Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Μαμάδες και μπαμπάδες κάνετε δυναμικό θηλασμό ή τάισμα και το μωρό θα κοιμηθεί


Μαμάδες ή μπαμπαδες. Πάρτε αγκαλιά με πολύ αγάπη το μωρό σας και προσφέρετε του με ευγνωμοσύνη και ανιδιοτέλεια το στήθος  η το( μπιμπερό σας!!) . Δείτε ένα αγγελούδι στην αγκαλιά σας με φωτοστέφανο. Δείτε του σύμπαντος τη χάρη στη μορφή του. Πόσο είναι συνδεδεμένο με ΕΝΑ ανώτερο πνευματικό περιβάλλον. Πόσο όμορφα επικοινωνεί με ενα μικρό μορφασμό ένα βλέμμα. Είναι ένας μικρός Θεός στην αγκαλιά σας .Νιώσετε οπωσδήποτε πρώτα εσείς ήρεμη. Πάρτε ήρεμες βαθιές μακρόσυρτες ανάσες και πείτε το ‘Πάτερ ημών ‘ νιώθοντας την κάθε λέξη.Δείτε αν ηρεμεί . Πείτε το ξανά και ξανά αν χρειαστεί Σκεφτείτε οτι μέσα από τη θηλή ρέει η πιο θεϊκή ενέργεια που μπορείτε να του χαρίσετε. Τότε σκεφτείτε ότι ένα φως απλώνεται σαν αύρα στο κορμάκι του . Αφιερώστε του 3 βαθιές ανάσες ακόμα και αφού έχει κοιμηθεί ψυθιρίστε του πόσο πολύ το αγαπάτε.

Δεν θα αναρωτηθείτε   ξανά -γιατί δεν κοιμάται το μωρό μου?

5 σχόλια:

  1. κατερινα ιατροπούλου22.9.10

    σ΄αγαπώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο! Είπες με λίγες λέξεις όλα όσα θα ήθελα να πω στους νέους γονείς και φοβάμαι μήπως είναι μόνο η ιδέα μου ότι μπορείς να περάσεις την ενέργειά σου στο παιδί και το παιδί σε εσένα αντίστροφα.

    Αυτό με το "Πάτερ ημών" μόνο δεν χρησιμοποιώ. Όχι επειδή δεν πιστεύω, απλά ανάμεσα σε εμένα και την κόρη μου δεν χωράνε προσευχές. Προσευχή είμαστε εμείς οι ίδιες όταν είμαστε μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Αθηνουλα ειναι Ζεν παιδι μου!Το "πάτερ ημών" επιστρατευτηκε μετα το εξαμηνο που το αγγελακι μου εγινε ταρζαν και επινε γαλα με το κεφαλι κατω και τον πωπο στον ουρανο!!!Το παιδι εχει βαρυνει κιολας και μου ειναι ακομα πιο δυσκολο να τον χαλαρωσω.Επρεπε να βρω τροπο να γινει ακομα πιο δυναμικος ο διαλογισμος.
    Τελειως τυχαια εκανα συνεντευξη σε εναν πολυ αξιολογο Ιερεα , διαβασμενο.Μας ελεγε για τη βαπτιση και τον ρωτησε η νονα "Πειτε μας για το "Πατερ Ημων".
    -Ειναι η μονη προσευχη που εχει δοθει κατευθειαν απο το Θεο!!
    Αυτο μου αρεσε πολυ. Να λεω λογια στο μωρο μου κατευθειαν απο την πηγη. Μας ειπε κιαλλα πολλα , θα αφιερωσω ενα θεμα αργοτερα στο Πατερ Ημων.Μπορειτε να χρησιμοποιησετε οποια προσευχη θελετε απλα για το Πατερ Ημων μπορω να εγγυηθω οτι βημα βημα θα εχετε αποτελεσμα.

    Οι προσευχες ολων των θρησκειων ειναι λεξεις που ξεκλειδωνουν νοηματα. Χαλαρωνουν την αναπνοη, συγκεντρωνουν το νου απο σκεψεις- μαιμουδες που μας παιρνουν τη συγκεντρωση απο εδω και απο εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατερινα παρομοιως!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15.7.14

    τι ομορφα που τα λες.. ποσο ευκολο είναι να είμαστε απλα αληθινοί με τα συναισθήματα μας και πόσο δύσκολο το κάνουμε όταν δεν μπορούμε να αφεθούμε σαυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή