Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ο θηλασμός της Μάνας Γης

Με αφορμή το δημόσιο θηλασμό που θα γίνει αύριο Κυριακή 6 Νοεμβρίου σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας δείτε λεπτομέρειες εδώ είπα να γράψω τόσες και τόσες σκέψεις που αφορούν σε αυτή τη μαγική λειτουργία μιας μάνας και ενός μωρού.

Μοιάζω να μην έχω θηλάσει αρκετά όταν ήμουν μωρό. Φαίνεται απο τον τρόπο που δάγκωνα τα στυλό όταν ήμουν στο σχολείο , απο το τσιγάρο που είχα αρχίσει και ευτυχώς έκοψα, από τα νύχια που δίνω μάχη για να σταματήσω να τα τρώω απο το φαγητό που πολλές φορές έχω ξεσπάσει πάνω του όλες τις εντάσεις.΄- Ναι δεν πάθαμε τίποτα κι εμείς που δε θηλάσαμε’ θα πουν πάρα πολλοί...και στο  χέρι θα κρατάνε το τσιγάρο ίσως .

Τον γιο μου τον θηλάζω ακόμα. Μου φαίνεται σαν όνειρο. Οτι δεν είμαι εγώ. Όταν μου δίνουν συγχαρητήρια νιώθω ότι απευθύνονται σε κάποια άλλη. Με θυμάμαι να τραβάω  το βλέμμα μου απο  θηλάζουσα μαμά με μεγάλο μωρό. Ναι το παραδέχομαι μου φαινόταν «κάπως». Το πέπλο της άγνοιάς με είχε σκεπάσει για τα καλά και το στήθος ήταν το σεξουαλικό υπονοούμενο μέσα από τη γυναικεία μπλούζα. Συνειδητοποιώ πόσο δυνατό είναι το λούσιμο του εγκεφάλου που έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια απο τα περιοδικά  και τις τηλεοράσεις .Πόση δύναμη έχει η σεξουαλική εικόνα  που σε έχει πείσει εσένα και άλλα δέκα δις ανθρώπων; Αυτή η μαγική λειτουργία παραγωγής τροφής  μέσα στο ίδιο το σώμα έχει αντικατασταθεί απο μια λειτουργία σεξουαλικής τροφολαγνείας (δική μου λέξη...).Πραγματικά όλες οι γυναίκες έχουμε ‘γαλουχηθεί’ να πιστεύουμε οτι το στήθος μας είναι σεξουαλικό όργανο και μας φαίνεται απο παράξενο εως αδύνατο να  αντιστρέψουμε πλύση εγκεφάλου 2 σχεδόν αιώνων... Είμαι σίγουρη οτι τα όποια θέματα που είχα στην αρχή με το θηλασμό οφείλονται σε αυτή τη σύγχυση εικόνας .Τώρα για λεπτομέρειες δεν ξέρω να σας πω , ένας καλά διαβασμένος στο θηλασμό ψυχολόγος θα τα πει καλύτερα.

 Δεν είναι λίγοι οι μπαμπάδες που αδυνατούν να στηρίξουν την αγαπημένη τους σε αυτή την προσπάθεια του θηλασμού. Πολλές φορές την αποτρέπουν κιόλας χωρίς να συνειδητοποιούν τα βαθύτερα κίνητρα που τους οδηγούν σε αυτή την κίνηση.Το"δεν είναι εικόνα αυτή για τη γυναίκα μου" σκεπάζει υπερτερώντας το "ο θηλασμός είναι παντοτεινό εμβόλιο αγάπης για το παιδί μου". Τους καταλαβαίνω. Αν εμείς που έχουμε «παραχθεί» για αυτό δεν  καταφέρνουμε να επαναφέρουμε το ένστικτο φαντάσου οι άντρες πόσο μπερδεμένοι είναι. Σε συνδυασμό με τα συγγενολόια και τους φίλους , που όλοι έχουν άποψη ο θηλασμός και ειδικά ο μακροχρόνιος θηλασμός φαντάζει ουτοπία. Προσθέτοντας και την ντροπή που αισθάνονται πολλοί βλέποντας το ‘βυζί’ της γυναίκας τους , αδερφής , κόρης, φίλης , ξαδέρφης η κατάσταση εκτροχιάζεται και τα μωρά πέφτουν για ακόμα μια φορά θύματα των ανθρώπινων συμβάσεων. Πόση δύναμη να έχει μια μωρομάνα , να τα βάλει με το ίδιο της το ένστικτό , με όλο τον κύκλο της και με τα οικονομικά συμφέροντα των παιδιάτρων και των μαιών που τρέχουν με το μπουκάλι στο χέρι απο δωμάτιο σε δωμάτιο...Θα λυγίσει ... και θα κλάψει... Πάντα ήθελε να θηλάσει ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ!!!!Ο γυναικολόγος είπε να πάρει το χάπι του αποθηλασμού μετά την καισαρική.-Θα δυσκολευτείς να αποθηλάσεις κοπέλα μου.Πως θα πας στη δουλειά σε 6 μήνες; Ένα νεογέννητο ανθρωπάκι χτυπάει τις μπουνίτσες του στην αγκαλιά της καινούργιας μάνας. Δεν δοκίμασε ποτέ το πρωτόγαλα.