Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Άργιλος ο μαγικός!!!!!!!


Εδώ και χρόνια, από τότε που έκανα αυτό το υπέροχο ταξίδι στη Βολιβία και ανακάλυψα τη pachamama, τη θεά της γης και ένιωσα πόσο ιερή είναι η μάνα γης για τους ιθαγενείς της Βολιβίας και του Περού, και..., βρήκα την πίστη μου. Συνειδητοποίησα ότι η γη, η φύση είναι ο θεός μου και έφερα τη pachamama σπίτι μου.

Πέρασαν χρόνια από τότε, η pachamama στο ράφι της να της προσφέρουμε φαγητό και νερό στις δύσκολες στιγμές και η πίστη αλώβητη στη δύναμη της γης, της φύσης. Έμεινα έγκυος, γέννησα ένα γλυκύτατο και υγιέστατο κοριτσάκι και «τυχαία» βρέθηκε στο δρόμο μου για να μου τον ανοίξει ένας υπέροχος άνθρωπος που μου ενδυνάμωσε ακόμη περισσότερο αυτή την πίστη. Δίπλα της διδάχτηκα τις ικανότητες και το μεγαλείο της ρεφλεξολογίας, έμαθα να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και να επεμβαίνω άμεσα όταν η μικρή Αριάδνη το χρειάζεται, βοηθώντας τη να ξεπεράσει ασθένειες.

Ο θησαυρός της μοναδικής αυτής δασκάλας είναι αστείρευτος... Δίπλα της ανακάλυψα τον άργιλο και τις μοναδικές θεραπευτικές του ιδιότητες. Στην αρχή δεν του έδωσα σημασία, αφοσιωμένη στο καινούργιο εργαλείο που είχα στα χέρια μου,σιγά σιγά όμως άρχισα να ανακαλύπτω τις ικανότητές του και να το δοκιμάζω στην οικογένειά μου, σε φίλους και συγγενείς. Άρχισα να τον χρησιμοποιώ παράλληλα με τη ρεφλεξολογία και πραγματικά τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Για τσιμπήματα εντόμων, συγκάμματα από την πάνα, πόνους στις αρθρώσεις, δερματικά προβλήματα, γαστρίτιδες, και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Προσθήκη λεζάντας
Μερικές από τις ιδιότητές του:

-Αντισηπτικός: κανένα είδος βλαβερού παράσιτου δεν μπορεί να επιβιώσει σε αυτόν.

-Απολυμαντικός: ενεργεί εξουδετερώνοντας τα υπάρχοντα λοιμώδη μικρόβια.

-Αντιβιοτικός: η χρήση του εγγυάται την απουσία μόλυνσης ή εξουδετερώνει την ήδη υπάρχουσα

-Αντιφλεγμονώδες: μειώνει τα αιματώματα και διορθώνει τους μώλωπες ανανεώνοντας τους πρησμένους ιστούς.

-Επουλωντικός: άμεσα ή διαμέσου μιας κομπρέσας, θεραπεύει τις πρόσφατες πληγές, αποφεύγοντας τη μόλυνση τους και κατορθώνοντας μια τέλεια επούλωση. Ο άργιλος ανανεώνει τους ιστούς και κλείνει την πληγή χωρίς να παράγεται το τυπικό καύκαλο που απομακρύνει την πληγή από τον εξωτερικό κόσμο, αυτό αποφεύγει να μένουν επόμενες επουλώσεις.

-Απαλυντικός: απαλύνει τον πόνο σχεδόν αμέσως επιτρέποντας την θεραπεία χωρίς ενοχλήσεις, ενώ παράλληλα προστατεύει την περιοχή.

-Καθαριστικός: ελκύει και διώχνει από τις πληγές τα μολυσμένα στοιχεία, όπως πύον, παλαιό αίμα...

-Αναζωογονητικός: ανανέωνει τους ιστούς ως το σημείο του να μην αφήνει κανένα σημάδι όταν η πληγή είναι πρόσφατη.

-Ηρεμιστικός: η χρήση του ηρεμεί το νευρικό σύστημα και μειώνει το στρες.

-Απορροφητικός: έχει την ιδιότητα να απορροφά και για αυτό είναι πολύ χρήσιμος σε μώλωπες, πληγές και τσιμπήματα.


 

7 σχόλια:

  1. Η αληθεια ειναι πως οντας καλη φιλενάδα της μαμαολε εχω δει πολλα απο τα παραπανω με τα ιδια μου τα ματια. Προσφατα βαλαμε στο Ταρζανακι αργυλο σε τεραστια κοκκινη περιοχη λογω πολυωρης χρησης παμπερς(λογω ταξιδιου δε φοραγε τις βαμβακερες). Εξαφανιστηκε το ιδιο απογευμα καθε κοκκινιλα. Με την καλεντουλα περιμεναμε ενα διημερο για να δουμε πληρη αποτελεσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλά φοβερό! προχθές αγόρασα σκονη να φτιαξω μασκα να παστωθω!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω μετά από αυτοσχέδια μάσκα στο πρόσωπο με άργιλο αγορασμένη από το Μπακάκο, μου φούντωσε η ακμή. Γιατί;;;
    σε τί μορφή τη βάζεις στα συγκάματα;;; κάνεις μίγμα ή σε σκόνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μου κάνει εντύπωση που σου φούντωσε η ακμή, ήταν σκέτος άργιλος ο περιείχει και άλλα συστατικά η μάσκα;
    για τα συγκάματα, για να μην τραβάει το δερματάκι του μωρού μπορείς να τον ανακατέψεις με αμυγδαλέλαιο, παρθένο ελαιόλαδο, σησαμέλαιο και να τον απλώσεις στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13.11.11

    Καλησπέρα & συγχαρητήρια για το τέλειο bolg-άκι!
    Θα ήθελα μια βοήθεια:
    Το βράδυ ο μπέμπης μου, επειδή μένει πολλές ώρες με την ίδια πάνα, θέλει να του φοράω μια καλή, αλλά φυτική & ιδανικά να την έχω φτιάξει μόνη μου κρέμα. Δοκίμασα πράσινο άργιλο με αμυγδαλέλαιο, αλλά μου φαίνεται σαν να στεγνώνει το δερματάκι του & το βάφει λίγο (μήπως να προτιμήσω λευκό?). Έχετε κάποια άλλη συνταγή υόψιν σας? Να σημειώσω ότι δεν έχει συγκαεί ποτέ & από νεογέννητο την ήμερα φοράει μόνο αμυγδαλέλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3.12.11

    εχω εντονη ξηροδερμια και κνοισμο στο κεφαλι μου απο ανχος και στρες θα μπορουσα να χρεισημοποιησω αργιλο παρου υποφερω ςος ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαιρετώ το όμορφο σας blog ! Οποιος-α ενδιαφερεται για ποσοτητα ακατεργαστου Ελληνικου φυσικου αργιλου μπορει να επικοινωνησει μαζι μου στο mail meliodoragreece@gmail.com
    ωστε να παραλαβει ποσοτητα σε πολυ ικανοποιητικη τιμη απο αυτη των μαγαζιων ! ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή