Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Γυναίκες μπορούμε!!!


Χτες το βράδυ διάβαζα ένα άρθρο που μου ήρθε μέσω μέιλ για τις φιλικές σχέσεις μεταξύ γυναικών και έπεσα για ύπνο σκεπτόμενη τη γυναικεία φύση. Άνοιξα τα μάτια μου το πρωί και ένα σωρό σκέψεις περνούσαν από το μυαλό μου. Σηκώθηκα γρήγορα για να γράψω πριν ξυπνήσει η μικρή μου.
Το άρθρο έλεγε περίπου το εξής:

 
Διάσκεψη στο Stanford

Το τελευταίο έγγραφο σχετικά με τη σύνδεση νου-σώματος, τη σχέση μεταξύ στρες και τη σωματική δυσφορία.

Ο ομιλητής (επικεφαλής της ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ), δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ένα από τα καλύτερα πράγματα που ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει για την υγεία του είναι να παντρευτεί μια γυναίκα, ενώ μια γυναίκα, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει για την υγεία της είναι να καλλιεργήσει τη σχέση της με τις φίλες της. 
Αρχικά, όλοι γέλασαν, αλλά μιλούσε σοβαρά.

Οι γυναίκες επικοινωνούν μεταξύ τους με διαφορετικό τρόπο και παρέχουν τα συστήματα υποστήριξης που τις βοηθούν να αντιμετωπίσουν το άγχος και τις δύσκολες εμπειρίες της ζωής. Φυσικά, αυτή η ποιότητα "χρόνος για τις φίλες" μας βοηθά να παράγουμε περισσότερη σεροτονίνη, ένας νευροδιαβιβαστής που βοηθά την καταπολέμηση της κατάθλιψης και μπορεί να παράγει μία γενική αίσθηση ευεξίας. Οι γυναίκες μοιράζονται τα συναισθήματά τους, ενώ οι άνδρες συχνά συναναστρέφονται σε σχέση γύρω από τις δραστηριότητες. Οι άντρες σπάνια θα καθίσουν με έναν φίλο μιλώντας για το πώς αισθάνονται για οτιδήποτε, ή πώς είναι η προσωπική τους ζωή. Εργασία; Ναι Sports; Ναι αυτοκινήτο; Ναι Ψάρεμα, κυνήγι, γκολφ; Ναι, αλλά τα συναισθήματά τους; Πολύ σπάνια. Οι γυναίκες το κάνουν όλη την ώρα. Μοιραζόμαστε από την ψυχή μας με τις αδελφές μας και, φυσικά, είναι πολύ καλό για την υγεία μας. Ο ομιλητής είπε ότι η παρέα με μια φίλη είναι τόσο σημαντική για τη συνολική υγεία μας, όπως το τρέξιμο ή το γυμναστήριο.

Υπάρχει μια τάση να πιστεύουν ότι όταν κάνουμε "άσκηση" κάνουμε κάτι καλό για το σώμα μας, αλλά όταν μιλάμε με τις φίλες μας, χάνουμε χρόνο και θα πρέπει να απασχολούμαστε με πιο παραγωγικές εργασίες. 
Δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, είπε με το να μη δημιουργούμε και διατηρούμε την ποιότητα των σχέσεων με άλλους ανθρώπους, είναι τόσο επιβλαβής για τη σωματική μας υγεία όπως το κάπνισμα! Ως εκ τούτου, κάθε φορά που καθόμαστε για να συνομιλήσουμε με τη φίλη μας, δώστε λίγα χτυπηματάκια στην πλάτη και συγχαρείτετον εαυτό σας για το ότι κάνετε κάτι χρήσιμο για την υγεία σας. Στην πραγματικότητα, είμαστε πολύ πολύ τυχερές. Έτσι ας τσουγκρίσουμε για τη φιλία με τις φίλες μας. Είναι προφανώς πολύ καλό για την υγεία μας.
Και σκεφτόμουν πόση δύναμη έχουμε εμείς οι γυναίκες που δεν γνωρίζουμε ή έχουμε κρυμμένη κάτω από αυτό το πέπλο των κοινωνικών αντιλήψεων. Βρίσκομαι σε συναντήσεις πενήντα γυναικών και αισθάνομαι την ενέργειά μας να διαχέεται στο σύμπαν και μια δύναμη ικανή να ταρακουνήσει την υφήλιο ολόκληρο. Συναναστρέφομαι γυναίκες που αγωνίζονται, που έχουν επανασυνδεθεί με τη θηλυκότητά τους και παλεύουν. Η αγαπημένη μου δασκάλα, Angeles, άγγελος κανονικός, που με τη σοφία της παλεύει για ένα μη βίαιο ερχομό στον κόσμο, για αυτά τα πλάσματα που τους στερούμε την παιδική τους ηλικία, η Anais, με αυτή την ηρεμία στο πρόσωπό της, έγκυος στο τέταρτο παιδί της που ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο το μωράκι της στο σπίτι μετά από τρεις προγραμματισμένες καισαρικές, η Imma, δούλα, συνοδεύοντας εγκύους στη μοναδική αυτή στιγμή του τοκετού τους και που πρόσφατα έκανε το όνειρό της πραγματικότητα:απέκτησε τον τίτλο της μαίας! Η αγαπημένη μου φίλη Ασπασία με την οποία όχι τυχαία συναντήθηκαν οι δρόμοι μας μέσω της μητρότητας. Η Ασπασία με το άσβηστο πάθος αρνείται, θυμώνει, συνδιαλλέγεται, ψάχνει, μιλά και δρα. Η μικρή μου Αριάδνη που διαρκώς μου λέει «Μαμά δε μπορώ» πριν ακόμη καν δοκιμάσει (πόσες πληροφορίες είναι άραγε εγγεγραμμένες στο DNA σου μικρή μου;) Μικρέ μου άγγελε, μπορείς, γιατί μπορώ και εγώ, γιατί μπορούμε, γιατί ναι μπορούμε!
Ας σταματήσει πια αυτή η τρομοκρατία ενάντια στις γυναίκες ότι δεν είμαστε ικανές να γεννήσουμε, ας σταματήσουμε να βλέπουμε την περίοδό μας σαν κάτι ενοχλητικό, είναι πραγματικές μαγικές οι λειτουργίες του γυναικείου σώματός μας, ας επανασυνδεθούμε με τη θηλυκότητά μας, γιατί γυναίκες είμαστε και μπορούμε να γεννάμε αν μας αφήσουν ήσυχες, γυναίκες είμαστε και λατρεύουμε το σώμα μας, γυναίκες είμαστε και δε φοβόμαστε να το φωνάξουμε.
Γυναίκες μπορούμε!!!!!!!! Γυναίκες σκεφτείτε πόσους αιώνες κουβαλάμε στα κύτταρά μας, πόσο μας έχουν καταπιέσει και πόσο μόνες μας φτάσαμε στο άλλο άκρο να απαρνηθούμε τη μαγεία της γυναικείας μας φύσης! Ας συμφιλιωθούμε με τη φύση μας και ας ακολουθήσουμε τα ένστικτά μας !


mamaole, Μάνα Γης και γυναίκα...

3 σχόλια:

  1. Αντε παλι μας πηραν τα ζουμια... Μαράκι τέλειο το άρθρο ματς μουτς στην Αριάδνη και στο τέλειο DNA της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία Ορφανίδου24.1.11

    Σνιφ! Και όσο πλησιάζουν οι μέρες μου 2 φορές σνιφ!! Μόνο μη λακίσω φοβάμαι τελευταία στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και η πραγματική ουσία κάτω από όλα αυτά είναι να συνδεθούν και οι άνδρες και οι γυναίκες με την πραγματική Θηλυκή τους Φύση και Δημιουργική Δύναμη. Δεν είναι προνόμιο φύλου, είναι πρόκληση (και χρέος) του κάθε ανθρώπου. Αυτή πιστεύω είναι και η πρόκληση ολόκληρης της ανθρωπότητας αυτή τη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή