Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

zebulhamac αιώρα για μωρά και μόνο για μωρά

Κορίτσια σας έχασα και με χάσατε το ξέρω...Τον τελευταίο μήνα όμως το 5μηνο μωράκι μου έχει γίνει ένα άλλο μωράκι για να μην του βάλω καμία ονομασία ταμπέλα . Αρκεί να σας πω ότι το τραγούδι νανουρίσματος έχει  αλλάξει στο « αγρίμια και αγριμάκια μου». Βέβαια προσπαθώ πολύ να μην κάνω mirroring “αγριμιού και να του λέω συνέχεια ότι είναι ένα πολύ ήσυχο μεν ,δραστήριο δε,  μωρό . Απλά αυτός μένει στο δραστήριο και συνεχίζει ακάθεκτος . Στέκεται και περιμένει με τα χέρια ανοιχτά για να τον περπατήσω, κατεβαίνει από τον καναπέ με την όπισθεν και στηρίζεται στον ποπόν( 5 μηνών σας λέωωωω) ,  θηλάζει κάνοντας το βουνό της γιόγκα (και το στήθος μου μαστίχα Χίου),  θηλάζει και στη συνέχεια  γυρίζει μόνος του μπρούμυτα για να ρευτεί !!!Σταματήσαμε να τον παίρνουμε αγκαλιά για ρέψιμο πλέον.Εν όψη εισαγωγής τροφών τον πήγαμε στον παιδίατρο και ο άνθρωπος έτριβε τα μάτια του...
Όπως καταλαβαίνετε έγινε επιτακτική η ανάγκη μιας αιώρας ώστε να κοιμάται λίγο παραπάνω και να κάνω και εγώ λίγο δουλειά. Αφού έψαξα πάρα πολύ στο διαδίκτυο ,γύρισα όλα τα παιδικομάγαζα , με συμβούλεψε και η Ολίβια - eimaimama.gr περί αιωροσαιτ και πάλι δεν έβρισκα ακριβώς αυτό που ήθελα…
Ψάχνοντας συνεχώς βρήκα   αυτό το υπέροχο γαλλικό site http://www.hamac-bebe-zebulette.com με προϊόντα απο φυσικά υλικά κ μόνο!! Στο τέλος παρήγγειλα αυτη την  τέλεια μωβ σκούρα (το μωβ ειναι το χρωμα της μαμας) groovy πάνινη με ξύλα.Η παραγγελία έγινε πανεύκολα στέλνοντας ένα email και πληρώνωντας με  αντικαταβολή. Μέσα σε μια εβδομάδα  ήταν εδώ! Θυμίζει στη μάνα μου την μελούτη , το κρεβάτι που την κοίμιζαν στα χωράφια, όταν ήταν μωρό στην Εύβοια. Μιλάμε για ένα  απόλυτα οικολογικό προϊόν , φτιαγμένο εξ’ολοκλήρου  από ξύλο και βιολογικό βαμβάκι , γίνεται και κρεβατάκι και κούνια. Βάζει και το στοματάκι του σε φυσικά υλικά  και είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. Πρώτη μέρα σήμερα κοιμήθηκε δυο ολόκληρες ώρες !Τη βιδώσαμε πανεύκολα στο γραφείο που επεξεργάζομαι τις φωτογραφίες μου και διαβάζω τα βιβλία μου . Πλέον μπορώ να διαβάζω με τις ώρες και να κουνάω δίπλα μου τον μπουμπούκι μου.   Δε σας κρύβω ότι ανυπομονώ να κρεμάσω την κούνια στα δέντρα, να απολαμβάνει το μωράκι μου  ραστώνη  στη φύση !


7 σχόλια:

  1. Μαρία Ορφανίδου19.6.10

    yogamama τον βλέπω και ζηλεύω. Ειδικά να σε κουνάνε κιόλα είναι τρέλλα!! Εμείς του κρεμάσαμε μια κανονικήν (μιας και είναι 14 κιλά) ανάμεσα σε 2 δέντρα και ο κύριος δεν κατεβαίνει από κεί. Απολαμβάνει τη φύση και το κοψομέσιασμα της μαμάς να κουνάει πέρα δώθε. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι λες τωρα??by the way pote ftasate 14kg? εμεις ειμαστε αισιως 7 kg...67cm υψος, 5 μηνων και 20 ημερων!E να μην τα πω ???4 μηνες ειχαμε να παμε στον παιδιατρο να μας υπολογισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20.6.10

    Μανουλες γεια σας και να χαιρεστε τα μπουμπουκακια σας!
    Ειμαι η Κωσταντινιά, μαμα της Πολυξενης, που ειναι 16 μηνων. Η κορουλα μου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ, αλλα μονο με θηλασμο και μολις τωρα κοψαμε τον μεσημεριανο .
    Λετε να μας βοηθησει η κουνια -τουλαχιστον για ενα μεσημεριανο υπνακο- και ποια μου προτεινετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζήλεψα. Σκέφτομαι να την παραγγείλω. Πόσες μέρες μετά από την παραγγελία στην έφεραν;

    (από πού την κρεμάς όταν θέλεις να την έχεις μέσα στο σπίτι; από το ταβάνι;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κωνσταντινια να σου ζησει η Πολυξενη σου . Κανε ενα δοκιμαστικο παρε ενα μεγαλο ΜΑΝΤΗΛΙ η σεντονι και κρατηστε με τον αντρα σου ο ενας απο τη μια και ο αλλος απο την αλλη κουνωντας τη Πολυξενη. Αν κοιμηθει αγορασε μια επειγοντως για το καλοκαιρι ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ!!!Δεν ξερω για την συγκεκριμενη αιωριτσα μην ειναι μικρη...ποσο υψος εχει η Πολυξενη?
    Εμεις το ανακαλυψαμε οταν τον βαλαμε μεσα σε μια εσαρπα μου για να κοιμηθει στο αεροπλανο!!! Και ξεραθηκε , βγαλαμε ολο το 2ωρο ταξιδι.
    mamma εκανε περιπου μια εβδομαδα και εχει ενα χαλκα που βιδωσαμε στο καδρονι της πορτας με το χερι . Φανταζομαι στο ταβανι θα θελει ουπατ(πως το λενε).Σορρυ αν ατα γραφω λαθος δεν τοο εχω με τις κατασκευες! Εχω ξυλινα ταβανια και δεν μπορω να κρεμασω τιποτα αστα. Παντως το σκοινι της εχει πολλες διαβαθμισεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σου στελνει το iban της Γαλλικης τραπεζας και βαζεις τα λεφτα!!συνολο 82 ευρω.Ειναι η πιο φτηνη που βρηκα στο διαδυκτιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22.4.15

    Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν πιστεύετε οτι ειναι καλή ιδέα για γενικότερη κουνια απο 0-6 ή 9 μηνών?Μου το πρότειναν σε κάποια μαθήματα ψυχοπροφύλαξης που παρακολουθώ και ενθουσιάστηκα με την ιδέα, αλλά δε ξέρω πόσο καλή ιδέα είναι για κάτι μόνιμο...Η ψυχολόγος μας ενημέρωσε οτι το παιδί οταν γεννιέται θέλει να μιμηθεί και στον ύπνο-ξεκούραση του, τη στάση και την κίνηση που είχε οταν ήταν στην κοιλιά της μαμάς του και οτι η αιώρα είναι η ιδανική λύση. Θα ήθελα να ρωτήσω για τη γνώμη σας μια κ' το έχετε ήδη. Μήπως να πρέπει να κοιτάξω για κάτι πιο ενισχυμένο με στρωματάκι μέσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή