Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΟΡΜΟΝΕΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ-ΜΙΣΕΛ ΟΝΤΑΝ


Δείτε τι είπε ο Μισέλ Οντάν στις Ελληνίδες


http://orgonespace.wordpress.com/2010/11/25/




Λίγα λόγια για τον Μισέλ Οντάν και το έργο του:
Ο Μισέλ Οντάν γεννήθηκε το 1930 στο Παρίσι και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη γενική χειρουργική, τη μαιευτική και τη γυναικολογία στο Πανεπιστήμιο της ομώνυμης πόλης. Από το 1962 έως το 1985 εργάστηκε ως υπεύθυνος στη μαιευτική και χειρουργική μονάδα ενός επαρχιακού δημόσιου νοσοκομείου στο Πιτιβιέ, στη Β. Γαλλία, εφαρμόζοντας την επαναστατική για την εποχή του προσέγγιση της μη-παρεμβατικότητας στη φυσική διαδικασία του τοκετού. Όπως είναι ευνόητο, το νοσοκομείο επιτυγχάνοντας τα μικρότερα ποσοστά καισαρικών τομών με παράλληλη μηδαμινή συχνότητα εμφάνισης επιπλοκών και περιγεννητικών θανάτων γρήγορα έγινε γνωστό και τράβηξε την προσοχή του κόσμου. Γυναίκες όχι μόνο από ολόκληρη τη Γαλλία αλλά και την Ευρώπη και Αμερική έρχονταν να γεννήσουν στο νοσοκομείο του.  Ήταν ο πρώτος που εισήγαγε τη δεκαετία του ’70 τη γέννα στο νερό προκειμένου να  αντικαταστήσει τη χρήση φαρμάκων που υποβοηθούσαν τον τοκετό και παράλληλα συγγραφέας του πρώτου επιστημονικού δημοσιευμένου άρθρου με αυτό το θέμα (Lancet 1983, σελ. 1476-77). Ήταν ο πρώτος που εισήγαγε την αντίληψη για την αντικατάσταση επίσης των ψυχρών και αποκρουστικών “θαλάμων τοκετών” με φιλικά δωμάτια που θα προσιδιάζουν στο χώρο ενός σπιτιού και παράλληλα συγγραφέας του πρώτου επιστημονικού δημοσιευμένου άρθρου με το ίδιο θέμα (Lancet 1979, σελ. 894-96). Ήταν επίσης ο συγγραφέας του πρώτου επιστημονικού δημοσιευμένου άρθρου με θέμα την έναρξη του θηλασμού από την πρώτη ώρα μετά τον τοκετό (Odent M. The early expression of the rooting reflex. Proceedings of the 5th International Congress of Psychosomatic Obstetrics & Gynecology, Rome. London: Academic Press 1977, p. 1117-1119). Ήταν ακόμη ο πρώτος συγγραφέας επιστημονικού δημοσιευμένου άρθρου με θέμα γύρω από τη θεωρία της λεγόμενης “Πύλης Ελέγχου του Πόνου” στη γυναικολογία (Odent M. La réflexotherapie lombaire. Nouvelle Presse Médicale 1975 (4), p. 188). Ιδρυτής του Primal Health Research Centre με σκοπό τη διερεύνηση της επιστημονικής υπόθεσης ότι τα θεμέλια υγείας του ατόμου τίθενται από την πρωτογενή περίοδο ζωής (προγεννητική περίοδος, τοκετός, πρώτος χρόνος ζωής), την Primal Health Research database με σκοπό την καταχώρηση δεδομένων-ιστορικών που αφορούν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία των συμβάντων της πρωτογενούς περιόδου ζωής ενός ανθρώπου (www.primalhealthresearch.com) καθώς και του ιστότοπου “www.wombecology.com” με σκοπό την παροχή πληροφοριών κι επιστημονικών αποδείξεων για το πόσο σημαντική για την ανθρώπινη οικολογία είναι η προγεννητική οικολογία και κατά συνέπεια για το πόσο σημαντική είναι η πρωταρχική περίοδος της ζωής ενός ατόμου για την υγεία του.
Την περίοδο 1986-1990 ο Π.Ο.Υ. του ανέθεσε να μελετήσει τις γέννες στο σπίτι στις βιομηχανικές χώρες.
Συγγραφέας 11 βιβλιών που έχουν μεταφραστεί σε 21 γλώσσες και πάνω από 50 δημοσιευμένων επιστημονικών εργασιών. Στην Ελλάδα έχουν εκδοθεί και κυκλοφορήσει τα βιβλία:
1) Η γέννα στο δρόμο της φύσης Ανα-γέννηση του φυσικού τοκετού, εκδόσεις Θυμάρι.
2) Η καισαρική τομή, εκδόσεις Ρέω.
3) Ερμηνεύοντας την Αγάπη, εκδόσεις Πασχαλίδη.
Έχει εμφανιστεί σ’ ένα πλήθος ντοκυμαντέρ, μεταξύ των οποίων το “Birth Reborn” (BBC, 1982), το ομώνυμο “Birth Reborn” (2009), το “Water Baby: Experiences Of Waterbirth” και το “The Business of Being Born“.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου