Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Προετοιμάζοντας το δωμάτιο του μωρού σύμφωνα με τις αρχές της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΧΩΡΟΘΕΣΙΑΣ.

«Συγχαρητήρια είστε έγκυος», μας ανακοινώνει ο γιατρός και είναι εκείνη η στιγμή που όλα αρχίζουν να αλλάζουν. Μία από τις πιο ευχάριστες «υποχρεώσεις» μας είναι η προετοιμασία του δωματίου που θα υποδεχθεί το αγγελούδι μας.
Αφού επιλέξουμε τον χώρο του σπιτιού που θα αποτελέσει το δωμάτιο του νέου μέλους, βασικό είναι να τον καθαρίσουμε ενεργειακά, εφ΄όσον έχουμε ήδη κάνει, ένα καλό πατροπαράδοτο καθάρισμα.
Ένας απλός τρόπος είναι το λιβάνισμα. Κάνουμε μπάνιο και φοράμε άνετα ρούχα. Στεκόμαστε για μερικα λεπτά στο κέντρο του δωματίου παίρνοντας βαθιές ανάσες και συγκεντρωνόμαστε στο στόχο μας. Σκεπτόμενοι ότι ο καπνός διώχνει ότιδήποτε αρνητικό έχει « κολλήσει» στο δωμάτιο λιβανίζουμε δεξιόστροφα, επιμένοντας στις γωνίες. Αφού ολοκληρώσουμε, ανοίγουμε ένα παράθυρο να μπει φρέκος αέρας, πετάμε ό,τι περίσεψε και πλένουμε τα χέρια μας. ( όποιο ενεργειακό καθαρισμό και αν επιλέξουμε καλό είναι να μην γίνει από την έγκυο)
Και τώρα τι χρώμα βάφουμε; Εκτός από τις γνωστές επιλογές του ροζ και σιέλ, μπορούμε να επιλέξουμε μια ήπια απόχρωση του λιλά ή του πράσινου που χαλαρώνουν και ηρεμούν.
Η κούνια θα πρέπει να να κοιτάει προς την πόρτα του δωματίου (χωρίς όμως να βρίσκεται στην απόλυτη ευθεία - απέναντι και λοξά) και πίσω της να βρίσκεται τοίχος. Αυτό βοηθάει να νοιώθει το μωρό μας ασφαλές. Αν υπάρχει παράθυρο πάνω από το κρεβάτι καλό είναι να βάλουμε σχετικά σκούρες κουρτίνες που να δημιουργούν την αίσθηση ότι πρόκειται για κάτι συμπαγές. Επίσης αν πόρτα και παράθυρο βρίσκονται στην ίδιο ευθεία μπορούμε να κρεμάσουμε ένα μελωδό από το ταβάνι, για να βοηθήσουμε στην αρμονική ροή της ενέργειας.
Θα πρέπει να φροντίσουμε να υπάρχουν κουτιά αποθήκευσης ή κλειστά ράφια για να τοποθετούμε τα παιχνίδια, ώστε να μην είναι ορατά από το παιδί όταν πέφτει για ύπνο. Με αυτό τον τρόπο χαλαρώνει πιο εύκολα καθώς δεν αποσπάται η προσοχή του. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε, φροντίζουμε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επιβαρυμένα με χημικά. Τα έπιπλα και οι μοκέτες να καθαρίζονται έυκολα και βέβαια τα υφάσματα να είναι μαλακά και φιλόξενα για τον μικρό πρίγκηπα / μικρή πριγκήσσα .
Τα παιχνίδια που βάζουμε πάνω από την κούνια, το βράδυ ας τα αφαιρούμε, προκειμένου το μωρό μας να μην κοιμάται με ένα «βάρος» πάνω από το κεφάλι ή το στομαχάκι του. Τέλος, αν θέλουμε για κάποιο λόγο να βάλουμε καθέφτη στο δωμάτιο, αποφεύγουμε την τοποθέτηση σε σημείο που καθρεφτίζει την κούνια ή ακόμη καλύτερα τον τοποθετούμε στο εσωτερικό της πόρτας της ντουλάπας ( εάν υπάρχει).
Ο συχνός αερισμός του δωματίου είναι επίσης κάτι που δεν θα πρέπει να αμελούμε.
Τα παραπάνω αποτελούν κάποες ιδέες για το πώς θα κάνουμε πιο αρμονικό το βρεφικό δωμάτιο. Μην ξεχνάμε όμως ότι όταν προετοιμάζουμε κάτι με αγάπη και φροντίδα, έχουμε κάνει ήδη τη μισή δουλειά.
Αλεξανδρή Στέλλα, σύμβουλος ενεργειακής χωροθεσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου