Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Με ένα καρότσι STOKKE στη Βαρκελώνη

Την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε το πρώτο μας ταξίδι με το μωρό. Παρόλο που είχαμε συζητήσει με τον Δημήτρη να μην ξαναπάμε  Ευρώπη, εέ η Βαρκελώνη αποτελεί πάντα προορισμό λυχουδιά για τα ταξιδιωτικά στομάχια μας. Μετά απο ολονύκτιες διαβουλεύσεις για το αν θα πάρουμε το καρότσι ή τα σλινγκ για αποκλειστικό  babywearing αποφασίστηκε ΚΑΡΟΤΣΙ με εναλλαγές "αστεράκι sling" .
Και καλά κάναμε γιατι το μωρό ξύπναγε , έτρωγε , κοιμόταν , αλλαζόταν και ξανά, ενω  γύρω του εναλλάσονταν εικόνες με  ζαχαρωτά κτίρια του αγαπημένου μου Gaudi, πάγκοι με πανέμορφες χειροποίητες κατασκευές, παιδικομάγαζα με μοναδικές και κυρίως ξύλινες κατασκευές, ζωγραφιές του Πικάσσο κ του Μιρό, μεσαιωνικά καλντερίμια, μετρό , λεωφορείο!!Έκανε μοναδικούς ύπνους χάρη στις υπέροχες αναρτήσεις που διαθέτει αυτο το καρότσι, έβλεπε απο ψηλά απο τα παράθυρα το λεωοφορείου, ανεβοκατέβαινε λεωφορεία , κοιλιώμενες σκάλες , πεζοδρόμια με απίστευτη ευκολία και ξεκούραζε τους γονείς απο τα βάρη της οικογένειας . Γενικά είναι η μόνη ακριβή αγορά που έκανα για το μωράκι μου και πραγματικά άξιζε και το τελευταίο σεντ
Και ναι μπορώ να βροντοφωνάξω οτι η Βαρκελώνη είναι πόλη ΥΠΕΡφιλική για τα μωρά. Τα καραμελένια μάτια του Στέφανου κοίταζαν εκσταστιασμένα πότε την" Pedrera" και πότε το "Casa Battlo" και το" Park Guell".Πλατείες γεμάτες παιδάκια, πεζοδρόμια εύκολα να διαβείς, πανέμορφα καφέ να κάτσεις και να μην ξεπαραδιαστείς.Η πτήση με vueling κόστησε 380 για τους τρείς μας και η διαμονή μας ήταν μια ευγενική προσφορά της οικογένειας "Χοσέ , Μαρία & Αριάδνη"

7 σχόλια:

  1. Που ησασταν σημερα εσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαριάννα19.5.10

    Γεια! πόσο μηνών είναι το μωρό σου; Είμαστε στο δίλημμα, εάν πρέπει να βάλουμε από τώρα τη μικρή στο καθισματάκι του stokke εν όψει ταξιδιού στο Βερολίνο, αν και οι οδηγίες λένε ότι κάνει από έξι μηνών και μετά!

    ΥΓ: "Υπέροχες" πάντως δεν τις λες τις αναρτήσεις του Stokke ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο 3 μηνων μπαινει κανονικα στο καθισματακι Μαριαννα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ πόσο δίκιο έχεις! Και πόσο αφιλόξενη η Αθήνα για καρότσια, για βόλτες, για family friendly εστιατόρια... μεχρι και το καθισματάκι ειναι πολυτέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28.5.10

    Hello! Συγχαρητήρια για το blog πολύ ωραίο!!
    Έχω μία ερώτηση για το Stokke. Όταν πήγατε Βαρκελώνη το δώσατε στις αποσκευές?? Πως χώρεσε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα καροτσια τα δινεις οταν μπαινεις στο αεροπλανο.Δε μετραει σαν κιλα αποσκευων!!Εχει λιγο ταλαιπωρια στον ελεγχο γιατι το κλεινεις κ το δινεις να περασει απο το μηχανημα.Στο τελος το πηραμε απο τον ιμαντα κανονικα με τις βαλιτσες και αρκετα στραπατσαρισμενο ...( me etairia vueling)
    Με την Αegean το εφεραν στην πορτα οταν προσγειωθηκαμε Ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή