Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Έγκυος???Ξεκουμπιστείτε οικειοθελώς παρακαλώ


Μια ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ Α κεφαλαίο μου εξιστόρησε μία συγκλονιστική ιστορία . Έχοντας διατελέσει επιτυχή   7άχρονη  καριέρα σε μεγάλη εταιρεία έμεινε έγκυος σε δεύτερο παιδί. Τότε ξεκίνησε ένας Γολγοθάς για αυτήν , ένα βασανιστήριο χωρίς τέλος. Την απειλούσαν για οικειοθελή αποχώρηση και βίωσε σύγχρονα βασανιστήρια  όντας έγκυος στο τρίτο της πια παιδί . Θα ήθελα πολύ να συνεχίσω αλλά σέβομαι την επιθυμία  της για εχεμύθεια .Το σίγουρο είναι ότι δε μπορώ να ξεχάσω τα λεγόμενα της όλο το απόγευμα . Έχοντας βιώσει παρόμοια ιστορία ως μη έγκυος μπορώ μετα βεβαιότητας να πω ότι είναι ότι πιο εγκληματικό μπορεί να συμβεί σε μια ανθρώπινη ύπαρξη. Να πηγαίνεις να βγάλεις το ψωμί σου και να μετατρέπουν την ψυχή σου σε ρινγκ. Πόσο απάνθρωπες είναι οι μεγαλοεταιρίες και πόσο εξευτελίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις. Ως που μπορεί να φτάσει η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ώστε να στραγγαλίζεται  μία μάνα και ένα αγέννητο παιδί για μία αποζημίωση. Που είναι η Ελληνική Κοινωνική Πρόνοια και η μέριμνα για τα δικαιώματα της εγκύου .Η εγκυμοσύνη , η μητρότητα  ο , πιο αξιοπρεπής ρόλος στην κοινωνία , κακοποιείται καθημερινά με πρωτοφανή βαναυσότητα και τηρείται άκρα του τάφου σιωπή από όλους τους μάρτυρες. Πόσες και πόσες γυναίκες δεν βιώνουν ψυχολογικούς(και όχι μόνο) πολέμους στον εργασιακό χώρο μόνο και μόνο επειδή  έφεραν Ελληνάκια στις κοιλιές τους.
Και εν συνεχεία πάμε εμείς οι υπόλοιποι αμέριμνοι καταναλωτές να πληρώσουμε, να  προσφέρουμε στα παιδιά μας τις υπηρεσίες μιας εταιρείας που βάφει με αίμα το προϊόν της. Γιατί πίσω από κάθε προϊόν υπάρχουν πάντα ανθρώπινες ιστορίες , και εδώ μιλάμε για βασανιστήρια .
Ήθελα συνέχεια να την αγκαλιάζω , να της κρατήσω το χέρι για αυτό τον αγώνα που έδωσε έτσι σιωπηλά για όλες τις εργαζόμενες εγκύους. Αγαπημένη μου Ν. εύχομαι να δεχτείς να μιλήσεις για αυτό που έζησες, μαζί μας. Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν και άλλες εκεί έξω.  Σου εύχομαι η ζωή να σου δώσει  την ανταπόδοση που σου αξίζει. Σε ευχαριστώ που μου μίλησες .

3 σχόλια:

  1. Να μιλήσει! Ναι, να μιλήσει! Δεν έχει τίποτα να ντραπεί ή να φοβηθεί γιατί θα είμαστε όλες μαζί της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπημένη μου yogamama, την καταλαβαίνω απόλυτα. Κατί τέτοια εργασιακά, που σε κάνουν να νιώθεις ότι φταις που πληρώνεσαι, και ότι δεν έχεις ανθρώπινη υπόσταση βίωνα και εγώ (πολλά περισσότερα πριν μείνω καν εγκυος)

    plus το γεγονός ότι σχεδόν ολα μου τα λεφτά του μήνα, θα κατέληγαν στην γυναίκα που θα κρατούσε τον Νικόλα, θεώρησα προτιμότερο να μείνω σπιτι και να τον μεγαλώσω εγώ και ήρεμη και όπως επιθυμώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φανταζομαι πανω κατω ολες παρομοια ιστορια εχουμε.Η εταιρεια μου ειναι και στις καλυτερες για το ανθρωπινο δυναμικο εταιριες παγκοσμιως. Το τι harassment εζησα δε λεγεται.Αν δεν εφευγα για Ινδια θα χρειαζομουνα χρονια ψυχοθεραπεια για να συνελθω. Ευτυχως εμαθα ενα πολυ μεγαλο μαθημα για τη ζωη μου μετα απο αυτο -να συγχωρω.
    Και η γλυκεια μου Ν.δουλευε σε μια εταιρεια!!! μη σου πω το αντικειμενο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή