Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΥΡΕΤΟΣ το σαββατόβραδο

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μάλλον είχε ανάδρομο Ερμή . Ακυρώθηκαν όλα όσα είχαμε ετοιμάσει με την Μαρία , την έταιρη "μάνα γης".
Ο καιρός σκατά ,η Μαρία αρρώστησε στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και  ο μικρούλης μου ξεκίνησε την πρώτη του αρρώστια με μεγάλη επιτυχία για πρώτο ντεπούτο .Ναι ναι, αισίως φτασαμε τους 42. 'Ημουν ολομοναχη στο σπίτι , χωρίς αμάξι και κινητό με ένα μωρό να βράζει .Συναδέλφισσες μάνες της βασικής μου εντεκάδας αποφάσισαν να πάνε σε γάμο οι γυναίκες οπότε δεν είχα ούτε και τηλεφωνική έστω υποστήριξη για να κρατηθώ , να μην πάω το μωρό στο "παίδων". Ο Ταρζανακος έπαψε να κάνει μαιμουδιές και έιχε κουρνιάσει στην αγκαλιά μου 3 ολόκληρες μέρες. Ο ομοιοπαθητικός παιδίατρος μου σύστησε belladona. Που να βρώ ομοιοπαθητικό σκεύασμα Σάββατο 10.00 το βράδυ γιατρέ μου???Παρεπιπτώντως πήγα και πήρα σήμερα , να βρίσκεται στο φαρμακείο. Να μην τα πολυλέω ,με αυτά και με κείνα  η νονά Ντουντού έκανε το ασθενοφόρο και προμήθευσε τον ασθενή με Panadol υγρής μορφής και συροπάκι εχινάκιας και πρόπολης.Ο πυρετός έπεσε και ο Ταρζανάκος γεύτηκε την πρώτη του Χημεία. Πρώτη φορά 9 μηνών μωρό , ένα  φάρμακο κατηφόρησε  στον εισοφάγο του.Το μισό βέβαια το εκτόξευε στη μπλούζα του...
Την άλλη μέρα που επέστρεψε και η γιαγιά έκανε το κόλπο της Ελένης , της Ρουμάνας ,που κρατάει τον παπού.Του φόρεσε κάλτσες βουτηγμένες στο ξίδι και μετά τον έτριψε ολόκληρο με ξύδι. Απίστευτο έπεσε ο πυρετός χωρίς Panadol την τρίτη μέρα!!!Η Σοφία αργότερα μου συνέστησε και το τσάι Θυμαριού ως πολύ αποτελεσματικό.Την τέταρτη μέρα έβγαλε κάτι κοκκινίλες τις οποίες ο γιατρός χαρακτήρισε ως πολύ φυσιολογικές αποτέλεσμα του ιού. Και έτσι έληξε η πρώτη μας αρρώστια αφήνωντας μας αγκιστρωμένους στην αγκαλιά της μαμάς να πίνουμε μόνο γαλα και να αποχαιρετάμε προσωρινά τις τροφές...

6 σχόλια:

  1. Περαστικά στον Ταρζανάκο!
    Το γλυκουλάκι μου!
    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία Ορφανίδου2.10.10

    Αχχχ εσείς το ξεπεράσατε εμείς τώρα τα περνάμε. Έχει πυρετό το χουχουλινάκι μου και κοιμάται. Ακόμα δε του έδωσα τίποτα. Αν δεν γκρινιάξει πραγματικά να δω ότι τον ενοχλεί το αποφεύγω. Συνήθως μετά το 24ωρο περνάει...Για να δούμε..Εσύ κάθε πότε του έδινες αυτά τα σιροπάκια?

    Πάντως η παιδίατρός μου λέει ότι μόνο υγρά χρειάζονται και όχι τροφή ειδικά αν δε τη θέλει για να το ξεπεράσει πιο γρήγορα. Το μεμέ να ναι καλά να αρμέγει φρέσκο γάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι που έγινε καλά!
    Πάντως σε τέτοιες περιπτώσεις έχω ανακαλύψει τι πρέπει να κάνει μια θηλάζουσα γυναίκα, αν φυσικά μπορεί να το αντέξει! Να φάει σκόρδο! Το σκόρδο είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό, το όποιο σκοτώνει τα μικρόβια, ανεβάζει το ανοσοποιητικό και πέφτει ο πυρετός. Το σκόρδο περνάει μέσα στο γάλα της μητέρας και το παιδί σε λίγες ώρες θα γίνει καλά. Αυτό το κάνει η μητέρα, όταν παρατηρήσει τα πρώτα συμπτώματα για να γιατρευτεί πιο γρήγορα το παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. poly ediaferon efxaristoume Maria!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέχασα να πω ότι το σκόρδο λειτουργεί μόνο ωμό. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα βαρύ τζατζίκι ή να το τρίψουμε και να το ρίξουμε σε 1 ποτήρι νερό ή να το ψιλοκόψουμε πάνω από το φαγητό μας. Σε περιπτώσεις κρυολογήματος, γρίπης, πυρετού χρειάζεται αρκετά μεγάλη δόση σκόρδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο πρωτότοκος πρωτο-αρρώστησε στους 20 μήνες. δεν έχουμε κάνει εμβόλια και δεν έχουν πάρει ποτέ αντιβίωση. όταν ανεβάζουνε πυρετό δίνω ομοιοπαθητικά τα οποία έχω στοκάρει και αν φτάσει 40 και πάνω κάνουμε ζεστό μπανάκι. Με αθτόν τον τρόπο η ίωση κάνει τον κύκλο της και υποχωρεί πιο σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή