Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Δόντια - Μπισκότα οδοντοφυίας

 
 
 
 
 
 
Ο μικρός μου πρίγκηπας έχει βγάλει κεντρικό τομέα και ξεπροβάλει ο πλάγιος τομέας. Μαζί με τα δύο κάτω πάμε στα έξι δοντάκια στους 8 μήνες . Πολλά είναι μου είπαν και  δεν είναι πολύ καλο .Τες πα αφού δεν υποφέρει αυτό με νοιάζει. Πέραν απο την ΥΠΕΡένταση που του δημιουργούν δε διακρίνω κάποια εξαιρετική ενόχληση .
Πριν πολυ καιρό μας είχε δώσει η φίλη ευτοκομανούλα Σοφία αυτή τη συνταγή για να ανακουφίζουμε τα μικρά μας ζουζουνάκια.-Βάλε τη στο μπλογκ , μου είπε. Άργησα λίγο Σοφάκι μου το ξέρω...
Αντικατέστησα το αλεύρι με ολικής αλέσεως και χρησιμοποίησα τη φρουτόκρεμα της Holle που βρήκα σε βιολογικό μαγαζί "Prasino".
 
ΑΑαα πήρα και αυτή τη ρίζα μήπως και ανακουφιστεί εκτός στήθους ( το οποίο έχει κατακρεουργήσει)...

Enjoy!!
Μπισκοτα οδοντοφυιας για τα πονεμένα ουλάκια και δοντάκια .
Αυτα τα μπισκότα είναι πολύ σκληρά ώστε να τα δαγκώνουν τα μωρά και να ανακουφίζονται όταν βγάζουν δοντάκια χωρίς να σπάνε και να υπάρχει φόβος πνιγμού.Τα προτείνω ανεπιφύλακτα. Τα κάνουμε σε ροδέλες και τους περνάμε ένα κορδονάκι που το κρεμάμε στο λαιμό τους (η στο λαιμό μας)για να μη τους πέφτουν κάτω , ΄ωστε να περάσουν ώρα μασουλώντας τα.

Συστατικά
1φλ αλεύρι
1 φλ σκόνη φρουτόκρεμα η φαρίν λακτέ
1κσ λάδι
παγωμένο νερό

Οδηγίες Προθερμένουμε το φούρνο στους 220
2.Ανακατευουμε το αλευρι με τη σκόνη κρέμας και σιγα σιγά προσθέτουμε το λάδι. Βάζουμε λίγο απο το παγωμένο νερό(ξεκινάμε με 1/4 φλ).Ανακατευουμε και συνεχιζουμε να προσθέτουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας μια σφιχτήγ μπάλα που θα ξεκολλάει απο τα τοιχωματα του μπωλ
3. Ανοιγουμε τη ζυμη σε παχος ενος κρακερ και κοβουμε σε σχημα δαχτυλιδιου
4. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τα ψηνουμε για δέκα -δωδεκα λεπτά μεχρι να γινουν ελαφρως καφε. Τα αφηνουμε να κρυωσουν τελειως και τα φυλαμε σε αεροστεγες δοχειο!

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,

    η ξαδέλφη μου από Γερμανία μου είχε στείλει ένα κολιεδάκι από κεχριμπάρι το οποίο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο εκεί για τους πόνους από τα δοντάκια. Ο γιόκας μου το φορούσε από 7 μηνών περίπου μέχρι που βγήκαν όλα τα δοντάκια του και δεν είχαμε σχεδόν κανένα πρόβλημα (αν εξαιρέσεις 2 ή 3 βράδια). Δεν το έχω ψάξει εάν υπάρχει και εδώ αλλά αξίζει τον κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι και Ταρζανακος το φοραει απο 4 μηνων. Το πηρα απο Ισπανια αλλα υπαρχει και στο popolini μεσα στα μαγαζια του Λητω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή