Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ελάτε να θηλάσουμε όλες μαζί !!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ
2010
1-7 Νοεμβρίου
Ο μητρικός θηλασμός είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξασφαλίσουμε πως τα παιδιά έχουν τη σωστή διατροφή ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή αρχή στη ζωή τους.
Δυστυχώς όμως στην εποχή μας ο θηλασμός έχει υπονομευθεί.
Ο θηλασμός είναι στην πραγματικότητα τέχνη και όχι επιστήμη. Και η τέχνη αυτή φαίνεται ότι χάθηκε στο διάβα του χρόνου.
Ενώ είναι γνωστό ότι ο θηλασμός είναι ό,τι καλύτερο, οι κοινωνικές δομές (αντιλήψεις, γυναικεία εργασία, μαιευτήρια, κ.λπ.) δεν ευνοούν αυτήν την επιλογή. Η τέχνη χάθηκε, κι ενώ ο θηλασμός αποτελεί φυσική διαδικασία, απαιτεί πλέον εκπαίδευση και ενθάρρυνση γιατί στην πρώτη δυσκολία είναι εύκολο να χορηγηθεί ένα υποκατάστατο του μητρικού γάλακτος σε σκόνη.
Καλούνται λοιπόν όλες οι θηλάζουσες μητέρες να παρευρεθούν στο Σύνταγμα μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη  Σάββατο 6/11 και ώρα 13.00.
Με την πραγματοποίηση δημόσιου θηλασμού θα δώσουμε το μήνυμα ότι όλες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν και ότι δεν πρέπει πια ο θηλασμός να θεωρείται ταμπού.
Ας δώσουμε στα παιδάκια μας αυτό που τους αξίζει…
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

8 σχόλια:

  1. Ti uperoxh idea! Krima pou eimai makrua..Perimenoume nea kai photografies! Makari na mazeuteite xiliaaaaades manoules!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γμτ εκεινη την ημερα γυρναμε από αλσατία... δεν το κανουμε Κυριακή;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ όπως ξέρεις μωρό δεν έχω για να θηλάσω (και νά'χα αμφιβάλλω αν θα το θήλαζω - με ξέρεις τώρα εμένα), γι'άλλο ήρθα. Έπεσε στην αντίληψή μου ένα ενδιαφέρον άρθρο για τα εμβόλια: http://tinyurl.com/2db5vnk
    Καταλαβαίνεις βέβαια ότι άρθρο που σου στέλνω εγώ θα είναι υπέρ του εμβολιασμού - γιατί όπως έχει πει κι ο Ατατούρκ, "ο πιο σίγουρος οδηγός στη ζωή είναι η επιστήμη" :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με δουλευεις τσουραπω? αρθρο εμβολιων σε μενα? Τες πα θα το διαβασω για χαρη της φιλιας μας. χιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27.10.10

    Και όχι μόνο στην Αθήνα....
    Στη Σύρο ίδια μέρα και ώρα στη Πλατεία Μιούλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θεσσαλονίκη-Λευκός Πύργος ιδια μερα ιδια ωρα. Ελα παρτε πρωτοβουλια και οι αλλες πολεις !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος30.10.10

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ!ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΣΥΡΟ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΘΗΛΑΖΩ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρία Ορφανίδου30.10.10

    Κλαψ! Ο χοντρουλης μου δε θηλάζει εκείνη την ώρα. Μεγάλωσε πια και έχει βάλει ωράρια μόνος του εδώ και 2 μήνες (φταίει και η εγκυμοσύνη που έκανε το γάλα λίγο αλμυρό μετά τον 5 μήνα). Χώρια που άρχισε να προτιμάει το αγελαδινό από τη μανούλα και πίνει μόνο μερικές γουλιές ανά γεύμα. Εμένα μ'έχει για βυζοπιπίλα και να πιάνει σταθμούς στον ύπνο του. Ωραία πρωτοβουλία πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή