Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ει εσύ γυναίκα που γεννάς!!!

Φιλενάδες μου δε μπορώ να γράψω. Δεν έχω όρεξη  από τότε που έκανα το σεμινάριο της Δούλας με τον Μ.Οντέν. Τράβηξα έτσι μονοπλάνο τον εαυτό μου να σας μεταφέρει  κάποιες απο τις διδασκαλίες του και είναι λίγο άτακτος ο λόγος μου αλλά ουσιαστικός.Αν γνωρίζετε έγκυες παρακαλώ στείλτε τους το βιντεάκι.
 Εκεί που αναφέρω για το κέντρο φυσικού τοκετού στο Λονδίνο είναι λάθος απο κεκτημένη ταχύτητα. Το κέντρο ήταν στο Παρίσι και μάλιστα είναι και το μαιευτήριο που τραβήχτηκε και το ντοκυμαντέρ για το ΒΒC.
Το βίντεο χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Προς το παρών δείτε το πρώτο.

Σας φιλώ
Μάνα Γης




Δείτε και το δεύτερο βίντεο

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21.12.10

    Καταπληκτικό βίντεο, θα φυλάξω τα λόγια σου σα χρυσάφι (κι ακόμα καλύτερα)! Ευχαριστούμε πολύ! Ανυπομονώ για το επόμενο!
    Ζαχαρένια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία Ορφανίδου21.12.10

    Από το στόμα σου και στου Θεού τ'αφτί.

    Αποφάσισα ότι θα γεννήσω σε μαιευτήριο, χωρίς συνθετική ωκυτοκίνη (απλά θα υπάρχει η πεταλούδα στο χέρι για παν ενδεχόμενο), θα κινούμαι όπως θέλω, χωρίς σωληνάκια και η γιατρός θα με ξεγεννήσει σε όποια στάση με βολεύει. Στο τέλος δε θα κόψει τον λώρο αλλά θα περιμένει να σταματήσει να πάλλεται και το μωρό θα είναι μαζί μου μέχρι να φύγουμε.

    Τώρα όσον αφορά την ησυχία και τον φωτισμό δεν νομίζω να τα καταφέρουμε σε τέτοιο περιβάλλον. Ο άντρας μου μετά από συζήτηση-εκτενής ενημερωση, μου είπε ότι αν πιστεύω ότι με την απουσία του θα πονέσω λιγότερο και θα γεννήσω πιο εύκολα, τότε θα κάνει την καρδιά του πέτρα και θα με περιμένει έξω.

    Μακάρι να μη λυγίσω και ζητήσω επισκληρίδιο γιατί την πρώτη φορά με έβλαψε (εκεί τον θέλω τον άντρα μου μέσα να μου δώσει κανά χαστούκι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρακι εσυ με εκανες να τα πω στην καμερα να το ξερεις.
    Μπορεις να κατσεις σε σκοταδι σπιτι σου μεχρι να κανεις καλη διαστολη.Ο ορος εχει παντα ωκυτοκινη(τουλαχιστον ετσι μου εχουν πει ΓΙΑ εΛΛΑΔΑ...). η απουσια του αντρα κ εμενα με απογοητευσε αλλα ειναι κινητες βομβες ανδρεναλινης οι αγαπημενοι μας ...Φαντασου ο Ονταν στους τοκετους στο σπιτι εμπαινε στο δωματιο της επιτοκου μετα τη γεννα του πλακουντα!!!Επισης απαγορευονται οι καμερες δια ροπαλου μεχρι κ τη γεννα του πλακουντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρἰα, υπάρχει ένα νέο σύστημα ελέγχου του βρέφους κατά τη διάρκεια του τοκετού, που αφήνει τη μητέρα ελεύθερη να κινείται χωρίς να της βάζουν αυτές τις ταινίες που τη συνδέουν με την οθόνη και ελέγχουν τους παλμούς του βρέφους και τις συσπάσεις (δε ξέρω πώς λέγεται στα ελληνικά). Βάζουν λοιπόν ένα καλώδιο από τον κόλπο της γυναίκας που έχει στην άκρη ένα γάντζο κυριολεκτικά και γαντζώνεται στο κεφαλάκι του μωρού. Θέλει πολλή προσοχή με αυτό γιατί συνδέεται σε μια οθόνη με ρεύμα και κανείς δε δίνει σημασία στο ότι το μωρό είναι μέσα σε υγρό, βρεγμένο και είναι καλός αγωγός... και η μητέρα βέβαια που αγνοεί, είναι χαρούμενη που μπορεί να κινείται ελεύθερα χωρίς να καθηλώνεται κάθε τόσο στο κρεβάτι.
    Δε ξέρω αν χρησιποιείται αυτή η μέθοδος στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1.1.11

    είσαι πανέμορφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ophelia15.2.12

    Ελπίζω να μην χρησημοποιείται στην Ελλάδα αυτή η μέθοδος. Είναι πολύ επικίνδυνη γιατί αυξάνει την πιθανότητα μόλυνσης της μήτρας (και πυρετού και καισαρικής). Επίσης, απαιτεί να έχει σπάσει ο αμνιακός σάκος. Είναι ΠΟΛΥ πιο παρεμβατική μέθοδος από τον καρδιοτοκογράφο (μπαίνει μεταλικό καλλώδιο στο κεφάλι του μωρού).

    Η καλύτεροι μέθοδοι παρακολούθησης του εμβρίου (οι μόνες που δεν συσχετίζονται με επιπλοκές καθόλου) είναι το Doppler χειρός (υπέρηχος σε μέγεθος τηλεκοντρόλ) ή το παλαιό,κλασσικό στηθοσκόπιο εγκύων. Δεν είναι "high tech" αλλά αν υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα με τους παλμούς του μωρού, θα το πιάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή