Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Μετά απο Καισαρική βρες κάποιον έμπειρο στην Κρανιοϊερή Θεραπεία

Μετά απο 3 μέρες αναπνοών,βαθιών καθισμάτων,πατημάτων στην κοιλιά απο τις μαίες , γέννησα.Το μωρό βγήκε μαζί με το μυκώνιο του , που σημαίνει ότι πιέστηκε το αγγελούδι μου. Το κεφάλι του ήταν σαν πεπόνι απο το σπρώξιμο και ο λώρος σχημάτιζε κορδέλα Σταρ Ελλάς.Στο θηλασμό μου δάγκωνε πολύ το στήθος.Έκλαιγε αρκετά και έμοιαζε να πονάει Τότε μου σύστησαν τον οστεοπαθητικό. Μετά απο 2 επισκέψεις το παιδάκι μου έγινε άλλο παιδάκι.Είχε μαζέψει εντάσεις στη δεξιά σιαγώνα.Εν συνεχεία πήγαν οι πιό πολλές μανούλες φίλες μου που γεννήσαμε μαζί και ήταν όλες ενθουσιασμένες με το άμεσο αποτέλεσμα. Αργότερα έμαθα και για την Κρανιοιερή θεραπεία.Σας συστήνω ανεπιφυλακτα να κάνετε μια μικρή επένδυση για το μέλλον του μωρού σας. Ειδικά τα μωρα της καισαρικής και του εμβρυουλκού θεωρώ ότι επιβάλλεται να κανουν μια επίσκεψη, Σας παραθέτω απόσμασμα απο την ιστοσελίδα της Κρανιοθεραπευτικής θεραπείας στην Ελλάδα

"Η συμπίεση του παιδικού κεφαλιού κατά τον τοκετό μπορεί εξίσου να δρα ως ένας κυκλικός εκθλιπτήρας που ενισχύει την διάχυση του εγκεφαλονωτιαίου υγρού μέσα σε όλους τους εγκεφαλικούς ιστούς, κατά μήκος του σπονδυλικού σωλήνα και σε όλη την έκταση των υποσκληρίδιων χώρων. Αυτή η συμπιεστική κίνηση βοηθάει το φλεβικό αίμα να παροχετευτεί από τον κρανιακό θόλο, ούτως ώστε μόλις το κεφάλι εξέλθει από τον γεννητικό σωλήνα, φρέσκο αρτηριακό αίμα να μπορεί να εισέλθει στον θόλο κι επιπλέον να ενεργοποιήσει τα κυκλοφορικά συστήματα του εγκεφάλου. Επίσης προσφέρει την πρώτη μάλαξη του τριχωτού της κεφαλής.

Τα οστά του κρανιακού θόλου του εμβρύου / νεογνού είναι σκληρές επιφάνειες στην μεμβράνη. Ο χώρος μεταξύ των άκρων τους υπερεπαρκεί για να επικαλυφθούν και να αλλάξει το σχήμα του κεφαλιού έτσι ώστε να μπορεί να περάσει μέσα από τον γεννητικό σωλήνα. Η διέλευση αυτή αντιπροσωπεύει έναν «χειρισμό» των κρανιακών οστών από τα τοιχώματα του γεννητικού σωλήνα · εξασφαλίζει δε την ίδια κινητικότητά τους ούτως ώστε μετά τον τοκετό τα οστά να είναι ικανά να προσαρμόζονται στην κίνηση του κρανιοϊερού συστήματος.

Περιπτώσεις επικάλυψης των κρανιακών οστών συνήθως αυτο-διορθώνονται μόλις το κεφάλι του παιδιού διασταλεί και ανακτήσει το σχήμα του μετά την έξοδό του από τον γεννητικό σωλήνα. Εάν αυτό δεν συντελεστεί μέσα σε λίγα λεπτά, ένας ειδικός στην Κρανιοϊερή Θεραπεία μπορεί να διορθώσει αυτές τις καταστάσεις εύκολα. Όταν τα προβλήματα επικάλυψης των οστών δεν διορθωθούν, μπορεί να συμβάλλουν στην προδιάθεση επιληπτικών κρίσεων. Συχνά συναντούμε μία μόνιμη επικάλυψη ανάμεσα στα βρεγματικά και στα μετωπιαία οστά σε σπαστικές καταστάσεις όπως είναι η εγκεφαλική παράλυση. Όταν τα προβλήματα επικάλυψης των οστών διορθωθούν, αυτές οι καταστάσεις συνήθως βελτιώνονται ή εκλείπουν ολοκληρωτικά."

http://www.craniosacral.gr/home/index.asp?w=pages&r=0&pid=138

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3.5.10

    Δεν ήξερα ότι υπάρχουν οστεοπαθητικοί ειδικευμένοι σε νεογέννητα! Μ' άρεσε πολύ το ποστ, θα το κρατήσω στα sos του Σεπτεμβρίου που θα γίνω κι εγώ μαμά:) Να σου ζήσει το παιδάκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με το καλο κολιτσιδα μου και σευχαριστω παρα πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4.5.10

    Χιχι, το ψυλλιάστηκα από χθες ότι είσαι εσύ, βλέποντας τη φωτογραφία, αλλά σήμερα ρώτησα τον Αλέκο και την Μπέσσυ και σιγουρεύτηκα:) Να σου ζήσει και πάλι, Άσπα μου, και να ταξιδεύει από μικρό, σαν aegeeιτάκι! Στέλλα (koilitsa, κολιτσίδα όχι ακόμα, ελπίζω:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. XEXEXE !!Στελλιτσα με το ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟ.keep in touch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23.1.11

    Καλησπερα!
    Σημερα διαβασα αυτο το αρθρο και το βρηκα πολυ ενδιαφερον.Ως εργοθεραπευτρια γνωριζω για την κρανιοιερη αν και ακομα δεν εχω εκπαιδευτει ετσι ωστε να μπορω να την εφαρμοζω και εγω, τι κριμα ομως που ως μανουλα δε το γνωριζα αυτο νωριτερα ετσι ωστε να κανω στο αγγελουδι μου που ταλαιπωρηθηκε στον τοκετο και ταλικα βγηκε με καισαρικη...Και παλι πολυ ωραιο αρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5.1.12

    γεια σας κ απο μενα εχω μια μπουμπου 11 μηνων που γεννηθηκε με καισαρικη κ 2 μηνων εμφανιστηκε ραιβοκρανο το οποιο στους 3,5 μηνες αρχισε να μεταβαλεται ποτε δεξια ποτε αριστερα στους 6 μηνες διαγνωστηκαμε με επιληψια η οποια εντοπιζεται σην δεξια μετοπωβρεγματικη χωρα το ραιβοκρανο ακομα δεν εχει φυγει κ συνεχιζει να μεταβαλεται σε 4 μερες εχω ραντεβου για την πρωτη μας κρανιοερη θεραπεια πιστευετε πως ειναι αργα πλεον να βοηθηθει η μικρη μου απο αυτην κ να απαλλαγει επιτελους απο το ραιβοκρανο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή