Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Στις πάνες τις βαμβακερές λέμε ΝΑΙ!


 














Ακόμα με θυμάμαι να είμαι έγκυος και να ξερνάω και μόνο με την όψη του κομπιούτερ αλλά έλεγα άντεξε λίγο ακόμα και λίγο ακόμα για το γιο σου ρε γαμώτο !Πριν γεννήσω είχα αφιερώσει πολύ χρόνο στη διαδικτιακη  αναζήτηση 2 πραγμάτων. Το τέλειο καρότσι και την τέλεια πάνα πολλαπλών χρήσεων. Αποδείχτηκε ότι άξιζε η πολύμηνη αναζήτηση , ευτυχώς ,και για τα δυο.
Για το καρότσι τα έχουμε πει , δεν πήρα έπιπλα για να πάρω το Stokke(kai xero psomi). Αυτό το καρότσι είναι το μόνο που σέβεται το παιδί και το τοποθετεί να κοιτάει ευθεία και όχι από κάτω προς τα πάνω, επειδή είναι μικλο...Το έχουμε κατά ευχαριστηθεί και κυρίως το μωρό!
Τώρα για τις πάνες .Δεν ήθελα με τίποτα να βάλω στο μικρό μου αγοράκι «μπεμπιλίνα» , να φέρω χλωρίνες και αλλά καρκινογόνα σε επαφή με τα αχαμνακια του , σερνικό παιδι ΝΤΕ! Υπάρχουν μελέτες που αναφέρονται στην αντρική ανικανότητα ώς αποτέλεσμα των «μπεμπιλίνων».!Δείτε εδώ εδώ τι λέει η φίλη Έλενα στο υπέροχο μπλογκι της.Ούτε μπορούσα να φανταστώ ένα Έβερεστ σκουπιδιών μόνο για τον ποπό του παιδιού μου τη στιγμή που ο πλανήτης αγκομαχάει .Επίσης το παιδί θα πάει πιο εύκολα στο γιογιό αφού δε θα αντέχει να κουβαλάει όλο αυτό το βάρος της βαμβακερής πάνας πάνω του. Άσε ο προϋπολογισμός του σπιτιού .Θα σηκώναμε τη μπάνκα στον αέρα! Το συζήτησα με τον μπαμπά και συμφώνησε καΙ αυτός, περήφανος για τη σύντροφο που διάλεξε , κολώνα του σπιτιού του . Άλλωστε θα δίναμε μόνο 400 ευρω για πάντα-ΕΦΑΠΑΞ. . Και αν κάνουμε κι άλλο παιδί  μιλάμε για κανονική επένδυση . Υπολόγισε 3χρονια πάνες για δυο παιδιά , 3x 1500=4.500 + 4.500 = 9000Euroπουλα !!!
Η τέλεια πάνα για μένα ήταν αυτή που δε θα ήταν πολύπλοκη(επιθέματα κλπ) , δε θα είχε βελκρο, θα ήταν από βιολογικό βαμβάκι. Και ΝΑΙ τελικά τη βρήκα . Ήταν η BumGenius Όλα-σε-Ένα Πάνα από ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΜΒΑΚΙ και Βρακάκι μαζί - ΕΝΟΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ (Organic All-in-one One size).Αγόρασα 24 πάνες  από εδώ
Καθώς και καρπούς πλυσίματος Ιμαλαΐων.Ένα οικολογικό προϊόν χωρίς καμία χημική ουσία! Αν έχω λερωμένες από κακά τις πλένω με νεράκι στο χέρι και μετά τις βάζω στο πλυντήριο με λίγο  οικολογικό( 2 κ.σ) καθαριστικό. Ρίχνω στο πλυντήριο τις πάνες μαζί με πετσέτες στους 60 βάζω και σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή tea tree και τώρα το καλοκαίρι που στεγνώνουν στον Ήλιο τον Ελληνικό βγαίνουν θαύμα .Έχω αρχίσει και τις παίρνω μαζί στις εξόδους (συνήθιζα να παίρνω  pampers η απαράδεκτη!).
Γενικά δεν είμαι από τις γυναίκες που τρελαίνονται με τις δουλειές του σπιτιού , να φανταστείτε σταμάτησα να σιδερώνω. Δεν με έχει κουράσει καθόλου η πάνα πολλαπλών χρήσεων παρόλο που την ξεκίνησα από νεογέννητο, που ήταν πολύ πιο δύσκολο .Απλά βάζω ένα πλυντήριο παραπάνω ανά τρεις μέρες. Ούφ πάω να απλώσω!Σας φιλώ!

16 σχόλια:

  1. Bravo Bravo Bravo!!! Αν το έκαναν αυτο όλες οι μανούλες θα είχαμε πολύ πιο όμορφο κόσμο για τα ίδια μας τα μωράκια! Κάποια στιγμή είχα γράψει και εγω γι αυτο γιατί είχα πάθει σοκ απο την ερευνα αυτη ...
    http://etsoka.wordpress.com/2010/04/12/1-diaper-needs-250-500-years-oh-my-god/

    Μ' αρέσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το μπλογκ σου !
    Πηρες την σουπερ κουρελου ? ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκέφτομαι και εγώ να τις ξεκινήσω... Όχι τις BumGenious, αλλά τις Wonderoos... Να σου πω, στην έξοδο είναι τελικά εύκολο να φοράς αυτές και όχι π.χ. Pampers??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερα φιλεναδες μου!Ναι ειναι πανευκολο Ολιβια!Ελενα θα βάλω λινκ με την αδεια σου! Φαντασου που εγω δε μπορω και τα πολλα πολλα. Εχω μια πολυ μικρη τσαντα στυλ ταχυδρομου μονο με τα βασικα κινητο ,κλειδια, πορτοφολι,2πανες, ενα σακουλακιγια τη λερωμενη και μωρομαντιλα για το καθαρισμα(αλλο αυτο που ξενερωνω με τα παλιοχημικα μωρομαντιλα-το αποφασισα δεν θα ξανααγορασω τετοια). Τις wonderoos δεν τις ξερω καθολου . Δοκιμασε πριν παρεις πολλες γιατι πολλοι την εχουν παθει.Οταν ειχα ψαξει ολα τα σαιτ εξωτερικου ολοι τις bumgenius εκθειαζαν οποτε πηγα στην ευκολη λυση κιεγω. Περιμενω εντυπωσεις απο τις Wonderoos στην Αθηνούλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nα βαλεις link γλυκούλα μου! Την εχεις φυσικα την άδεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και δεν ξερω αν έχεις δεί και το Ελληνικότατο http://www.letsgocloth.gr με ωραια tips και πολλά άλλα...
    Εχει ασχοληθεί και γράψει γι αυτο και άλλη μια φίλη η Ελισσάβετ εδώ

    http://gaitanaki.wordpress.com/2010/04/30/%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%cf%84-%ce%b9%ce%b9/

    στο γαιτανάκι της ... για δες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρία Ορφανίδου22.6.10

    Πήρα πριν κάποιους μήνες αυτές που λες και ξενέρωσα ρε συ. Έβαζα όμως και εχτρα επίθεμα για να μην γίνει κανέναν ατύχημα και ήταν 3 κιλά η κάθε πάνα. Σαν συγκαμένο πήγαινε ο καημένος με τόσο βάρος. Έβαζα και ενα χαρτί από πάνω για να απομακρύνω τα κακά αλλά ακόμα και αυτά που έμεναν δεν βγαίναν με την πλύση. Έχω και γω καρπούς ιμαλαίων και ακόμα δεν τους χρησιμοποίησα γιατί φοβάμαι στους 40 που πλένω ότι δε θα βγάλουν σαπούνι. Πες πιο οικολογικό λευκαντικό βάζεις γιατί δε βγαίνει το λινκ.

    Επίσης κάτι διάβασα ότι θέλουν ειδικό πλύσιμο γιατί χαλάνε. Οπότε η γαιδούρα ξανακύλησα στα pampers αλλά λέω να ξαναρχίσω τις δοκιμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κοιτα οσο μεγαλωνει το μωρο τοσο καλυτερα τα πανε οι πανες. Σταματαει να κανει και τοσο συχνα κακα (υπολογιζω ποτε περιπου τα κανει και του βαζω παμπερς η αν φοραει βαμβακερη την ξεπλενω επιτιπου με νερακι κ τη βαζω σε μια ναυλον σακουλα μεχρι να βαλω πλυντηριο)οποτε μονο τσισα εχουν. Το λευκαντικο κανει θαυματα. Επισης με το καλοριφερ το χειμωνα ηταν πιο δυσκολα. Τωρα με τον ηλιο λαμπουν οι πανες σε 3 ωριτσες!Επιθεματα δε βαζω καθολου . Εβαζα και εγω τα χαρτακια και ανακαλυψα οτι δεν τα χρειαζομαι οποτε τα εκοψα μιαν ωραια ημερα.Βαλε στους 40 μια φορα να δουμε τι θα γινει καλε. Μηπως κατεβασω και εγω λιγο τους βαθμους.Γιατι δεν τις πλενεις στους 60?To λευκαντικο δες εδω http://www.ecobaby.gr/product_info.php?products_id=171. Μην απογοητευσαι και εγω ειχα αφεθει λιγο με τις εξόδους , γιατι ειμαστε συνεχεια εξω αλλα ενταξει ξαναγυρισα δρυμητερη τωρα το καλοκαιρι που ολα γινονται πιο ευκολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρία Ορφανίδου22.6.10

    Δεν πλένω στους 60 γιατί λυπάμαι το περιβάλλον!!! 40 τα πάντα όλα.χεχε. Πήρα και το planet αλλά είναι τελείως μάπα και γύρισα στο υγρό Αριελ. Θέλω όμως να το γυρίσω τελείως στα βιολογικά για να μην έχω το νου μου ότι "φοράω" χημικά. Μαλακτικό βάζεις? Τους καρπούς πως τους χρησιμοποιείς?

    Όσο για το stokke το ανακάλυψα αφού γέννησα και είχα πάρει καρότσι και ομολογώ ότι το λάτρεψα και μετάνιωσα που πήρα το δικό μου. Πολύ καλή επιλογή φαίνεται.Παίρνει και τα παιχνιδιάρικα υφάσματα και είναι μια γλύκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φιλενάδα μου, επιτέλους να σε ευχαριστήσω και δημόσια που με έβαλες να πάρω και εγώ τις bumgenious!Εμείς ξεκινήσαμε στους 10 μήνες και μια χαρά, κυρίως τώρα το καλοκαίρι με τη ζέστη που νιώθω ότι ο πωπούλης της ακουμπάει σε οργανικό βαμβάκι και όχι σε πλαστικό γεμάτο χημικά.Και πλέον είμαστε στη φάση σιγά σιγά να της αποχωριστούμε, νομίζω ότι είναι πιο εύκολο μιας και μας ενοχλεί η πολυκατουρημένη πάνα. Για να δούμε αν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα τα έχουμε καταφέρει. Μόνο το βράδυ φοράμε «μπεμπιλίνο» γιατί κάνουμε πολλά τσίσα.
    Οικονομικά δε ξέρω αν εμείς τουλάχιστον βγήκαμε κερδισμένοι γιατί τις πήραμε αργά και θα τις χρησιμοποιήσουμε μικρό διάστημα αλλά όσον αφορά το περιβάλλον, δε το συζητώ. Μας ευγνωμονεί σίγουρα!
    Και εγώ χρησιμοποιώ τους καρπούς για τις πάνες και μια χαρά, τις πλένω στους 60 γιατί νομίζω ότι στους 40 δεν καθαρίζουν ούτε ξεμυρίζουν και τις απλώνω στον ήλιο για αποστείρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρακι μου πολυ χαιρομαι να παει γιογιο τοσο νωρις!!!Ο Γιωργακης πηγε τωρα, λιγο πριν κλεισει τα 3 το μαναρι μου . Μου ειπε ελα νονα να με φιλησεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος21.2.11

    yogamama θαυμάζω αυτά που γράφεις! κατέληξα και εγώ στις πάνες bumgenius organic και ήθελα να σε ρωτήσω πόσους καρπούς πλυσίματος έβαζες σε κάθε πλύση. είμαι υπερ ευτυχισμένη για την επιλογή!

    παρεπιμπτόντως ανακάλυψα πως επιλέξαμε και το ίδιο καρότσι stokke... εμείς το πήραμε σε μωβ!

    τελικά μετά από τόσο ψάξιμο στο ιντερνετ και κατέληξα να βρω έναν άνθρωπο που έβγαλε τα ίδια συμπεράσματα όσον αφορά στην έρευνα αγοράς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος18.3.11

    yogamama σε διαβάζω λίγο καιρό τώρα, συγχαρητήρια για το blog σου! Πέρασε αρκετός καιρός από τότε που έγραφες για τις υφασμάτινες πάνες αλλά, μια που βρήκα επιτέλοους κάποιον που πήρε ακριβώς τις ίδιες (παραμπιπτόντως έχουμε και το ίδιο καρότσι!), ήθελα να σε ρωτήσω - δεν του κάνουν σημάδια στη μεσούλα του αλλά και σε άλλα σημεία? Εγώ δοκίμασα στην αρχή μία, δεν το πρόσεξα, μου άρεσαν πολύ κατά τα άλλα, και μετά παρήγγειλα άλλες 20 τις οποίες κατέληξα να έχω στο συρτάρι επειδή όπως κι αν του τις φορέσω του κάνουν σημάδια (ειδικά στη μέση). Ακριβώς οι ίδιοι λόγοι με οδήγησαν σε αυτές ενώ πιστεύω ότι το βέλκρο είναι καλύτερο στην εφαρμογή (αλλά φθείρεται πιο γρήγορα...) Με ενδιαφέρει η άποψή σου - ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Σέβη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος22.7.11

    εγω χρησιμοποιω καρπουσ ιμαλαιων σε ολο το σπιτι πλενω στουσ 40 και ειμαι πολυ ευχαριστημενη..επισης σαν φυσικο μαλακτικο βρηκα μπαλες με μαγνητικη ενυσχιση κατα των αλατων απο καουτσουκ και ειμαι υπερευχαριστημενη!επισης σαν μαλακτικο χρησιμοποιω λευκο ξυδι..ειναι υπεροχες οι πληροφοριεσ σασ και ευχαριστω που υπαρχουν ακομα ανθρωποι που σεβονται το περιβαλλον και μοιραζουν γνωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος1.7.12

    Κορίτσια, εγώ πρόκειται να γεννήσω σε δύο μήνες και έχω αρχίσει το ψάξιμο κυρίως για τις πάνες αλλά και για καρότσι.
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν καμιά έχει εμεπιρία από πάνες από μπαμπου και πόσο κοστίζει περίπου το καρότσι Stokke. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ ενδιαφέρον! Ευχαριστώ Πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα! εγώ πιστεύω ότι οι πάνες πρέπει να είναι από καλή μάρκα και να έχουν πολύ καλή ποιότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή