Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Baby & Mommy

Μωρό- μαμά μαθήματα γιόγκα και μασάζ. 

Για μωρά απο 0 μηνών -7 μηνών και τις μαμάδες τους .


"Το βρέφος μέχρι 4-5 μηνών  νομίζει ότι είναι απλωμένο παντού. Έχει μια «πανθεϊστική» εικόνα για τον εαυτό του. Με το άγγιγμα , τα χάδια της μητέρας και το μασάζ αρχίζει και δημιουργεί μια αίσθηση ορίων και αντιλαμβάνεται το σώμα του. Καταλαβαίνει ότι είναι μια ξεχωριστή ύπαρξη από τη μάνα του. Γύρω στους έξι μήνες που  αρχίζει αυτη η διαδικασία ταυτοποίησης και οριοθέτησης το βρέφος αρχίζει να φοβάται ότι θα πεθάνει . Συνήθως είναι και η περίοδος που η μάνα ξεκινάει τη δουλειά της . Αυτή είναι όμως και η απαρχή των ψυχοσωματικών προβλημάτων του ανθρώπου..."
Εκεί έρχεται η baby & mommy yoga να προσφέρει ουσιαστικό χρόνο σε μαμά και μωρό σε μια εποχή που η μαμά έχει πολλαπλούς ρόλους  και  ελάχιστο χρόνο .
Οφέλη
  +Ενεργοποιεί όλα τα τα συστήματα του βρεφικού σώματος , συμπεριλαμβανομένου  του πεπτικού και νευρικού. Υψηλής αποτελεσματικότητας λύση για κολικούς και δυσκοιλιότητα.    +Τα μωρά λαμβάνουν μέσα σε μια ώρα όλη τη φυσική δραστηριότητα και φροντίδα που θα λάμβαναν σε μία μέρα. Με τραγουδι , με χαρά και με πολλά μπεμπέ γελάκια!   +Η συμπεριφορά τους γίνεται πιο συγκεντρωμένη 
+Παρέχει μια καθημερινή ευχάριστη ρουτίνα και δίνει υψηλή  αίσθηση  "παραγωγικού χρόνου" μαμάς μωρού μαζί . Ο παραγωγικός χρόνος  που αφιερώνεται  στο μωρό αποτελεί τις αναμνήσεις και τις βάσεις της εξέλιξης ολόκληρης της ζωής του. 
+Θεραπεύεται κάθε τραύμα της γέννας και του παρέχεται η δυνατότητα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το σοκ και το στρες στη ζωή του.
+Απολαμβάνοντας  το θετικό στρες  μέσα από τη γιόγκα αυξάνονται οι δυνατότητες του μωρού στο να αντιμετωπίζει τις μελλοντικές προκλήσεις της ζωής
+Η baby yoga παρέχει υψηλής  ποιότητας ενασχόληση  με αποτέλεσμα το μωρό να μαθαίνει να αλληλεπιδρά  και να παίζει ενεργά με το περιβάλλον του. + +Mέσα από την επικοινωνία της αγκαλιάς, του αγγίγματος και του τραγουδιού η μαμά μαθαίνει καλύτερα το παιδί της και τους τρόπους να 'διαβάζει "τις ανάγκες του. Η μαμά μαθαίνει  να «ακούει» το μωρό της. 
Για τη μαμά:
Είναι πολύ σημαντικό η μάνα με το μωρό να βγούνε έξω και να κάνουνε πράγματα μαζί και μαζί με άλλα ζευγάρια( μαμαδο-μωρών).
Λεκάνη: Είναι καλό , πριν από οποιαδήποτε είδους άθλησης, η γυναίκα να προβεί σε μια ομαλή   αποκατάσταση της λεκάνης . Το έδαφος της λεκάνης  έχει υποστεί εξαιρετικές πιέσεις επί ένα χρόνο τουλάχιστον. Οι μύες έχουν περάσει από 40 κύματα και ιδιαίτερα όσες ακόμα θηλάζουμε , έχουμε ακόμα πολύ αδύναμους μύες σε όλη την περιοχή της λεκάνης. Η εξειδικευμένη και με προσοχή φροντίδα της θα αποτελέσει  δώρο για την υγεία της μάνας στο μέλλον. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις προπτώσεων μήτρας στα περιστατικά των χειρουργείων.
Θα επικεντρωθούμε στη φροντίδα της περιοχής περιμετρικά με οξυγόνωση των μυών μέσα από γιογκικές αναπνοές έχοντας τα μωράκια μας στην αγκαλιά μας!!
Πλάτη , αυχένας, μέση, κοιλιά:
Οι μητέρες μέσα από το πρόγραμμα αυτό θα δουν το σώμα τους να μεταμορφώνεται , να δυναμώνει και να επανέρχεται στη σωστή του στάση.Μαζί με το μωρό της , με χαρά και με τραγούδι! Η Γιόγκα θεωρείται ιδανικός τρόπος για να ξαναβρούν οι νέες μητέρες τη φόρμα τους, αφού σέβεται τα όρια του σώματος και μπορεί να ξεκινήσει από τη πρώτη κιόλας μέρα μετά τη γέννα! Το σώμα “αναρρώνει” από την εγκυμοσύνη και τον τοκετό και φτάνει σε επίπεδα ζωτικότητας και υγείας πολύ καλύτερα από προηγουμένως.
Το μάθημα εξελίσσεται ευχάριστα συγχρόνως με  αλλαγές πάνας και τάισμα μπεμπονιών!!!
Εγγραφές για τα τμήματα του Σεπτέμβη στείλτε email εδώ yogamamagr@gmail.com

4 σχόλια:

  1. πολύ ενδιαφέρον!! θα το κοιτάξω όταν έρθω Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και για μας που δεν έχουμε μωρό αλλά αγαπήσαμε το δικό σου τι προτείνεις? ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποιος εισαι Κ1?Αποκαλυψου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27.10.10

    pou ginontai ayta ta mathimata yoga?

    ΑπάντησηΔιαγραφή