εγκαίρως, δηλαδή για σύντομα χρονικά διαστήματα, είναι ένας ασύμμετρος μάρσιπος, του οποίου το στήριγμα βρίσκεται σε έναν ώμο. Το μωρό μπορεί να τοποθετηθεί σκυμμένο στο ισχίο, σκυμμένο πάνω στην κοιλιά, και τα μικρά μωρά μπορούμε επίσης να τα βάλουμε σε θέση κούνια για το θηλασμό. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούμε να τα πάρουμε ακόμη και στην πλάτη. Για να είναι ή να ξεκινήσει να είναι αυτός ο μάρσιπος hands-free, το μωρό πρέπει να έχει καλό μυϊκό τόνο. Πράγματι, στον Τόνγκα ® το μωρό πρέπει να έχει, από την άποψη της μυϊκής, μια σταθερότητα που να διατηρείται κατά του μεταφορέα, προσφέροντας μια καλή ισορροπία και σταθερότητας της βάσης του και της πλάτης του. Είναι ένας μάπσιπος που απαιτεί μυϊκή δραστηριότητα περισσότερο από κάθε άλλον. Είναι άσκηση στην κίνηση.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον Τόνγκα ® στο ισχίο, ειδικά όταν το μωρό ξέρει να κρατηθεί από τον μεταφορέα στου. Όταν το μωρό είναι αρκετά ενεργό στη διατήρηση του σώματός του και όταν αισθανόμαστε σίγουροι να το πράξουμε. Ο κοιλιακός είναι ο πιο άνετας portaging, όπως με κάθε μάρσιπο, όταν είναι μικρά μωρά, και ιδανικό για δέρμα με δέρμα το καλοκαίρι ή όταν δεν είναι καλά. Το portage στο πίσω μέρος θα εξαρτηθεί από την εμπειρία του διδύμου μεταφορέα / μωροὐ.

Τα μικρά μωρά είναι καλύτερα να τα έχουμε στη θέση λίκνο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για έναν hands-free μάρσιπο τουλάχιστον ως τους 8 μήνες του παιδιού. Είναι σε κάθε περίπτωση μια καλή βοήθεια αγκαλιά. Επειδή το ύφασμα δεν είναι αρκετά ευρύ ώστε να επιτρέπει την προσαρμογή του στο ανώτερο μέρος της πλάτης, χρειάζεται από τις πρώτες κιόλας ηλικίες ένα χέρι για υποστήριξη.

Ο Tonga είναι ένας καλός φίλος για το χειμώνα, όταν ο καθένας πρέπει να φοράει το παλτό του. Τα παλτά για το μάρσιπο είναι πολύ καλά, αλλά όχι πάντα είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν και πολύ λιγότερο για μωρά ή μεγάλα παιδιά. Αν το παιδί θέλει, επίσης, να κατέβει ή να τρέξει στην παιδική χαρά πρέπει να είναι καλά ντυμένο.
Ένας στενός σύμμαχος του καλοκαιριού. Το καλοκαίρι και ιδιαίτερα για εκείνους τους ανθρώπους που δεν τους αρέσει να πηγαίνουν πάρα πολύ ντυμένοι, είναι ένας μεγάλος σύμμαχος. Για εκείνους που το έχουν ξεκάθαρο ότι πρόκειται να έχουν στην αγκαλιά μόνο λίγο, είναι απαραίτητο. Για άλλους που προτιμούν να χρησιμοποιούν άλλους μάρσιπους για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος που συνοδεύει τη χρήση ενός φουλαριού, ενός Mei-Tai ή ένός sling, και μπορεί να είναι ένας ενδιαφέρων συνδυασμός ενός εξ αυτών.

Μεγάλος σύντροφος στο νερό. Στην παραλία, στην πισίνα ή στο ντους είναι μια άριστη παρέα για βόλτες και για τα μπάνια, επειδή το μικρό μέγεθός του και το πλέγμα του, το καθιστά ιδανικό για ενσωμάτωση στο νερό χωρίς φόβο για το μωρό ότι μπορεί να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια ... Μια υπέροχη εμπειρία και καθοδήγηση στο υγρό στοιχείο με άνετο και εύκολο τρόπο. Υγιείς πρώτες συναντήσεις στην πισίνα και σίγουρα το ντους ... Στις διακοπές όταν επιστρέφουμε από την παραλία γεμάτοι με άμμο και κάνουμε μπάνιο για να καθαρίσουμε αυτό το ενοχλητικό και κολλώδης στοιχείο, είναι πολύ πρακτικό και διασκεδαστικό, καθώς επίσης και γρήγορο.
Παρά το γεγονός ότι ένας ελαφρύς μάρσιπος, που καταλαμβάνει λίγο χώρο για τον μεταφορέα, είναι επίσης ασύμμετρο, και με μια ζήτηση στήριξης στον ώμο που είναι περίπου αισθητή γρήγορα από την πιεση.

Το σώμα με σώμα, εκτός από τη θέση στην κοιλιά, είναι επίσης λιγότερο πλήρες, δεδομένου ότι δεν ρυθμίζεται με τόση ακρίβεια. Όμως, βοηθάει σημαντικά στην χαλάρωση των ώμων του μεταφορέα αποτελεσματικά εξασφαλίζοντας μια καλή θέσηστο portage, λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουμε μια φυσική τάση να κρατάμε το παιδί, βρέφος με το αντιβράχιο στη βάση ή κρατώντας το χέρι του γύρω από την πλάτη. Εναλλάσσοντας πλάτη και λεκάνη επιτρέπει μεγαλύτερη χρήση.

Είναι 100% βαμβακερό ύφασμα ώστε για ευαίσθητα δέρματα όπως το δικό μας μας δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα.

Ιδιαίτερα χρήσιμο για το ταξίδι. Στο αεροδρόμιο, αεροπλάνο ή τρένο, το ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι ένα λίγο ογκώδες αντικείμενο. Επίσης μπορείς να το φοράς χωρίς καμία ταλαιπωρία, χωρίς να ζεσταίνει χωρίς να αισθάνεσαι ότι το φοράς.

Άλλα πλεονεκτήματα: Η άμεση επαφή δέρμα με δέρμα με το μωρό.

Το tonga ® για δύο ή τέσσερεις.

Για δίδυμα μπορεί να είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση.
Για το μπαμπά είναι ένας μάρσιπος που του αρέσει ιδιαίτερα, επειδή δεν απαιτεί πάρα πολλή συγκέντρωση για τη τοποθέτησή του και του επιτρέπει να φοράει το παιδί του σε αμέτρητες φορές όπως του αρέσει.

Και η άνεση ...; Το Τόνγκα είναι ένας μάρσιπος ενός ώμου μόνο που ακριβώς όπως κάθε άλλος μάρσιπος πρέπει να ελέγχεται και να τοποθετηθεί κατάλληλα. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να το φορούν κοντά στο λαιμό τους, άλλοι στην καμπύλη του ώμου, άλλοι λίγο πιο κάτω. Το να βρεις τη θέση που σου αρέσει, είναι εύκολο και είναι θέμα αισθήσεων. Συνιστούμε τη δοκιμή σε διαφορετικές θέσεις και θα δεις ότι μερικές φορές θα το φοράς πιο ψηλα και πιο κοντά και άλλες πιο χαλαρά και κάτω.

Ένας ελαφρύς μάρσιπος που καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο. Είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα μεγάλα αξιοθέατα του εν λόγω μάρσιπου. Ακόμη και στις πιο σπάνιες των περιπτώσεων θα πρέπει να έχετε μόνο μια τσέπη για να χωρέσει.