Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Τι να Θυμάστε όλοι όσοι εμπλέκεστε σε τοκετό "αγάπης"

Mετέφρασα το παρακάτω κείμενο μετά από μια συνάντηση με δυο οικογένειες πολύ σημαντικές (μαίας και μαμάς)και θέλω να τους το αφιερώσω με όλη μου την αγάπη .Θέλω να τους πω ότι μαζί τους πάω και στο φεγγάρι!!!Κάνοντας τη διπλωματική μου πάνω στην περιγεννητική γιόγκα έπεσα σε κείμενα σαν αυτό βγαλμένα από μαίες και βοηθούς μητρότητας του πλανήτη. Έχουν μέσα τους  σοφία και είναι βγαλμένα από την καρδιά τους σε σχέση με την πολυχρονη εμπειρία τους στους  τοκετούς  αγάπης .Απολαύστε!!!

  • Να είσαι με ανθρώπους που πιστεύουν ότι "μπορείς".Κράτα τους άλλους  στο ¨ελάχιστο" και μείνε με ανθρώπους που νιώθεις οικειότητα.
  • Ξέρεις το σώμα σου καλύτερα από τον καθένα και αν ακούσεις την "εσωτερική φωνή  "θα ξέρεις ακριβώς τι να κάνεις , ακόμα και όταν  θα πιστεύεις πως όχι.Ζήτα από τον αγαπημένο σου ή κάποια βοηθό να επιβεβαιώνει κάθε στιγμή ότι έχεις ερωτηθεί σχετικά με οποιαδήποτε απόφαση αφορά στο τι πρέπει να κάνεις.Πήγαινε αργά , πάρε το χρόνο σου.Πάρε χρόνο να ακούσεις το μωράκι σου.
  • Μην προσπαθείς να είσαι ΔΥΝΑΤΗ. Μίλα για το πως νιώθεις και τι σκέφτεσαι. ¨οταν μπορείς να συνειδητοποιήσεις τι σκέφτεσαι  και καταλαβαίνεις τα συναισθήματα σου , τότε θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ενέργεια σου ακριβώς όπως θέλεις . Κάνε τους ήχους που σε βολεύουν . Εσύ και το μωρό σου είστε αυτοί "που μετράνε". Όλοι είναι εκεί για να σας στηρίξουν- ΕΣΑΣ!
  • Η αναπνοή είναι πολύ βοηθητική.Το κράτημα της αναπνοής δεν είναι .Θα ξέρεις έτσι πως να χαλαρώσεις ΕΣΕΝΑ.¨οσο χαλαρώνεις το σαγόνι και ανοίγεις το λαιμό σου δώσε βάση στην αναπνοή. Το στόμα , το σαγόνι και ο λαιμός αντιπροσωπεύουν τη λεκάνη και το γεννητικό σωλήνα. Αρκεί να δώσεις προσοχή στο "επάνω ",'ετσι θα νιώθεις σίγουρη ότι  τα κάτω είναι τέλεια σχεδιασμένα για να γεννήσεις ένα μωρό.
  • Έχεις πάντα επιλογή για το "τι απαιτείς "από το σώμα σου ανεξάρτητα από το τι νιώθει αυτό. Το όχι κάνεο το σώμα να κλείνει και το ΝΑΙ να ανοίγει . Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά το ΝΑΙ και το ευχαριστώ κάνουν κάθε συστολή θα σε βοηθήσουν στο να παραμένεις συγκεντρωμένη στο τι είναι πραγματικά σημαντικό. Το έχω δει-κάνει θαύματα!
  • Το παιδί σου είναι πλήρως συνειδητό και συνεργάσιμο, που σημαίνει ότι ακούει και επικοινωνεί τηλεπαθητικά. Μίλησε του , επέτρεψε του να ξέρει τι του συμβαίνει . Κάτω από όλες τις συνθήκες να του εξηγείς τα πάντα που συμβαίνουν σε αυτό . Αφιέρωσε λίγο χρόνο κάθε μέρα για να ακούς το μωρό σου. Θυμήσου ότι αυτό το πλάσμα σε αγαπά όσο δε θα μπορείς ποτέ να φανταστείς. Δουλειά σου είναι να ανοίξεις και να δεχτείς όλη αυτή την αγάπη που έχει για σένα και τον μπαμπά του. Αυτό είναι το μόνο που θα θέλει πάντα από εσάς.
  • Μετά τη γέννα θα αντιληφθείς ότι εσύ και το μωρό σου είσαστε μαζί (ή με το μπαμπά του). Σιγουρέψου ότι λαμβάνεις την κατάλληλη φροντίδα και υποστήριξη που χρειάζεσαι.Το παιδί κιεσύ είστε μια μονάδα. Αυτό δεν αλλάζει επειδή είναι έξω τώρα.  Απλά να θυμάσαι ότι το μωρό σε χρειάζεται όσο το χρειάζεσαι κιεσύ. Χρειάζεσαι να σε φροντίσουν ώστε να μπορείς να δώσεις ότι χρειάζεται.
  • Επέτρεψε στον εαυτό σου να δεχτεί όλη την αγάπη και την υποστήριξη γύρω σου. Κάνε καθαρές επιλογές και μετά εμπιστεύσου ότι κάνεις τις σωστές επιλογές για σένα και την οικογένεια σου. Αξίζεις να είσαι περιτριγυρισμένη απο ανθρώπους που ακούνε εσένα και το μωρό σου . Άνθρωποι που σε υποστηρίζουν στο να έχεις μια δυνατή και φωτισμένη εμπειρία. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος δρόμος αν ακούς τον εαυτό σου και το κορμί σου. Έχεις ότι χρειάζεται για να έχεις μια εκστατική στιγμή στην αθωότητα.
  • Διάλεξε μια γενική κατεύθυνση ,μια διάθεση που θα έχεις στο μυαλό σου για τη γέννα. Από την εμπειρία μου γνωρίζω ότι το να σκέφτεσαι "το άνοιγμα"είναι πολύ πετυχημένος οραματισμός.Το "ανοίγω σαν λουλούδι " είναι πολύ πετυχημένο επίσης. Κάποιες γυναίκες επιλέγουν να νιώθουν τον τοκετό και τη γέννα σαν μιααιθησιακή , σεξουαλική εμπειρία. Εικόνες ανοιχτού τριαντάφυλλου ή λωτού σε τέλεια άνθηση είναι επίσης αποτελεσματικές. Εικόνες και αρώματα που σου δίνουν την αίσθηση ολοκλήρωσης , ολότητας και άνεσης
BLESSINGS Binnie A.Dansby,1998

2 σχόλια:

  1. Τελειο!!!Οτι καλυτερο για προετοιμασια!Σ'ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τέλειο όντως και εμπνευστικό!! Είθε να γεννάμε όπως μας αξίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή