Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Σεμινάριο Βιοδυναμικής Καλλιέργειας σε διάφορα μέρη της Ελλάδας - Μάιο 2010 με τον Αυστραλό Ντάρεν Ατκινς.

Πρόκειται να γίνει μια σειρά σεμιναρίων με θέμα τη Βιοδυναμική Καλλιέργεια, από τον Αυστραλό  Καλλιεργητή Ντάρεν Ατκινς, ο οποίος θα βρισκεται στην Ελλάδα τον Μαΐο. Ο Νταρεν έχει πολλές γνώσεις επάνω στην βιοκαλλιέργεια, ιδιαίτερα στην Βιοδυναμική, την οποία και διδάσκει. Η Βιοδυναμική Καλλιέργεια στην Αυστραλία έχει μεγάλη εξάπλωση (περίπου 10 με 12 εκατομμύρια στρέμματα βρίσκονται κάτω από αυτόν τον τρόπο καλλιέργειας).
Τι είναι η Βιοδυναμική Καλλιέργεια?Η Βιοδυναμική Καλλιέργεια είναι μια μέθοδος βιοκαλλιέργειας στην οποία δεν χρησιμοποιούνται φάρμακα και λιπάσματα αλλά συγκεκριμένα ενεργειακά σκευάσματα, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή απόδοση στα προϊόντα.
Είναι αξιοσημείωτο ότι σε γευσιγνωστικό τεστ που διοργάνωσε πρόσφατα μια από τις καλύτερες εφημερίδες (The Age) μεταξύ συμβατικών, βιολογικών και βιοδυναμικών προϊόντων, τα βιοδυναμικά αποδείχτηκαν κατά 80% καλύτερα από τα άλλα στη γεύση. 
Που θα γίνουν τα σεμινάρια αυτά·        ·        Ένα ημερήσιο, θα γίνει στη Σταμάτα - Αθήνα στις Κυριακή 16 Μαΐου ( )·        ·        Ένα διήμερο στο Γύθειο Πελοποννήσου στις 22 και 23 Μαΐου ( 697 759 8743 )·        ·        Ένα διήμερο στην Τήνο στις 25 και 26 Μαΐου·        ·        Και ένα διήμερο στη Μυτιλήνη στις Κυριακή 30 Μαΐου ( 697 853 1864 )
Πληροφορίες για το που ακριβώς θα γίνουν τα σεμινάρια θα δοθούν αργότερα.
Το κόστος για το ημερήσιο είναι 50 Ευρώ και 10 Ευρω για το γεύμα. Για το διήμερο - 70 Ευρώ
Θέματα του σεμιναρίουΗ Βιοδυναμική γεωργία στην Αυστραλία (Australian Demeter Biodynamic)·        Πως να μετατρέψουμε έναν αγρό σε βιοδυναμική καλλιέργεια·        Σε τι διαφέρει από τη γνωστή βιολογική γεωργία·        Οι βασικές γνώσεις για να προχωρήσει κάποιος στην εφαρμογή της. ·        Ο ρόλος του χούμους στη θρέψη των φυτών - πράσινη λίπανση·        Πώς καλλιεργούμε το έδαφος ώστε να βοηθάμε τη βιολογική του δραστηριότητα·        Πώς παρασκευάζονται, πότε και πώς εφαρμόζονται τα βιοδυναμικά σκευάσματα·        Πώς να κάνουμε κομπόστ με τις βιοδυναμικές αρχές και τα σκευάσματα·        Πώς να κάνουμε σπορές σύμφωνα με το καλλιεργητικό ημερολόγιο.
Εάν ενδιαφερόσαστε να λάβετε μέρος σε κάποιο από αυτά τα σεμινάρια μπορείτε να τηλεφωνήσετε στην Αθηνά Μαρίνη στο τηλ:  210 810 5776    ή    6937 194673
Ελάτε να μάθουμε περισσότερα, να μοιραστούμε της γνώσεις μας και να γίνουμε όλοι μαζι μέρος της στροφής προς ένα πιο ανθρώπινο και φυσικό τρόπο καλλιέργειας με σεβασμό  προς τη Γη και τον άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου