Βρεφικό μασάζ
Πότε?
Τουλάχιστον τους τέσσερις πρώτους μήνες . Στην πραγματικότητα πρέπει να μαλάζεις το μωρό όσο καιρό δεν μπορεί να κινηθεί μόνο του.
Πως?
Πρώτα ρωτάμε , παίρνουμε την άδεια , ώστε να μάθει το άγγιγμα του σεβασμού .Πάντα με ηρεμία και ποτέ με βιαιότητα .Αφού πάρουμε αρκετές βαθιές ανάσες και βεβαιωθούμε ότι δεν θα μεταφέρουμε προς το παιδί καμία ένταση που έχουμε μέσα μας. Η δύναμη θα διοχετευτεί καλύτερα αν είμαστε ολότελα χαλαροί. Μέσα μας περνάει μια ενέργεια που δεν μας ανήκει . Αυτή η ενέργεια μας καθοδηγεί
Δεν το χαϊδεύουμε αλλά ούτε το καταπονούμε. Αν κλάψει σταματάμε. Στον πρώτο μήνα τα χέρια μας απλά διατρέχουν το σώμα του -αρκεί να νιώθει επαφή.
Μπάνιο ?
Μετά το μασάζ. Το νερό θα ολοκληρώσει το έργο σου . Όσο προσεκτικά και αν έγινε το μασάζ μπορεί να σου έχουν ξεφύγει μερικές εντάσεις μερικοί δισταγμοί στο σώμα του μωρού . Μπορεί να κρύβονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης , ή στο λαιμό , ή στο σβέρκο ή κάπου στη λεκάνη. Το νερό θα τα εξαφανίσει όλα σαν καλή μάγισσα!
-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
Σε μία εποχή που η έλλειψη χρόνου έχει ανέλθει σε μάστιγα του αιώνα το μασάζ είναι ένα απλό , πανεύκολο εργαλείο ζωτικής σημασίας που χρησιμοποιείται αιώνες τώρα στα βρέφη σε όλο τον πλανήτη. Μέσα σε 30 λεπτά μια μαμά ένας μπαμπάς θα αναπτύξει επικοινωνία ουσιαστική , μια επικοινωνία σώμα με σώμα απαραίτητη για τη μη λεκτική περίοδο .Ο γονιός μαθαίνει να «ακούει» το μωρό του με τις αισθήσεις , με τη συγκέντρωση πάνω στις κινήσεις του μωρού , με την καρδιά του..
Είναι μια μοναδική ευκαιρία για το γονιό να καταλάβει τον κόσμο του μωρού και να επικοινωνεί με τη δική του γλώσσα..
-ΨΥΧΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Το μωρό νομίζει ότι είναι απλωμένο παντού και αυτό είναι πολύ τρομακτικό. Γι αυτό βλέπουμε τα μωράκια να έχουν πολύ ανάγκη την αγκαλιά . Στο θηλασμό νομίζουν ότι είναι ένα με το στήθος της μαμάς .Με το μασάζ του οριοθετούμε το κορμάκι του , του δείχνουμε μέχρι που φτάνει η ύπαρξη του . Και αυτό είναι ανακουφιστικό . Το ΕΓΩ αρχίζει να διακρίνεται από το ΕΣΥ. Σταματά λίγο η ανασφάλεια τις ώρες που το μωρό βρίσκεται εκτός αγκαλιάς. Aνακαλύπτει τα διάφορα σημεία του σώματος του, ποδαράκια, κοιλίτσα, πλατούλα, χεράκια, κτλ.
-ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Τους πρώτους μήνες της ζωής του ένα μωρό είναι μονίμως ξαπλωμένο. Το βοηθάμε να μπορέσει να γυρίσει , να χαλαρώνει την πλάτη του και τη σπονδυλική του στήλη και αργότερα να μπουσουλίσει και να περπατήσει. Αποκτά συντονισμό στις κινήσεις. και ελαστικότητα και ευλυγισία (και στις πτώσεις!) που εντυπωσιάζουν. Τα μωράκια της καισαρικής που δεν έκαναν το πέρασμα από το γενετικό σωλήνα έχουν ένα επιπλέον όφελος.
ΥΓΕΙΑ –ΠΡΟΛΗΨΗ
Ο γονιός μπορεί να καθιερώσει μια ευχάριστη ιεροτελεστία υγείας ώστε να προλαμβάνει και σε απλές περιπτώσεις να καταστέλλει ( χωρίς θεραπείες και αντιβιώσεις ) απλά περιστατικά .Το μασάζ ενεργοποιεί όλα τα συστήματα του βρέφους με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε νευρικότητα, ύπνο, κολικούς , δυσκοιλιότητα ,δόντια, αυτιά , καταρροή. Σε συνδυασμό με τη ρεφλεξολογία έχει απίστευτα αποτελέσματα!
Ασπασία γεια σου
ΑπάντησηΔιαγραφήσε είδα με την Ολίβια, στο βίντεο που έβαλε στο ειμαιμαμά....τέλεια.
κουκλες κ οι 2.
μ αρεσε κ το ταρζανάκι σου, το αγκαλιάζουν, το ζουλάνε, μια χαρά
φιλάκια
Ο μικρός μου είναι 7 μηνών και γεννήθηκε με καισαρική (δυστυχώς). Θα μπορούσα να του ξεκινήσω τώρα μασάζ;
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστω μικρε πριγκηπα κ η Ολιβ το ιδιο
ΑπάντησηΔιαγραφήιφιγενεια αν πας να τον τριψεις καθεται?αν ναι ελα να κανουμε!
Δεν ξέρω πως να το κάνω. Όταν τον έχω αγκαλιά κ του τρίβω την πλατούλα του αρέσει. Παρ' όλα αυτά θα ήθελα να το δοκιμάσω. Αν κάτσει καλώς... :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν τον έχω αγκαλιά κ του τρίβω την πλατούλα του αρέσει. Θα ήθελα πάντως να το δοκιμάσουμε κ ότι γίνει. Αν κάτσει καλώς... καλό θα του κάνει ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφή