Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΡΑΠΑΠΑΠΑΜ! Ο απολογισμός της χρονιάς



Εχτές στην εκπομπή  eimaimama.tv κάναμε τον απολογισμό της χρονιάς. Με ρώτησε tο Ολιβιάκι τι μου έφερε το 2010 και επικεντρώθηκε στον Στέφανο. Επιστρέφοντας  και έχοντας την εκπομπή ακόμα στο μυαλό μου άρχισα να κάνω τον πραγματικό απολογισμό . Τι μου έφερε αλλά και τι μου πήρε το 2010, τι είπαμε και τι δεν είπαμε. Φιλίες ήρθαν, φιλίες που έφυγαν και φιλίες που δεν ευόδωσαν. Δάκρυα χαράς και δάκρυα λύπης. Γεννήσεις και θάνατοι.Συζητήσεις και διαπληκτισμοί  που με οδήγησαν όλα στο ίδιο συμπέρασμα. Και τελικά τι άλλαξε Ολιβιάκι?Εντάξει κι άλλες χρονιές έγιναν αυτά θα μου πεις. Τι δεν έγινε φέτος? Δεν τσαντίστηκα και δε στεναχωρήθηκα για τους ανθρώπους. Δεν ξέρω αν αυτή τη σκέψη μου την έφερε ο Στέφανος , η γιόγκα και η Λήδα, οι αγαπημένες λατρεμένες κολλητές μου ή ο θάνατος του πολυαγαπημένου μου παππού του ΠαπαΓιώργη.

Κοιμίζω τον μικρό μου θηλάζοντας και τραγουδώντας το μικρό τυμπανιστή -Ρα παπαπαμ 

Σημασία έχει ότι αυτό άλλαξε. Έμαθα επιτέλους να συγχωρώ … Γιατί εμείς οι άνθρωποι εύκολα απλώνουμε το δάχτυλο και δείχνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις εκτός από τη δικιά μας. Ήρθε το πάτερ ημών που κοιμίζω κάθε βράδυ το Στεφανί μου και μου έφερε το μήνυμα. Εμένα που με τις θρησκείες τα χα βάλει και το μήνυμα δεν έπαιρνα.
…"και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών,
ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών.(Και χάρισέ μας τα χρέη των αμαρτιών μας, όπως κι εμείς τα χαρίζουμε στους δικούς μας οφειλέτες. .)
Και συγχωρώ όχι γιατί ήρθε ένα μαγικό  αγγελάκι και μου μίλησε περί σωτηρίας στους ουρανούς και καλοσυνάτες ψυχές. Συγχωρώ γιατί σε αυτή τη ζωή το καλό και το κακό , το κρύο και το ζεστό , η γυναίκα και ο άντρας ,το μαύρο και το άσπρο, η ευτυχία και η δυστυχία , η υγεία και η αρρώστια , η εργασία και η ανεργία όλα ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ Συνυπάρχουν για να δώσουν ισορροπία και αρμονία στη ζωή μας. Για να μας δείξουν ότι το ένα είναι σκαλί για το άλλο και εναλλάξ. Έτσι νιώθουμε το νόημα της κάθε εμπειρίας πιο ουσιαστικά. Μετά από έναν μεγάλο πόνο γεννιέται μια μεγάλη χαρά. Οπότε συγχωρούμε και αγαπάμε αυτούς που μας έδωσαν ένα μεγάλο πόνο. Γιατί μας έμαθαν να ζούμε.Και γιατί ήρθαν στη ζωή μας να μας δώσουν ένα μήνυμα έστω και αρνητικό. Γιατί μπορεί αυτό που μας έκαναν να είναι ένα δρομάκι στη διαδρομή μας που έπρεπε να πάρουμε και το σύμπαν αποφάσισε να τους βάλει να μας το δώσουν . ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω για τη φετινή χρονιά που φεύγει και έφερε τα δώρα της τους παρακάτω που ήρθαν και που έφυγαν.Αυτούς που με συγχώρεσαν και αυτούς που όχι. Για το μάθημα που πήρα με την απουσία ή την  παρουσία τους.
Ευχαριστώ τον αγαπημένο μου Δημήτρη που μου έμαθε την αγάπη και το παιδάκι μας τον Στεφανάκο τον καρπό της αγάπης μας .Τους παππούδες και γιαγιάδες του Στέφανου που τόσο γλυκά τον κακομαθαίνουν και τόσα έχουν περάσει για να μας αναστήσουν, τα αδέρφια μου τον Νίκολίνι μου  και Γιωργάκη μου και τη Νικολέτα μου και Σοφία. Τον παππούκο μου που έφυγε ζητώντας μου να μην κλάψω και έκανε τη φωνούλα του Στέφανου στο τηλέφωνο…Τα ξαδέρφια μου Μαρία, Γιώργο ,Άνδρο, Γιώργο, Μαρία ,Πέτρο, Καλιρρόη,Πάτυ.Τα καινούργια μου αδέρφια και ξαδέρφια Βαγγέλη και Ειρήνη , και Δημήτρη και Ντινούλα και καινούργιο ανηψάκι τον Νικολάκη.
Τον Χρηστάρα, το Ποππάκι μου,το Ντουντούκι μου το ερωτευμένο, τη Δημητρούλα μου , τον Σαββούκο,το μικρό μου Γιωργίνι και την Αγγελικούλα, το Μαράκι μου(η άλλη μάνα Γης- mamaole.blogspot.com) με την Αριάδνη της και τον Χοσέ , το Ατσιπαπι, την Πατούλα με τον Νικολάκη της στο Λοντον και την Ελίνα .Τη Λήδα Σάνταλα και τη μανούλα της, τη μεγάλη Σμάρω Στεφανίδου που έφυγε δυο μέρες μετά τον παππού μου.
Τους  δασκάλους μου στo διαλογισμό  στη  yoga , και στη φωτογραφία,  baby yoga ,baby massage kai paramana -doula course τον ευλογημένο  Svamiji Chandra Udasin ,τον γέροντα Νεκτάριο της 
Κερατέας, τον  Kanjeng Madi Kertonegoro , την παντοτινή δασκάλα μου Λήδα Σανταλα, την Uma Dismore -Tulli,  τον μεγάλο Michele Oden  και την  "doula"  Lillianna, τον 
Πλάτωνα Ριβέλλη,
Τις ευτοκομάνες , όσες θυμάμαι τώρα και όσες δε θυμάμαι,(φημίζομαι για το Αλτσχαιμερ) Μαρία Ρ, Μαρία Ανδρεοπούλου,Δέσποινα , Ελένη (και Λαμπρουκος και Αγγελικούλα και Σαββούκος) , Σοφάκι Πανάγου, Λύδια, Χριστίνα,Ευστρατία, Ευαγγελία, Αγγελική, Μαρία, Σοφία, Αγγέλα, Ελίνα, Μαρία Μοίρα. και Μελινάκι με τα γλυκά αγγελούδια τους και όσες εγκυούλες γνώρισα στις διάφορες συναντήσεις που παραβρεθήκαμε.Τις μαίες της Ευτοκίας Ελευθερία, Ευαγγελία, Μαίρη που έμελαν να γίνουν συμπρωταγωνίστριες στο μεγαλύτερο έργο της ζωής μου πέρσι τέτοιο καιρό, και να μας απαλλάξουν από μια σίγουρη και αναίτια καισαρική παραμονή πρωτοχρονιάς.
Τις μαίες,δούλες , μαμάδες, και εγκυούλες του http://www.birthvoice.gr και ιδαίτερα την Ελντούλα  μαία τοκετών στο σπίτι που πρόσφατα έγινε και η ίδια μανουλίνα!

Τα μπλογκοφιλαράκια μου και γενικά ιντερνετοφιλαράκια μου Ολιβια, Ευαγγελία, Ελένη Τσόκα,Λιτλ Πρινς Νικόλας,Αριαδνουλα,Ασπα ον λαιν,χαμομιλάκι,πινκντριμερ ,τα κουπεπκάκια μου, το γαιτανάκι,Αγγελίνος ,ολους όσους ξεχνάω αυτή τη στιγμη,  Μαρία Στυλιανάκη και Γιώργος Αυγερόπουλος και  όσους ανταλλάξαμε μηνύματα πικρίας αλλά και  αλληλοκατανόησης και μητρικής συναδελφικότητας.
Τις φιλενάδες μου στο ιντερνετ  ειδικά στο θέμα -φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική την Αγγελικούλακαι το Ολυμπάκι από Γερμανία που με βοήθησε , το Ναντινάκι τη γλυκιά φρεφονηπιοκόμο, τη Λίλη , τη Μαρία Ο και Ζαχαρένια γλυκειά και την Αντωνια και την Μαρια Ο Και τη Μαρια χουχουλινο απο τα Βορεια και την καλη μου Εύη που με εχει ενισχυσει με καλη ενημερωση ουκ ολιγες φορες!.
Εσάς τις μπλογκοφιλενάδες και φορουφιλενάδες μου  σας ευχαριστώ πιο πολύ γιατί μαζί σας θα γίνει ένα όνειρο μου πραγματικότη.Η άγνοια που προκαλεί τους φόβους μας θα αντικατασταθεί από πληροφόρηση που θα μας ενώσει και θα μας κάνει δυνατές. Μαζί θα ανοίξουμε μια νέα πόρτα να μπουν καινούργια Ελληνάκια με αγάπη και όχι βία, μαζί θα μεγαλώσουμε Ελληνάκια ευτυχισμένα και όχι προγραμματισμένα ρομποτάκια μέσα από συστήματα ύπνου και μεθόδους οριοθέτησης . Μαζί θα διασπείρουμε το μήνυμα της "γονεικότητας μέσω της αγάπης" και θα διαολοστείλουμε κάθε ξενόφερτο μήνυμα "γονεικότητας μέσω ανταλλαγμάτων , ορίων και συμβιβασμών".Μαζί θα κλωτσήσουμε  την πολυεθνική  έξω από την Ελληνική οικογένεια και θα βάλουμε την αιώνια ΦΑΤΝΗ στη θέση της.Να τι θα μας φέρει το 2011!!!

Τέλος να ευχαριστήσω αυτό το υπέροχο σαλιγκαράκι, με σήμα το άπειρο στο κέλυφος  του που μόλις εμφανίστηκε δίπλα στο πληκτρολόγιο μου (σας το ορκίζομαι)...να μου επιβεβαιώσει ότι υπάρχει Θεός !

Καλή Χρονιά αγαπημένοι μου!Rapapapam!

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ει εσύ γυναίκα που γεννάς!!!

Φιλενάδες μου δε μπορώ να γράψω. Δεν έχω όρεξη  από τότε που έκανα το σεμινάριο της Δούλας με τον Μ.Οντέν. Τράβηξα έτσι μονοπλάνο τον εαυτό μου να σας μεταφέρει  κάποιες απο τις διδασκαλίες του και είναι λίγο άτακτος ο λόγος μου αλλά ουσιαστικός.Αν γνωρίζετε έγκυες παρακαλώ στείλτε τους το βιντεάκι.
 Εκεί που αναφέρω για το κέντρο φυσικού τοκετού στο Λονδίνο είναι λάθος απο κεκτημένη ταχύτητα. Το κέντρο ήταν στο Παρίσι και μάλιστα είναι και το μαιευτήριο που τραβήχτηκε και το ντοκυμαντέρ για το ΒΒC.
Το βίντεο χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Προς το παρών δείτε το πρώτο.

Σας φιλώ
Μάνα Γης




Δείτε και το δεύτερο βίντεο

Το πνεύμα των Χριστουγέννων


Σκεφτόμουν πριν από μέρες ότι πλησιάζουν οι γιορτές και αυτός ο φρενετικός ρυθμός αγορών, κατανάλωσης κτλ και κάθε μέρα σκεφτόμουν πώς να το αποφύγω χωρίς να παρεξηγηθώ... Και να που μια μέρα έπεσα πάνω σε αυτό το απλό κείμενο της Laura Gutman και αισθάνθηκα ανακουφισμένη! Σας το παραθέτω σε δική μου μετάφραση και απλά σας καλώ να αφιερώσετε, να αφιερώσουμε λίγο εσωτερικό χρόνο αυτές τις μέρες να συλλογιστούμε, να ακούσουμε, να αφουγκραστούμε!

 
Τα εσωτερικά Χριστούγεννα
Τα Χριστούγεννα έχουν γίνει ένας εξαντλητικός αγώνας μαζικών αγορών  υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων, ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, i-phone, i-pod, και οποιοδήποτε άλλο πλαστικό παιχνίδι  σε τόση τεχνολογία. Οι κύριοι καλεσμένοι στη γιορτή είναι οι πιστωτικές κάρτες, οι οποίες αιμορραγούν στην προσπάθειά τους να καλύψουν όλα τα κενά ύπαρξης. Τρώμε μέχρι σκασμού, διαφωνούμε με ποιό μέρος της οικογένειας θα περάσουμε τις γιορτές, ανοίγουμε τα δώρα εν μέσω παιδικών κλαμάτων...και καταλήγουμε εξουθενωμένοι μετά τον φοβερό μαραθώνιο.

Βαθύτερα, κάθε Δεκέμβριο μοιραζόμαστε το τελετουργικό της ανάμνησης μιας απλής και μοναδικής εμπειρίας: την ιστορία μιας μητέρας που έζησε τη γέννα της στη μέση της φύσης, ανάμεσα στις κατσίκες, γαϊδούρια και τα βόδια τους, προστατευόμενη από ένα άτομο που ονομάζεται Ιωσήφ.  Σύμφωνα με κάποια κείμενα, ο Ιωσήφ πήγε να ψάξει για την μαία, αλλά όταν έφτασε η μαία, είχε ήδη γεννηθεί ο Ιησούς. Η γυναίκα κοιτάζοντας τη σκηνή, δήλωσε: «Αυτό το παιδί που μόλις γεννήθηκε, θηλάζει ήδη το γάλα της μητέρας της, θα γίνει ένας άνθρωπος που θα κρίνει με αγάπη και όχι σύμφωνα με το νόμο." Αυτό το πολύτιμο πλάσμα ήρθε στον κόσμο σε μια ιερή ατμόσφαιρα με τη ζέστη του αχυρώνα και υπό την έκσταση του βλέμματος όλο αγάπη της μητέρας του. Δύο χιλιάδες χρόνια αργότερα, γιορτάζουμε ακόμη τη γέννηση ενός παιδιού σε καλές συνθήκες και σεβόμαστε το θαύμα της ζωής.

Κατά αυτό τον τρόπο, τα Χριστούγεννα θα πρέπει να αποτελούν την ευκαιρία να αποτιμούμε φόρο τιμής σε κάθε νέα γέννηση προστατευμένων και φροντισμένων βρεφών . Αυτά τα παιδιά θα γίνουν μια γενιά ανδρών και γυναικών που θα φέρουν τη σοφία και την εσωτερική ειρήνη στον άνθρωπο. Ως εκ τούτου, ας αποφασίσουμε αν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ να συνεχίσουμε να καταναλώνουμε με παροξυσμό τρέφοντας το τίποτα , ή αν είναι η στιγμή να προσφέρουμε καθαρότητα, στήριξη και αγάπη σε κάθε γυναίκα που είναι έτοιμηνα γεννήσει, γαλουχώντας το μέλλον.


 
Laura Gutman

Καλές γιορτές! mamaole

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Η συνάντηση με τον Οντάν

Φαντάζομαι πολλοί από εσάς θα έχετε ρουφήξει όλα τα βιβλία του μεγάλου μαιευτήρα  και θα έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα σας για το τί εστί  τοκετός, γιατί πονάνε οι γυναίκες σήμερα , πώς ξεκινάνε οι επιπλοκές , γιατί οι κοινωνίες διαταράσσουν τους τοκετούς κλπ κλπ .Εγώ ήμουν πιο πολύ Λεμπουαγιεκιά , με θυμάστε ,αλλά οφείλω να ομολογήσω πως παρόλο που ο Ονταν είναι πιο επιστημονικός απο τον Λεμπουαγιέ είναι πιο απλός . Και ο τοκετός θέλει απλότητα...
Τέλος Νοέμβρη συναντηθήκαμε καμιά εικοσαριά γυναίκες απο όλο τον πλανήτη στο Βόρειο Λονδίνο , και μιξοκλαίγαμε για 3 ολόκληρες μέρες ,ακούγωντας αυτό τον ογδοντάρη πια χειρουργό γυναικολόγο να μας εξιστορεί με εφηβικό ενθουσιασμό τις εμπειρίες του απο  60.000 τοκετούς!!! Την τρίτη πια μέρα μας αποχαιρέτησε με το τραγούδι του αποχαιρετισμού  αφού μας έχρισε επίσημα ΔΟΥΛΕΣ (ή παραμάνες ή βοηθοί μητρότητας) του Οντάν.
Έχοντας αναλύσει με μελέτες και με μεγάλη μεθοδικότητα όλα τα θέματα που μπορούν να ανακύψουν και όλους τους μύθους που επικρατούν πάνω στο θέμα του τοκετού μας ανέφερε το μεγαλύτερο μυστικό για να συνοδεύσεις με ασφάλεια μια γυναίκα σε φυσικό τοκετό. Το μυστικό αυτό είναι η ΣΙΩΠΗ. Για μια ακόμα φορά στη ζωή μου έρχεται η σιωπή ( το μοναδικό μάθημα ουσίας για να ανακαλύψεις τον εαυτό σου )να μου φωτίσει το δρόμο για να συνοδεύσω μια γυναίκα στον τοκετό της.Εχοντας λοιπόν ακόμα την αύρα του μεγάλου αυτού άντρα να με στοιχειώνει , νιώθω συνεχώς την ανάγκη να το βουλώσω και ας θέλω να πω τόσα πολλά..

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ


This French girl, Tippi, was born in Nairobi, Africa
In 1990. Grew up in the jungles with her parents who
Are wild life photog
raphers. They documented her life
With the animals. She went back to France @ age 10.
Here are some pics, WOW. Isn't  it heaven on earth
Or not!? I'm impressed.

























Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

THERE WILL BE TIME


THERE WILL BE TIME

There is time still
for sitting in cafes
in Paris
sipping wine.
Time still
for going to meet
the guru.
There is time still.
Now I am caring for eternity.
Carrying bodies soft with sleep
to beds of flowered
quilts and pillows.
Answering cries deep out of
nightmare fears.
Buckling shoes.
Opening doors.
Pretending.
My soul now is dwelling in
the house of tomorrow.
Tomorrow there will be time
for long leisurely conversations,
for poems to write,
and dances to perform.
Time still.
So I surrender now
to them and this
knowing it is they
who will teach me
how to do it all.

Peggy O’Mara, Editor of ‘Mothering Magazine
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ  ΜΑΡΙΑ Α.

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ο Εθελοντισμός δεν έχει όρια

και περιορισμούς. Είναι ποικιλόμορφος 

και διαχρονικός
helping
Είναι κοινός τόπος πλέον ότι στη σημερινή τεχνοκρατούμενη κοινωνία, με τους ξέφρενους και αγχωτικούς ρυθμούς ζωής, με τους ανάλγητους νόμους της αγοράς και της στυγνής οικονομικής συνδιαλλαγής και με την άμβλυνση των ηθικών φραγμών, η έννοια του ανθρωπισμού έχει δυστυχώς παραμεριστεί στην καρδιά και στο νου των σύγχρονων ανθρώπων. 
Ο εθελοντισμός ως μια έκφραση του ανθρωπισμού έχει και αυτός υποστεί σταδιακή αλλοίωση τόσο ως προς την ένταση του στις διάφορες εκδηλώσεις του, όσο και ως προς το περιεχόμενό του.  
Ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή μας.
       Η αξία του εθελοντισμού είναι δεδομένη.Χρειάζεται όμως να ενισχυθεί και να προστατευθεί από υστερόβουλες ενέργειες εκμετάλλευσης. Το επίκεντρο του εθελοντισμού είναι η προστασία της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, καθώς μέσα από τον εθελοντισμό καθρεπτίζεται η εικόνα του εαυτού μας. Κινητήριος δύναμη του εθελοντισμού πρέπει να είναι η αγάπη και η συμπαράσταση στον συνανθρωπό μας που υποφέρει και ζητά βοήθεια. Ο εθελοντισμός είναι κάτι παραπάνω από ένα κίνημα όπως προβάλλεται στις μέρες μας.    
        Δεν έχει ούτε χρονικά όρια, ούτε πεπερασμένους τόπους και τρόπους εφαρμογής, ούτε στοχαστικούς και φιλοσοφικούς ορισμούς. 
Ο εθελοντισμός ξεκινά από την καρδιά του καθενός και διαχέεται στο περιβάλλον του χωρίς φραγμούς και περιορισμούς. Το πρώτο βήμα που χρειάζεται να γίνει είναι να δει κανείς τον εαυτό του στον συνάνθρωπό του. 
Ο εθελοντής βάζει τον εαυτό του στη θέση του συνανθρώπου του και «παίρνει» «προσφέροντας». Προσφέροντας οικονομική βοήθεια, προσφέροντας ένα καλό λόγο, προσφέροντας λίγη βοήθεια, προσφέροντας κάθε είδους συμπαράσταση, προσφέροντας λίγο χρόνο, προσφέροντας λίγη αγάπη.
       Όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε λίγο απ΄ αυτό που μας περισσεύει. Απ' αυτό που χωρίς ιδιαίτερο κόπο μπορούμε να δώσουμε. Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε εθελοντές, γιατί όλοι μας μπορούμε να αγαπήσουμε. Όλοι μας μπορούμε έτσι να ενισχύσουμε τον εθελοντισμό.
Βασίλης Χ. Μπογιατζής Διευθυντής Δ.Ε.Υ.Ψ.Υ

υπέροχο δανεισμένο κειμενάκι απο το γλυκό και αγαπημένο http://hamomilaki.blogspot.com/

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικο bazaar για τα παιδιά και τις άπορες φυλακισμένες

Χριστουγεννιάτικο bazaar για τα παιδιά και τις άπορες φυλακισμένες που
ζουν στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας.

Όπως κάθε χρόνο το xeblogarisma.blogspot.com διοργανώνει
Χριστουγεννιάτικο bazaar για τα παιδιά κάτω των τριών ετών που ζουν με
τις φυλακισμένες μητέρες τους και για τις άπορες των γυναικείων
φυλακών Ελαιώνα Θήβας.
Είδη δώρων, χειροποίητα αντικείμενα τέχνης, παραδοσιακά προϊόντα,
βιβλία, cd και δίσκοι, παιχνίδια, κοσμήματα, ρούχα και πολλά άλλα, θα
διατίθενται προς πώληση σε συμβολικές τιμές.
Παράλληλα θα συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά και τις
άπορες φυλακισμένες όπως: πάνες, σαπούνια, σαμπουάν, σερβιέτες,
απορρυπαντικά κ.ά καθώς και ρούχα (παιδικά έως 3 ετών και γυναικεία),
παιχνίδια, βιβλία, τηλεκάρτες.

Το ξεblogάρισμα είναι μια ομάδα από bloggers που ξεκίνησε την δράση
της πριν από 3 χρόνια με σκοπό την βοήθεια και την υποστήριξη των
παιδιών 0-3 ετών που κρατούνται μαζί με τις φυλακισμένες μητέρες τους
στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας (πρώην Κορυδαλλού). Το πλαίσιο
υποστήριξης, μαζί με τα 20 περίπου παιδάκια περιλαμβάνει και τις 90
και πλέον άπορες φυλακισμένες γυναίκες. Οι εθελοντές του
ξεblogαρίσματος οργανώνουν συχνές αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης στις
φυλακές, διοργανώνουν εκδηλώσεις για την οικονομική υποστήριξη και την
κάλυψη των άμεσων αναγκών των παιδιών και των άπορων, συμμετέχουν
οικονομικά σε αποφυλακίσεις γυναικών, στηρίζουν το σχολείο δεύτερης
ευκαιρίας που λειτουργεί στις φυλακές, ενθαρρύνουν την εθελοντική
προσφορά μαθημάτων δημιουργικής απασχόλησης και άλλων πολιτιστικών
εκδηλώσεων μέσα στις φυλακές και ευαισθητοποιούν τον κόσμο μέσα από τα
blog τους.

Το bazaar μας θα λάβει χώρα την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στο Cabaret
Voltaire, Μαραθώνος 30 Μεταξουργείο, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις
10.00 το βράδυ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στέλνοντας μήνυμα στο:
xeblogarisma@gmail.com

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

MILK SHARING GROUP- ΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ!!

Θυμάστε προχτές που έγραψα για τον Γαλακτιβισμό και αν είμαστε έτοιμες οι Ελληνίδες για κάτι τέτοιο;
Έφτιαξα λοιπόν ένα γκρουπ  στο facebook ωστε να δούμε στην πράξη πόσα απίδια έχει ο σάκος. Είστε μαμαδες που προσφέρετε θηλασμό ή αντλημενο γάλα για ένα άλλο μωράκι που το έχει ανάγκη; Μπείτε στο γκρουπ και δηλώστε προσφορά και περιοχή που μένετε στην Ελλάδα.Είστε μαμα που θέλετε το μωράκι σας να πιει και λίγο ανθρώπινο γάλα , όταν για τους χψ λόγους δε θηλάζετε;Δηλώστε ζήτηση και περιοχή που μένετε.Για να μπείτε στο γκρουπ πατήστε εδώ . Θα είμαι πολύ ευτυχισμένη αν ανταποκριθεί η Ελληνίδα σε αυτό . Να γυρίσουμε πίσω στα παλιά , όπως έκαναν οι προγιαγιάδες μας με έναν αέρα τεχνολογίας!Για τα μωρα μας ρε γαμώτο !

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Συμβουλος θηλασμού-Μπορει να σώσει το θηλασμο ενος μωρού!



Μια πιστοποιημένη επαγγελματίας σύμβουλος γαλουχίας μπορεί να σε βοηθήσει:

      Πριν γεννηθεί το μωρό σου:
·        Να μάθεις ό,τι χρειάζεται για να κάνεις μια καλή αρχή μετά τη γέννα
·        Αν δυσκολεύτηκες με το θηλασμό στο παρελθόν
·        Αν περιμένεις περισσότερα από ένα μωρά ή ένα μωρό πρόωρo
·        Αν έχεις κάνει κάποια επέμβαση στο στήθος σου και αναρωτιέσαι αν θα επηρεάσει το θηλασμό
·        Αν ανησυχείς μήπως κάποια θέματα υγείας που αντιμετωπίζεις θα δυσκολέψουν το θηλασμό

Αφού γεννήσεις αν:
·        Εσύ ή/και το μωρό σου δυσκολεύεστε με το θηλασμό
·        Το στήθος ή οι θηλές πονούν
·        Το μωρό δεν παίρνει καλό βάρος
·        Το μωρό φέρεται «περίεργα» όταν θηλάζει
·        Ανησυχείς ότι μπορεί το γάλα σου να είναι περισσότερο ή λιγότερο απ’ ότι χρειάζεται το μωρό σου
·        Εσύ ή το μωρό σου χρειαστήκατε νοσηλεία
·        Ακούς πολλές διαφορετικές απόψεις και δεν ξέρεις τι
         να κάνεις...



Η Μαρία Φερτάκη (πιθανόν να την ξέρετε από τη LLL), επί χρόνια σύμβουλος θηλασμού στον σύνδεσμο θηλασμού, είναι και πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC. 
Ήταν (και ίσως είναι ακόμα;) υπεύθυνη στην Ελλάδα για λογαριασμό του Συνδέσμου Θηλασμού στο θέμα της ασφαλούς λήψης φαρμάκων κατά τη διάρκεια της γαλουχίας. Η Μαρία έχει στο ενεργητικό της πολύχρονη επαγγελματική και εθελοντική εργασία ως ψυχολόγος, και ήταν για πολλά χρόνια ιδιοκτήτρια του μαγαζιού με βιολογικά προϊόντα 'Αγνή Γη', οπότε γνωρίζει, πέρα από τα θέματα του θηλασμού, και πολλά πράγματα για την ψυχολογία της μητέρας και της οικογένειας, και το τι κυκλοφορεί στην αγορά για μια γενικότερη πιο φυσική αντιμετώπιση της διατροφής του πρώτου χρόνου ενός μωρού. Είναι πολύ ευσυνείδητη μητέρα και επαγγελματίας, με μεγάλη διακριτικότητα, σεβασμό στη μητέρα και το μωρό, και γνώση και εμπειρία πάνω σε πολλά θέματα. Όσες φορές την έχω συστήσει σε μαμάδες έχουν μείνει κατευχαριστημένες και μια σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση κάποιων κοινών προβλημάτων μπορεί κυριολεκτικά να σώσει τον θηλασμό ενός μωρού!
 Παραθέτω τα στοιχεία της, αν θέλετε να έρθετε σε επαφή μαζί της.Μαρία Φερτάκη, maria.fertaki@gmail.com, 6977-406870