Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Μαμά αυτή φοράει ένα μωρο στη μπούζα της!!


Είναι η πιο ομορφη εφέυρεση του πλανήτη, είναι η αρχαιότερη μεταφορά μωρών. Στην Ινδία είδα Νεπαλέζες  να σκάβουν το δρόμο προς τα Ιμαλάια με το μωρό δεμένο με σαρόνκ  στην πλάτη!!!!!!!!!!!!! Στην Αγγλία οι  Αγγλίδες που πολύ θα ήθελαν ,με κοίταζαν εκστασιασμένες αλλά που να βγάλουν τα μωράκια τους με τέτοιο κρύο στο Λονδίνο;Η δε Βαρκελώνη ,  ένα ατελείωτο babywearing . Τα μωρά είναι ή πάνω τους ή στα ποδήλατα!
Στην Ελλάδα οι  Ευαγγελία http://pantoumazi.blogspot.com/  και η Στέλλα http://www.babywearing.gr/ δημιουργούν κομψοτεχνήματα . Καταπληκτικός πιο τεχνικός αλλά βαμβακερότατος  μάρσιππος πλάτης  είναι και ο boba,όνομα και πράμα  που κάνει μια απίστευτη αποσυμφόρεση μέσης . Ο χειρότερος που αγόρασα και τον έστειλα πίσω στη μάνα του είναι ο babybjorn air. Γενικά καλά είναι να μην κρέμεται ένα μωρό 8 κιλών απο τη μέση και τα πόδια κρεμασμένα.Μου φαίνεται πολύ κακή στάση για το καταπονημένο κορμί της μάνας.
Τα μωρά γελάνε ευτυχισμένα , παρηγοριά για τα πονάκια της κοιλιάς, ζεστασιά κατευθείαν απο την καρδιά της μαμάς. Ειδικά απο τον  έκτο μήνα κ μετά που ξεκινάει το στάδιο αποχωρισμου τι καλύτερο απο ένα αγαπουλινοδέσιμο;Φορώντας το boba μαγείρεψα, έβαλα πλυντήριο, άπλωσα τα ρούχα, σφουγγάρισα και πρώτη φορά  για μια ολόκληρη ώρα δεν έτρεχα τον δεινό μπουσουλητή απο πίσω.Δε σας λέω για το ελεύθερο κάμπινκ που έπρεπε να ανεβοκατεβαίνω ένα μονοπατι κλάσεως φαράγγι  Σαμαριάς (εντάξει στα εύκολα σημεία του εννοώ). Ούτε σας λέω για  Σαντορίνη που έκανα και φωτογράφηση γιατι δε μπορούσα να βλέπω την ομάδα να κλικάρει και εγώ ΤΙΠΟΤΑ.Για του λόγου το αληθές δείτε εδώ





 









Φορώντας το mei-tai της Στέλλας  με παρομοίου χρώματος φόρεμα και τρέχοντας με την κάμερα στο χέρι  ακουσα κι ένα αγοράκι να φωνάζει
-Μαμά αυτή φοράει ένα μωρο στη μπούζα της!! χοχοχο

12 σχόλια:

  1. Μαρία Ορφανίδου5.9.10

    Ασπασία μου αυτό το boba είναι για μετά τους 6 μηνες ε? Εγώ έχω ενα sling και ένα της chicco τεραστιο που δεν τα φόρεσα καθόλου τελικά γιατί δεν έβλεπα το μωρό μέσα ιδιαίτερα χαρούμενο και στης chicco κρεμόταν. Ήταν και μεγάλο μωρό και μπορεί να το έβαζα και λάθος. Αλλά τώρα που θα κάνω και δεύτερο σε λίγους μήνες πρέπει να χρησιμοποιώ μάρσιππο γιατί με βλέπω μισότρελη μες το σπίτι ή πρέπει να αγοράσω καρότσι διδυμων για έξω. Πες μου λίγο για μωρό έως 6 μηνών τι σε βόλεψε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομιζω ναι γιατι ειναι κυριως μαρσιππος πλατης , μπροστα μπορει να μεπι φανταζομαι και πιο μικρο μωρακι γιατι εχει σχεδιασμο "ποδια ανοιχτα". Για αρχη χρησιμοποιουσα ενα απλo ring sling και ειδικα τον πρωτο μηνα αυτο με τα μαξιλαρακια , το ειχα παρει απο την "ευτοκια", νομιζω ειναι αυτο που φοραεικαι η Ολιβια. Μετα στον 4ο μηνα πηρα ενα πολυ λεπτο βαμβακερο που το τσακισαμε.Οταν δε τον εβαζα σε σταση Βουδα(δεν κανει να κρεμονται τα ποδαρακια μεχρι τους 6 μηνες) να κοιταει μπροστα δεν εβγαζε αχνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ο Manduca εχει πολυ καλες κριτικες και ειναι σιγουρα απο μικλο μεχρι 20 κιλα και πολυ πολυ οικολογικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχα, άκου και αυτό που έχω ακούσει εγώ κάποτε, φορώντας την κόρη μου στην πλάτη! Με πλησιάζει σοβαρός ένας νεαρός και μου λέει με ύφος: "Το ξέρετε ότι σας ακολουθούν;" :-))
    Τα χαμόγελά σας στη φωτογραφία είναι όλα τα λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. XAXAXα πολυ καλος!!!Στελιτσα φανταζομαι γεννησες !Να σου ζησει !!!
    Γενικα η πλατη ειναι η καλυτερη θεση απορω γιατι δεν ειναι δημοφιλης.Τα μωρα τρελενονται!Το Ταρζανακι μου που δεν καθεται πουθενα βρηκε το μαστορα του!!!
    Ο κοσμος τρελενεται επισης. Με κοιτανε σαν ουφο και καποιοι οταν συνηδητοποιουν οτι υπαρχει μωρο στην πλατη μενουν με το στομα ανοιχτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρία Ορφανίδου6.9.10

    καλός φαίνεται και ο manduca αλλά παρατήρησα ότι αν θέλει να θηλάσει δε νομίζω να γίνεται.Μάλλον σε Μει ται θα καταλήξω (ελπίζω να κάνει για νεογέννητα ε?) για να μπορώ να το λύνω εύκολα.
    Έχω και το μεγάλο το χουχουλίνι που θα θέλει να θηλάζει και να δω πως θα τα βολέψω αν με δει να κουβαλαω το μωρό και να θηλάζει από το μεμέ ΤΟΥ (δεν ανήκει σε μένα πια είναι όλο δικό του χαχα)

    Ρωράω και κάτι ακόμα. Νεογέννητο στην πλάτη φοριέται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειναι πολυ μικρο για μει ται. Ring Sling αρχη βρε.Πλατη ναι αλλα οχι με μει ται .Μπες στο μπλογκ της Στελλας. Μολις εβαλε κατι φοτος που εχει ενα νεογεννητο στη πλατη με wrap!!!Φοβερο!Μιλαμε οτι αλλαζει την ποιοτητα ζωης ολής της οικογενειας αυτη η εφευρεση!
    Μπραβο Μαρακι που συνεχιζεις ακαθεκτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O manduca πάντως για θηλασμό είναι ότι πρέπει. Εμείς δεν τον έχουμε, αλλά όλες οι φίλες μου που τον έχουν προτιμήσει θηλάζουν μέχρι τώρα που τα μικρά τους είναι 1,5 χρόνων χωρίς κανένα πρόβλημα.
    Ὀσο για το νεογέννητο στην πλάτη είναι προτιμότερο να αισθάνεται τους χτύπους της καρδιάς και τη ζεστασία της μαμάς του και να μυρίζει το γάλα. Για αυτό γενικά δεν προτείνεται το νεογέννητο στην πλάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαρία Ορφανίδου6.9.10

    Ααα τι καλές που είστε!! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Βλέπω ότι και το sling κάνει για νεογέννητα απλά πρέπει να μάθω να το χρησιμοποιώ. Στον Νίκο είχα πλήρη αποτυχία γιατί θήλαζε ανά 20λεπτό και ξαπλωμένος στο κρεβάτι οπότε στο όρθιο δεν του άρεσε καθόλου.

    Το wrap μου είπανε ότι δεν είναι βολικό γιατί έχει πολύ ύφασμα και αν είσαι κάπου έξω στο δρόμο κυλιέται και άντε να το φέρεις βόλτα.Ισχύει?
    Εσύ Ασπασία τελικά το mei tai χρησιμοποιείς ή το boba και ποια η διαφορά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μαρακι εγω εχω 5 μαρσιποσλινκ. Ολα καλα ειναι αλλα το καθενα για το ειδος του .Το ρινκ σλινκ ειναι καλη αιωριτσα για νεογεννητο, Και εγω δεν πολυ θηλαζα με σλινκ αλλα ηταν καλη καλυψη για εξωτερικους χωρους. Εχω και το μει ται και το boba. Το Μει Ται ειναι ενα πανι με 4 τεραστιες λωριδες που λειτουργουν σα ραντες . Αν σου αρεσουν οι παραδοσιακοι τροποι ειναι υπεροχο. Ειδικα στην πλατη το καταχαρηκα. Απλα εχει διαδικασια για να μπει(αυτα που γραφεις για το wrap) που βεβαια με τον καιρο τη φχαριστιεσαι κιολας.To boba ειναι σαν Μει ται αλλα χωρις διαδικασια . Κανεις δυο κλικ κ εφυγες!! αντι για τεραστιες λωριδες υφασματος εχει πολυ ωραιες "μαξιλαροειδης" ραντες και κλινει στη μεση με ενα κλιπ. Εχει πολυ χοντρη ζωνη στη μεση που κανει την αποσυμφορεση. Ειναι το πιο ωραιο προιον μεταφορας που εχω αγορασει ( μετα το καροτσι Στοκε )και δεν υπαρχει καθολου στην Ελλαδα , ειναι αμερικανικο . Το ανακαλυψα οταν εκανα ερευνα σε οικολογο μαναδες του εξωτερικου. Εχει απιστευτες κριτικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαρία Ορφανίδου7.9.10

    Στο περιοδικό mothering εχει αφιέρωμα στους μάρσιπους και διαφημίζει και το boba. Aπότι κατάλαβα με το manduca είναι ίδια απλά αλλάζει η μάρκα. Και το mei tai της Στέλλας είναι δελεαστικό.

    Αλλά 5 μάρσιπους??? Ο μικρός έχει ποικιλία όχι αστεία. Σαν την αγκαλιά της μαμας δεν εχει τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΘΑ ΗΘΕΛΑ Η/Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΣΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΡΟΜΑΞΕ ΑΝΩΝΥΜΑ...ΓΕΝΙΚΑ Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΟΔΟΣ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΥΠΟΝΟΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή