Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Μάρσιπος Τonga


O Tonga είναι...

Ο μάρσιπος Tonga είναι ένα πλέγμα υφασμένο στη μηχανή για να εγκαταστήσουμε το μωρό μας σωστά. Αυτό το «μικρό» έχει τις ρίζες του στην έρευνα της ανθρωπολόγου Arlette Schlegel LIEBERT, που μετά από παρατήρηση αρκετών πληθυσμών διαφόρων χωρών προσάρμοσε το σχεδιασμό του για τη χρήση μας.
Στηρίζεται μόνο σε έναν ώμο (ασύμμετρη) και τοποθετείται σωστά πάνω στα γόνατα του μωρού. Μικρό, εύκολο στη χρήση και φυλάσσεται στην τσέπη.

Είναι μια αιώρα ή ένα βαμβακερό πλεγμένο δίχτυ που δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρουμε το μωρό εγκαίρως, δηλαδή για σύντομα χρονικά διαστήματα, είναι ένας ασύμμετρος μάρσιπος, του οποίου το στήριγμα βρίσκεται σε έναν ώμο. Το μωρό μπορεί να τοποθετηθεί σκυμμένο στο ισχίο, σκυμμένο πάνω στην κοιλιά, και τα μικρά μωρά μπορούμε επίσης να τα βάλουμε σε θέση κούνια για το θηλασμό. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούμε να τα πάρουμε ακόμη και στην πλάτη. Για να είναι ή να ξεκινήσει να είναι αυτός ο μάρσιπος hands-free, το μωρό πρέπει να έχει καλό μυϊκό τόνο. Πράγματι, στον Τόνγκα ® το μωρό πρέπει να έχει, από την άποψη της μυϊκής, μια σταθερότητα που να διατηρείται κατά του μεταφορέα, προσφέροντας μια καλή ισορροπία και σταθερότητας της βάσης του και της πλάτης του. Είναι ένας μάπσιπος που απαιτεί μυϊκή δραστηριότητα περισσότερο από κάθε άλλον. Είναι άσκηση στην κίνηση.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον Τόνγκα ® στο ισχίο, ειδικά όταν το μωρό ξέρει να κρατηθεί από τον μεταφορέα στου. Όταν το μωρό είναι αρκετά ενεργό στη διατήρηση του σώματός του και όταν αισθανόμαστε σίγουροι να το πράξουμε. Ο κοιλιακός είναι ο πιο άνετας portaging, όπως με κάθε μάρσιπο, όταν είναι μικρά μωρά, και ιδανικό για δέρμα με δέρμα το καλοκαίρι ή όταν δεν είναι καλά. Το portage στο πίσω μέρος θα εξαρτηθεί από την εμπειρία του διδύμου μεταφορέα / μωροὐ.

Τα μικρά μωρά είναι καλύτερα να τα έχουμε στη θέση λίκνο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για έναν hands-free μάρσιπο τουλάχιστον ως τους 8 μήνες του παιδιού. Είναι σε κάθε περίπτωση μια καλή βοήθεια αγκαλιά. Επειδή το ύφασμα δεν είναι αρκετά ευρύ ώστε να επιτρέπει την προσαρμογή του στο ανώτερο μέρος της πλάτης, χρειάζεται από τις πρώτες κιόλας ηλικίες ένα χέρι για υποστήριξη.

Ο Tonga είναι ένας καλός φίλος για το χειμώνα, όταν ο καθένας πρέπει να φοράει το παλτό του. Τα παλτά για το μάρσιπο είναι πολύ καλά, αλλά όχι πάντα είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν και πολύ λιγότερο για μωρά ή μεγάλα παιδιά. Αν το παιδί θέλει, επίσης, να κατέβει ή να τρέξει στην παιδική χαρά πρέπει να είναι καλά ντυμένο.
Ένας στενός σύμμαχος του καλοκαιριού. Το καλοκαίρι και ιδιαίτερα για εκείνους τους ανθρώπους που δεν τους αρέσει να πηγαίνουν πάρα πολύ ντυμένοι, είναι ένας μεγάλος σύμμαχος. Για εκείνους που το έχουν ξεκάθαρο ότι πρόκειται να έχουν στην αγκαλιά μόνο λίγο, είναι απαραίτητο. Για άλλους που προτιμούν να χρησιμοποιούν άλλους μάρσιπους για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος που συνοδεύει τη χρήση ενός φουλαριού, ενός Mei-Tai ή ένός sling, και μπορεί να είναι ένας ενδιαφέρων συνδυασμός ενός εξ αυτών.

Μεγάλος σύντροφος στο νερό. Στην παραλία, στην πισίνα ή στο ντους είναι μια άριστη παρέα για βόλτες και για τα μπάνια, επειδή το μικρό μέγεθός του και το πλέγμα του, το καθιστά ιδανικό για ενσωμάτωση στο νερό χωρίς φόβο για το μωρό ότι μπορεί να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια ... Μια υπέροχη εμπειρία και καθοδήγηση στο υγρό στοιχείο με άνετο και εύκολο τρόπο. Υγιείς πρώτες συναντήσεις στην πισίνα και σίγουρα το ντους ... Στις διακοπές όταν επιστρέφουμε από την παραλία γεμάτοι με άμμο και κάνουμε μπάνιο για να καθαρίσουμε αυτό το ενοχλητικό και κολλώδης στοιχείο, είναι πολύ πρακτικό και διασκεδαστικό, καθώς επίσης και γρήγορο.
Παρά το γεγονός ότι ένας ελαφρύς μάρσιπος, που καταλαμβάνει λίγο χώρο για τον μεταφορέα, είναι επίσης ασύμμετρο, και με μια ζήτηση στήριξης στον ώμο που είναι περίπου αισθητή γρήγορα από την πιεση.

Το σώμα με σώμα, εκτός από τη θέση στην κοιλιά, είναι επίσης λιγότερο πλήρες, δεδομένου ότι δεν ρυθμίζεται με τόση ακρίβεια. Όμως, βοηθάει σημαντικά στην χαλάρωση των ώμων του μεταφορέα αποτελεσματικά εξασφαλίζοντας μια καλή θέσηστο portage, λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουμε μια φυσική τάση να κρατάμε το παιδί, βρέφος με το αντιβράχιο στη βάση ή κρατώντας το χέρι του γύρω από την πλάτη. Εναλλάσσοντας πλάτη και λεκάνη επιτρέπει μεγαλύτερη χρήση.

Είναι 100% βαμβακερό ύφασμα ώστε για ευαίσθητα δέρματα όπως το δικό μας μας δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα.

Ιδιαίτερα χρήσιμο για το ταξίδι. Στο αεροδρόμιο, αεροπλάνο ή τρένο, το ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι ένα λίγο ογκώδες αντικείμενο. Επίσης μπορείς να το φοράς χωρίς καμία ταλαιπωρία, χωρίς να ζεσταίνει χωρίς να αισθάνεσαι ότι το φοράς.

Άλλα πλεονεκτήματα: Η άμεση επαφή δέρμα με δέρμα με το μωρό.

Το tonga ® για δύο ή τέσσερεις.

Για δίδυμα μπορεί να είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση.
Για το μπαμπά είναι ένας μάρσιπος που του αρέσει ιδιαίτερα, επειδή δεν απαιτεί πάρα πολλή συγκέντρωση για τη τοποθέτησή του και του επιτρέπει να φοράει το παιδί του σε αμέτρητες φορές όπως του αρέσει.

Και η άνεση ...; Το Τόνγκα είναι ένας μάρσιπος ενός ώμου μόνο που ακριβώς όπως κάθε άλλος μάρσιπος πρέπει να ελέγχεται και να τοποθετηθεί κατάλληλα. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να το φορούν κοντά στο λαιμό τους, άλλοι στην καμπύλη του ώμου, άλλοι λίγο πιο κάτω. Το να βρεις τη θέση που σου αρέσει, είναι εύκολο και είναι θέμα αισθήσεων. Συνιστούμε τη δοκιμή σε διαφορετικές θέσεις και θα δεις ότι μερικές φορές θα το φοράς πιο ψηλα και πιο κοντά και άλλες πιο χαλαρά και κάτω.

Ένας ελαφρύς μάρσιπος που καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο. Είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα μεγάλα αξιοθέατα του εν λόγω μάρσιπου. Ακόμη και στις πιο σπάνιες των περιπτώσεων θα πρέπει να έχετε μόνο μια τσέπη για να χωρέσει.

1 σχόλιο:

  1. Ελισάβετ3.4.11

    Φαίνεται πολυ πιο εύχρηστος και μαλακος, και κυρίως ανετος για το μωρο σε σχεση με τους αλλους! το εχετε δοκιμασει? Ειδικά για το καλοκαιρι μας μοιαζει πολυ βολικος. Εκτος απο εξωτερικες ιστοσελιδες που ηδη κοιταξα, υπαρχει και καπου στην Ελλαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή