Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Οι κοιλιακοί μετά τη γέννα

πριν την εγκυμοσύνη
μετά τον τοκετό


Αγαπημένες μου . Σας αγαπώ το ξέρετε . Να σας πω όλες εσάς που με τρελαίνετε με τα μηνύματα σας , να χαλαρώσετε . Όταν γεννήσει το ανθρώπινο κορμί θέλει 3 χρόνια να επανέλθει, αν επανέλθει πλήρως ποτέ. Ζητάτε τους κοιλιακούς της Naomi Cambel ή -έστω τους κοιλιακούς που είχα παλιά βρε αδερφέ! Η παγκοσμίως σεβαστή προσωπικότητα   στην περιγεννητική yoga , η δασκάλα μου η  Francoise Freedman, έχει να σας πει το εξής.
Το να πάμε να χτίσουμε  5 pack κοιλιακούς μετά τη γέννα  γυμνάζοντας τους  ορθούς κοιλιακούς είναι σα να βάφεις ένα κατεστραμένο τοίχο χωρίς πριν να στοκάρεις.
Οι ιστοί είναι κουρασμένοι , οι μυς ξεχυλωμένοι (έφυγαν μέσα σε ένα λεπτό 5-10 κιλά απο την ευθύνη τους) και τα όργανα ψάχνουν να βρούν την παλιά τους θέση, αν τελικά την βρουν ποτέ. Το κενό που άφησε πίσω του το μωρό μας είναι μεγάλο και απαιτεί φροντίδα.Αν η γυναίκα πάει να αποκαταστήσει χωρίς προσωπικό γυμναστή τους ορθούς κοιλιακούς , είναι με μαθηματική ακρίβεια βέβαιο αν όχι μετά την πρώτη γέννα , μετά τη δεύτερη και ίσως χρόνια μετά θα παρουσιάσει πρόπτωση μήτρας ή ομφαλοκοίλη ή άλλα φαινομενα οπως είναι η ακράτεια. 
Είναι επίσης πολύ πιθανό κάποιες γυναίκες να έχουν υποστεί διαχωρισμό των κοιλιακών και να μην το έχουν συνειδητοποιήσει..Αυτό δυσχερένει την κατάσταση και πραγματικά αξίζει να αναρωτηθείτε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς.Nα έχετε όχι τόσο τέλειο μπικίνι ή να έχετε το  τέλειο μπικίνι και να τρέχετε μην τα κάνετε πάνω σας;
Σας προτείνω λοιπόν πριν κάνετε οτιδήποτε να προχωρήσετε σε reverse breathing ώστε να τονώσετε την περιοχή της κοιλιάς απο τα βάθη της .Εκεί που κρύφτηκαν οι μνήμες του τοκετού και της εγκυμοσύνης να στείλετε βαθιά θεραπευτική και μακρόσυρτη εκπνοή. Εκτός απο την κοιλιά σας θα τονωθεί πολύ έντονα και άμεσα η αυτοπεποίθησή σας.Μπορείτε να κάνετε τις αναπνοές όταν ξυπνάτε και πριν κοιμηθείτε ξαπλωμένη στο κρεββάτι.Δοκιμάστε για 6 εβδομάδες τρείς φορές την ημέρα το παρακάτω και περιμένω τα σχόλια σας.Μην το ξεχάσετε ! Θα σας ρωτάω!! Σας φιλώ! καλή επιτυχία σας στέλνω δύναμη να κρατήσετε την υπόσχεση στον εαυτό σας! Ξεκινάμε με το πρώτο απο τα 5 βήματα



5 ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ


Το στρετσινκ μεταγεννητικής επαναφοράς περιλαμβάνει βαθιά αναπνοή  με μικρές απαλές κινησεις και αναπνοή. Μπορούν να σε βοηθήσουν να ανακτήσεις τη στάση του σώματος  σου και τη σιλουέτα σου, να κλείσεις το κορμί σου ,και ιδιαίτερα τους κοιλιακούς , μετά τη γέννα και να αποφύγεις την ακράτεια και την πρόπτωση μήτρας.Είναι πολύ ασφαλείς κινήσεις και μπορείς να ξεκινήσεις μια ώρα μετά τον τοκετό.Σε περίπτωση καισαρικής μπορούν να γίνουν μετά την αφαίρεση των παροχετεύσεων.Οι ασκήσεις αυτές έχουν αναπτυχθεί απο τον οργανισμό www.birthlight.com και είναι απόλυτα ασφαλείς  και αποτελεσματικές.
Όσο περισσότερο ασκηθείς τόσο περισσότερο θα επωφεληθείς αλλά μην κάνεις περισσότερο από όσο αντέχεις.Εμπιστεύσου το ενστικτό σου και χτίσε την πρακτική σου σταδιακά και  μεθοδευμένα.Το σώμα σου θα σε ευχαριστίσει στο μέλλον!!

ΒΗΜΑ 1 : ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ZERO BALANCE
Ξάπλωσε στο κρεββάτι σου στην πλάτη σου .Τοποθέτησε  υποστήριξη όπου χρειάζεται(κεφάλι ,κάτω απο τη μέση).Χαλάρωσε τους ώμους .Λύγισε τα γόνατα , τα πόδια να έχουν απόσταση ενός γοφού.Περπάτα τα πόδια απο και προς τους γοφούς μεχρι να πετύχεις το επίπεδο της λεκάνης. Ούτε στραμένη προς τα κάτω ούτε προς τα πάνω. Η λεκάνη σου τώρα βρίσκεται σε  zero balance.

BHMA 2 : ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ ΣΟΥ
Ασκώντας την ανάποδη αναπνοή συχνά θα αποφύγεις την ακράτεια και την πρόπτωση μήτρας που δημιουργείται απο τους υπερτεντωμένους μυς του πυελικού εδάφους.Γυμνάζει τους κοιλιακούς και τους πίσω μυες , προσφέρωντας τόνωση στη μέση και την κοιλιά.
Ανάποδη αναπνοή(1)
Ξάπλωσε σε   ZERO BALANCE
.Εισπνοή .Τράβηξε τους κοιλιακούς προς τα μέσα. Ακόμα λίγο τράβηξε .Χαλάρωσε στο τέλος της εκπνοής.Πάρε κανονική αναπνοή και επανέλαβε.Η ΑΝΑΠΝΟΉ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΜΑΛΑΚH σαν κυματισμος τηε θάλασσας.
 Εξασκήσου μεχρι να κάνεις 6 ανάποδες στη σειρά.
Ανάποδη  αναπνοή  (2)
Κάνε αυτή τη σειρά αναπνοών όταν οι μύς του πυελικού τοιχώματος δεν είναι πια κουρασμένοι (περίπου μια εβδομάδα μετά απο κολπικό τοκετό).
Ξάπλωσε σε   ZERO BALANCE
Εισπνοη και τράβηξε και σφύξε τους μυς του πυελικού εδάφους
Εκπνοή Σφίξε και σήκωσε προς τα μέσα λίγο πιο πολύ.Χαλάρωσε στο τέλος της εκπνοής(¨οταν σφίγγεις το πυελικό έδαφος αυτόματα σφίγγεις τους κοιλιακούς και τους μυς της πλάτης).Εξασκήσου  6 φορές στη σειρά

Κάνε 2 σετ των 6 αναπνοών 3 φορές τη μέρα

5 σχόλια:

  1. Μπράβο βρε Ασπασάκι και πάνω που ήθελα να σου γράψω για να μου ξαναθυμίσεις τις αναπνοές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο μπλογκ μου σας περιμένει ένα βραβειάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4.10.12

    έχει περάσει ένα 6μηνο απο τότε που γέννησα. μπορώ να τις κάνω τις αναπνοές ακόμα και τώρα θα με βοηθήσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι που σας βρήκα! Είχα γράψει ένα πολύ ωραίο μήνυμα αλλά το έχασα όταν έχασα τη σύνδεση για κάποια δευτερόλεπτα... Εν ταχει: μάνα 2, φυσιολογικά, τελευταίος τοκετός 3/12/2012. Έκτοτε μόνο ασκήσεις stretching και πρωινό χαιρετιμό στον ήλιο, είμαι 50 κιλά και ποτέ δεν είχα θέματα πάχους.
    Τώρα έκαψα τους κοιλιακούς με 2 μαθήματα Aikido που μόλις άρχισα, οξύς πόνος στην κοιλιακή ζώνη κάτω από τον αφαλό.
    Το άφησα 1 εβδομάδα, άλλα εχτές που ξαναέκανα με ξαναέπιασε τόσο που έβαλα θερμοφόρα το βράδυ.
    Θα κάνω τις αναπνοές, έχετε κάτι άλλο να με συμβουλεύσετε?

    Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να σταματήσω να πονάω σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή